Kalundborg Middelalderfestival den 18. – 20. august i og omkring Højbyen i Kalundborg
Velkommen til tre dage med middelalderlig markedsstemning i omgivelser, hvor der fandt betydningsfulde begivenheder sted for ca. 800 år siden.

Festivalpladsen byder på salgsboder, middelaldermusik, teater, gøgl, ildshow og akrobatik, som afspejler det man kunne have mødt på en markedsplads i middelalderen. På pladsen er også boder med mad og drikke og der er et særligt område med en masse aktiviteter, som er tilegnet børnefamilier, fx bueskydning. Lidt uden for markedspladsen holder teltlejren til, og her kan man møde middelaldergrupper, der blandt meget andet giver opvisning med middelaldervåben og forskellige husflidssysler.

I år er det femte gang, Kalundborg Middelalderfestival finder sted i de historiske omgivelser og i lighed med tidligere har årets festival også et historisk hovedtema. I år fejrer vi grundlæggelsen af Kalundborg i 1167 og opbygningen af højbyen.

Programmet bliver offentliggjort i sin helhed på museets hjemmeside – vestmuseum.dk.

Der er gratis entre til Kalundborg Middelalderfestival, fredag den 18. august kl. 16-21, lørdag den 19. august kl. 10-21 og søndag den 20. august kl. 10-16.

Kalundborg Middelalderfestival er et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Kalundborg Kommune, præstegruppe og menighedsråd ved Vor Frue Kirke, lokale foreninger, lokalt erhvervsliv, lokale frivillige og velgørende institutioner og den lokale presse.

Foto: ABW