Der bydes på vikingestemning som aldrig før, når der i weekenden den 6.-7. oktober blændes op for Tissø Vikingemarked.

Foto: Tissø Vikingemarked

I alle årene indtil nu har markedet alene været åbent for publikum i dagtimerne. Nu udvides med et særarrangement den ene aften. En aften, hvor der bydes på et stort ildshow og bliver mulighed for at gæste vikingelejren med de mange vikingetelte, slentre ad vikingernes handelsgader i skæret af fakler og bål og høre musik.

Der bydes sædvanen tro i dagtimerne på et omfattende aktivitets-program med drabelige vikinge-kampe, fredelige markedsboder, musik, underholdning og stemning.

Stor aktivitet
Tissø Vikingemarked tiltrækker vikinger i hundredvis og markedsgæster i tusindvis. Markedet er en af de helt store begivenheder på Sjælland.

Vikingemarkedet finder sted ved Fugledegård Vikingecenter ved Tissø. Området, der i 500 år var bosted, kongsgård og handelsplads, kommer til at syde af liv. 80 vikingetelte bliver slået op, og i de talrige boder overalt på området får gæsterne et indblik i de rigtige vikingers verden mange århundreder tilbage i tiden.

Der er lagt op til to spændende dage for både voksne og børn. Dage spækket med aktivitet med et righoldigt program.

De tilrejsende vikinger slår boder op. Der handles. Der spises. Der drikkes. Krigeriske vikinger går i kamp mod hinanden i drabelige sværdkampe. Her kan alle også komme med til vikinge-blot: Ofring til de nordiske guder. Og man kan se vikingeskibet »Frigg« i søen. Endvidere kommer »Skjaldungerne« og byder på dramatiserede fortællinger fra nordisk mytologi.

Foto: Tissø Vikingemarked

Der vil på markedet være flere end 200 tilrejsende og lokale vikinger i vikingedragter.

Træn til kriger
Her på vikinge-markedet anno 2018 på det spektakulære område ned til Tissø får børnene mulighed for krigertræning, for deltagelse i vikingelege og for at skyde med bue og pil. De får også lejlighed til at brænde runer i træ, flette et armbånd og få lavet en vikingefrisure. Og der er meget, meget mere at se på og deltage i dagtimerne.

Undervejs kan man stille sulten i vikingemad, og lækkersulten kan klares med lækre kager og bålpandekager.

På markedet kan man se sværd og skjolde blive fremstillet, møde får og geder, male mel på stenkværn, kæmpe mod en rigtig viking, fremstille smykker og læderarmbånd, spinde uldtråde, væve og slå mønter, se Tissø-ringen og lytte til musikgruppen »Virelai«.

I vikingetiden boede en lokal konge ved Tissø. Markeringer på engen viser, hvor kongsgården lå, og på Fugledegård fortæller udstillingen »Kongsgård og kultsted – vikingerne ved Tissø« gennem film, lyd og billeder om stedets vigtige betydning.

Der er på vikingemarkedet den 6. og 7. oktober ved Tissø lagt op til to dage fyldt med liv, livsglæde og med en stemning, der lægger op til en unik oplevelse for alle, der kommer og er med.

Foto: Tissø Vikingemarked

Et forrygende aften-show
Aftenprogrammet om lørdagen bliver en helt speciel oplevelse. »Dragonflies« – syv unge ildkunstnere – byder på et forrygende ildshow. En sjælden oplevelse herhjemme og en helt særlig oplevelse i skumringstimerne i vikingelejren. Et arrangement, der ventes at blive et tilløbsstykke. Her kan der også lyttes til musik, købes vikingemad og opleves den særlige stemning i vikingernes handelsgader i lejren. Dette særarrangement støttes af »Liv i Kalundborg«

Tissø Vikingemarked finder sted den første weekend i oktober: 6. og 7. oktober. Begge dage er der vikinge-aktiviteter i tidsrummet klokken 10-16 og et særarrangement med ildshow den 6. oktober klokken 19-21.30.

Vikingemarkedet finder sted ved Fugledegård Vikingecenter på Bakkendrupvej 28 i Store Fuglede. Der betales særskilt entré til aftenarrangementet, oplyser arrangørerne.