Mikrogaarden
Mindegårdsvej 7
4470 Svebølle
27 59 11 27

Følg Mikrogaarden på Facebook og Instagram

Skærmfri tid
Ikke langt fra tre af Nordvestsjælland store naturattraktioner, Vesterlyng, Åmosen og Røsnæs, og kun små tre kilometer fra Svebølle Station, 700 meter ned ad grusvejen i Viskinge, finder du Mikrogaarden omkranset af 11 tønder land med marker, haver, skov og mose. Her kan du slippe mobilen og finde ro til afslapning og inspiration. Gården har både høns, kat, får og geder, og masser af frodig plantevækst, som bygger på permakulturens principper. Mikrogaarden har som mål at blive et Permakultur LAND center. LAND står for ”Læring, Aktivitet, Netværk og Demonstration”.

Kom godt i gang med dit permakultur-projekt
Permakultur handler om at lære af og arbejde med naturen og bygger på den grundlæggende erkendelse, at  mennesker er en del af naturen, og der skal være plads til naturen. Man tilstræber at lade naturen gå sin gang, helst uberørt af mennesker, hvorved den enkelte naturzone bliver selvforsynende og opbygger frugtbar muld og levesteder for mange forskellige dyr og planter. En have der bygger på permakulturelle principper er anlagt i zoner, som skaber et velfungerende system, der på sigt reducerer mængden af havearbejde. Dette kræver et godt kendskab til lige præcis denne plet på jorden, eksempelvis lys- og jordbundsforhold, således at man kan finde de planter der trives optimalt lige der.

Mikrogaarden afholder kurser i permakultur, hvor du kan lære om de emner og redskaber, der er grundlæggende for forståelsen af og arbejdet med permakultur i din have. Læringen opnås dels ved, at underviseren gennemgår stoffet, dels ved gruppearbejde, leg, observation, interview og arbejde med forskellige elementer (jord, vand, vind, sol) i haven.

Yoga
Mikrogaarden afholder også løbende kurser i yoga, hvor deltagerne bliver undervist i asanas (dvs. fysiske øvelser), åndedrætsøvelser og forskellige meditations-teknikker.

Undervisningen tilrettelægges efter deltagernes evner og behov og kommer vidt omkring i forskellige yogateknikker – med særlig vægt på, at du efterfølgende selv kan sammensætte dit eget træningsprogram efter behov. I løbet af kurset, der ofte strækker sig over en weekend, vil deltagerne og værter forberede måltider fra lokale økologiske råvarer og spise sammen.

Overnat på Mikrogaarden
Blandt de gennemgående kurser på Mikrogården er også skovarbejde, eksempelvis shelterbyg og beskæring, samt madlavning, med speciale i tyrkisk mad. Der er også mulighed for B&B eller leje hele huset til foreninger, eget yogahold eller til familie og venner.

Mikrogaarden har tre store dobbeltværelser, et fuldt udstyret køkken og badeværelse med kar. Der er en stor stue/studio til yoga, leg, samspil og dans og en mindre hyggestue på 1. sal.

Der er muligt på forhånd at bestilles en kasse med friske råvarer, som vil stå klar ved ankomst.

Socialøkonomisk symbiose
Mikrogaarden er en registreret socialøkonomisk virksomhed (RSV), hvorved de investerer deres overskud tilbage i virksomheden eller donerer det til sociale formål. Som sådan er Mikrogården en del af den socialøkonomiske symbiose i Kalundborg.

sølvpartner