Snart kan man uddanne sig til diplomingeniør i maskinteknologi på Absalons Campus Kalundborg. Det står klart, efter at Uddannelses- og forskningsministeriet har godkendt den nye uddannelse, der er meget eftertragtet hos industrien.

Nu bliver det muligt at tage den efterspurgte uddannelse til diplomingeniør i maskinteknologi i Kalundborg.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop godkendt, at Professionshøjskolen Absalon kan tilbyde den nye uddannelse, der specielt er efterspurgt af industrien.

”Vores mål hos Absalon er at bidrage til at uddanne flere af de ingeniører, som Danmark virkelig mangler. Derfor er vi både glade og stolte over at kunne tilbyde den nye uddannelse i maskinteknologi”, siger Absalons rektor Camilla Wang.

Den kommende uddannelse som diplomingeniør i maskinteknologi har fået stor støtte fra
industrivirksomhederne i Region Sjælland, der i høj grad mangler kvalificeret arbejdskraft inden for feltet.

”Hos Absalon lægger vi stor vægt på at målrette vores uddannelser efter det, Region Sjælland og virksomhederne efterspørger, og der har i flere år været stor mangel på diplomingeniører i maskinteknologi i store virksomheder som blandt andet Equinor Refining Denmark, Novo Nordisk, Novozymes og NNE”, siger Camilla Wang.

Den nye uddannelse i maskinteknologi vil samtidig være med til at gøre det lettere at rekruttere og fastholde medarbejdere i Kalundborg og i Region Sjælland, understreger Camilla Wang.

”Absalon lægger i de her år en stor og meget ambitiøs indsats i at udvikle et nyt stærkt og sammenhængende ingeniørfagligt miljø i Kalundborg. På diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi er det allerede nu tydeligt, at uddannelsen har en helt særlig praksisfunderet og virksomhedsrettet profil, som både de studerende og virksomhederne værdsætter højt. Den samme profil vil komme til at præge maskiningeniøruddannelsen”, siger Camilla Wang.

Den nye diplomingeniøruddannelse i maskinteknologi bliver placeret i den nye Campus Kalundborg, der forventes at stå klar i 2021, og som også skal huse diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi og bioanalytikeruddannelsen.

Camilla Wang. (Foto: Professionshøjskolen Absalon / Alex Tran.)