Juledamptoget kører i weekenden d. 16/12 -17/12

Julen er fyldt med traditioner. Een af dem er Foreningen Vestsjællands Veterantog’s juledamptog,  som i år kører i weekenden d. 16/12 – 17/12 på banestrækningen Slagelse-Høng-Gørlev. Der køres to dobbeltture hver af dagene.

Damplokomotivet K564 er trods en alder på 118 år fortsat køreklart takket været omhyggelig vedligeholdelse.  Lokomotivet er fyret op og klar til at trække en vognstamme af 2-akslede træbeklædte DSB personvogne med åbne endeperroner fra 1920’erne, kendt som ”rystevogne”. I toget er desuden en cafévogn, som tilbyder lidt at styrke sig på i vinterkulden, samt en pakvogn til barnevogne og cykler, som medtages gratis.

På endestationen Gørlev vil der på stationspladsen være juleboder med saft, æbleskiver, salgsboder m.m. Blandt andre vil Dybkærgaard Gårdbutik fra Næsby Strand ved Slagelse være tilstede og friste med økologiske produkter, danskproducerede vine, julelækkerier, juleting og håndstøbte lys fra egen produktion.

Derudover kan man nyde den hyggelige atmosfære omkring et gammeldags stationsmiljø med bl.a. vandkran, kulkran, meldeklokke m.m. Og selvfølgelig er togets personale iklædt datidens jernbaneuniformer, alt sammen med til at skabe det rette jernbanemiljø, fra den tid da farfar var dreng.

Her er lagt op til en virkelig festlig juleoplevelse for hele familien med nostalgi og masser af julestemning. Om det hele bliver indrammet af et hvidt snelandskab vil kun tiden vise. Men sikkert er det, at Julemanden lader kanen hvile, og tager en tur med toget i stedet.

Vestsjællands Veterantog har oplevet endnu et år med med glade rejsende på mange af regionens banestrækninger samt i København, og har transporteret både lokale gæster og mange turister udefra, som har taget del i nostalgiske togrejser tilbage i tiden, og hvor både voksne og børn har haft store oplevelser i egnens ‘levende jernbanemuseum’.

Efter julekørslen kører toget i remise, hvor foreningens frivillige medlemmer sørger for den fortsatte vedligeholdelse af materiellet og klargøring til nye rejser i 2018.

Yderligere oplysninger på foreningens hjemmeside: www.vsvt.dk

Foto: Vestsjællands veterantog