Velkommen til Kalundborg Middelalderfestival den 18. – 20. august i og omkring Højbyen i Kalundborg

Kalundborg Middelalderfestival byder på sansemættet stemning i historiske omgivelser, hvor handelsfolk, musikere og gøglere frister med gode varer og oplevelser på markedspladsen.

Kalundborg Middelalderfestival har, i lighed med tidligere år, også i år et historisk hovedtema, nemlig grundlæggelsen af Kalundborg i 1167 og opbygningen af højbyen. Temaet bliver formidlet gennem skuespilsgruppen Dei Gratia, som optræder flere gange i løbet af festivalen.

Oplev

Bliv forstyrret på den gode måde, når Maximus Heratikus larmer igennem med sine klokker og bjælder og med sin hæse stemmer kalder folk til samling til en omgang herligt gøgl. Han er gøgler af Guds Nåde, og derfor har han også ret til at lege med ild. Gå ikke glip af hans ildshows, der lukker og slukker festivalen fredag og lørdag aften.

Mikkel Langbue fortæller historier så utrolige og utroværdige, at tilhørerne taber underkæben. Det giver noget rod bagefter at finde den rette person til den rette kæbe, men det lykkedes som regel. Mød ham i løbet af dagtimerne, hvor hans historier ikke chokerer helt vildt. De modige kan tage plads til hans tusmørkefortællinger, der virkelig kan skræmme utøj væk.

Mød Skramle & Blæsekonen, der laver stomp på alternative musikinstrumenter. De to gøglere drager rundt med en kærre læsset med rustningsdele, fisebælge, hamrer, stokkespil, en kost, madskrin og andet godt til en solid gang middelalderstomp.

Instrumentmagerens Kone går rundt på markedspladsen med en kurv fuld af musikinstrumenter. Hun synger, spiller og fortæller om instrumenterne, der alle har noget med middelalderen at gøre.

Til børn

Børn og deres voksne har hele museumshaven til rådighed til kreative udfoldelser og leg. De enkelte værksteder er bemandet med kyndige folk, der vejleder i middelalderlige sysler og sætter gang i middelalderlige lege.

Markedsboder og teltlejre

Festivalpladsen byder også på boder, der bl.a. sælger kunsthåndværk, husgeråd og smykker, og der er også boder med mad og drikke. I teltlejren holder middelaldergrupper til og foruden gode snakke, giver de også opvisning med middelaldervåben.

Se programmet på museets hjemmeside: vestmuseum.dk.

Der er gratis entre til Kalundborg Middelalderfestival, fredag den 18. august kl. 16-21, lørdag den 19. august kl. 10-21 og søndag den 20. august kl. 10-16.

Kalundborg Middelalderfestival er et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Kalundborg Kommune, præstegruppe og menighedsråd ved Vor Frue Kirke, lokale foreninger, lokalt erhvervsliv, lokale frivillige og velgørende institutioner og den lokale presse.

 

Mød Korsfarerne på Kalundborg Middelalderfestival. Foto: Barsk Project.