ubbyIdrætsefterskolen Ubby
Hovedgaden 8
4490 Jerslev sjælland
Tlf: 59 59 52 20
kontor@ubby.dk

Følg Idrætsefterskolen Ubby på Facebook og Instagram.

Åbningstider
Mandag-fredag kl. 08.00 – 13.00

En lille efterskole med et stort fællesskab
Sådan beskriver Idrætsefterskolen Ubby sig selv på Facebook, og det må komme an på en prøve. Derfor dykker vi lidt dybere ned i denne – måske en smule afsides beliggende – efterskole på Vestsjælland. Når vi følger landevejen mod Kalundborg, så kommer vi til Ubby – en landsby som eleverne på skolen omtaler som ”Ubby er sådan cirka perfekt!” Vi finder skolen over for Ubby Forsamlingshus, og indbydende ser den ud. Skolens hjemmeside overdriver ikke hvad angår liv og bevægelse, for her er et mylder, som i en veritabel idrætsmyretue.

To elever fortæller
I skolegården møder vi også Sofie og Mathias, som præsenterer idrætsefterskolen i denne video:

Det sportslige er i centrum
Idrætsefterskolen Ubby beskriver sig selv som en lille efterskole med plads til 94 elever. Der er arbejdes målrettet imod, at alle eleverne på Friskolen Ubby, som idrætsefterskolen er en del af, føler sig som en enhed. På hele skolen er det vigtigt, at alle tager sig af alle, og at der er masser muligheder for, at den enkelte elev kan udvikle sig.

ubby2Fagligheden og det sportslige går hånd i hånd, så der både satses på de almindelige skolefag, men i den grad også på det sportslige, det fysiske og udfoldelsesmæssige. Der satses stærkt på breddeidrætten på skolen, men der er plads til elitære ambitioner på elevernes vegne, og derfor arbejdes der med individuel målsætning og evaluering.

Sofie og Mathias, som viser rundt, fortæller om de mange faciliteter. Der er lagt vægt på, at fællesområderne og kantinen er lys og indbydende, for disse lokaler bruges både til at lade op i fritiden, men også til kreative sysler og fælles aktiviteter.

Og det er ikke helt tilfældigt, at turen rundt på skolen slutter i gymnastiksalen. På det høje humør, som vi ser overalt, og engagementet kan det mærkes, at her er alle fordi de har ambitioner om at udvikle sig.

Idrætsmæssigt gives der tilbud om:
• Krop og Sundhed
• Håndbold
• Fodbold (drenge)
• Springgymnastik
• Dans- og Rytme

Ud over disse linjefag tilbydes en række valgfag.

Det er let at forstå, hvorfor skolen er stolt af de resultater, som et ophold her giver eleverne. Den positive energi, både elever og lærere udstråler, må være en sand dynamo for den unge, som har brug for et efterskoleår i idrættens tegn.

Og skolen står på spring for at modtage nye elever!

Kontakt Idrætsefterskolen Ubby


sølvpartner