Birkegårdens Haver
Tågerupvej 4, Tågerup
4291 Ruds Vedby
Tlf. 58 26 00 42
bh@birkegaarden.dk

Birkegårdens Haver på Facebook

Birkegårdens Haver – dét kan altså anbefales!
“Har været i Birkegårdens Haver flere gange på forskellig tidspunkt af året. Der er jo noget at kigge på hele tiden, og jeg så, at georginerne var sat og roserne i knop, så snart er der andre ting at se på. Dejlig cafe med rimelige priser. Alt i alt en hyggelig og god dag.” Sådan lyder en af mange positive anmeldelser af Birkeggårdens Haver på Facebook.

I 1970 købte Finn og Merry et lille husmandssted. Det var dengang et lille husmandssted med grise, og frem til 1978 blev gården udvidet med 100 malkekøer og opdræt. I dag er Birkegården en af Kalundborg Kommunes mest populære turistattraktioner, som borgmester Martin Damm har udtalt.

Det startede med en sø
I landlig idyl på grænsen mellem Sorø og Kalundborg Kommuner, finder du haverne med den spændende historie. Det er startede med en sø, som Finn fik udgravet ved et eksisterende vandhul. Haven med søen vakte forbipasserendes interesse, og haveanlægget greb om sig. I 1996 åbnede haven for publikum.

Den dansk-engelske landskabshave blev året efter suppleret af en have i japansk stil, og herefter fulgte meditationshaven og sandhaven. I dag er der kun kæledyr på Birkegården, og i kostalden er der indrettet en stor butik.

Børnenes Birkegården
Birkegårdens Haver har gennem tiden tiltrukket haveentusiaster fra hele verden, og haverne er stadig det store trækplaster. Men Birkegården er i stigende grad også blevet en legepark med børnefamilier som primær målgruppe. På en af de såkaldte børnedage kommer der nemt over 700 gæster for at udforske legepladserne, spille minigolf, hilse på bondegårdsdyr, jagte skatte og meget mere.

Tag madkurv med
Birkegårdens Haver rummer flere områder, hvor man kan spise medbragt mad og grille, f.eks. i gårdhaven. Der er også en bålplads, hvor man kan bage snobrød og stege pølser. Ved minigolfbanen kan man berige sin picnic med kroket, kongespil og ringspil, der udlånes gratis i butikken.

Café Klokkeblomst serverer kolde, lune og lette retter samt kaffe og hjemmebagt kage.

Året rundt holdes mange fester i de smukke lokaler, hvor gæsterne har hele haven at nyde og legepladserne at boltre sig på.

premiumpartner