Sommeren er en skøn tid, det er ferie, solen skal nydes, ungerne har fri fra skole, og solen stråler fra morgen til aften.

Sommeren byder dog også på arbejde for de danske boligejere, haven skal passes og hækken skal klippes, men hvordan klarer du jobbet bedst? Med en STIHL hækkeklipper, en Makita, en Bosch eller et helt andet mærke, og har mærket overhovedet noget at sige? Læs med her og bliv klogere på hækkeklippere.

Batteri, ledning eller benzin?
En af de vigtigste ting du skal starte med at tage stilling til når du vælger hækkeklipper er om den bruger batteri, ledning eller brændstof.

En hækkeklipper med ledning er ofte billig og vejer ikke ret meget, til gengæld skal du passe på ikke at klippe ledningen over, og du skal hele tiden kunne nå en stikkontakt.
En batteridreven hækkeklipper skal selvfølgelig oplades, men til gengæld kan du gå lige så langt med den som du vil.

En benzindreven model koster mere i anskaffelse og larmer også mere, til gengæld kan den klare lidt tungere opgaver da den er meget kraftig.

Funktioner og andre valg
For at vælge den rigtige hækkeklipper skal du selvfølgelig have afdækket dine behov:

● Hvor tyk/kraftig er grenene i din hæk, altså hvor kraftig skal din hækkeklipper være?
● Hvor stor er din hæk? Jo større hæk, jo større blad da det så går væsentligt hurtigere at klippe
● Hvor høj er din hæk? Er din hæk meget høj kan det være anstrengende at holde en hækkeklipper i længere tid, så derfor er en lav vægt vigtig.

Nogle hækkeklipper har også ekstra save funktioner eller mulighed for udskiftning af bladtype og længde som du kan få brug for hvis din hæk er meget kraftig, eller hvis du har forskellige typer og størrelser af hæk i din have.

Pris og mærke
Der er ikke så meget forskel på de forskellige producenter af hækkeklippere, så det bedste er at vælge ud fra dine behov som vi lige har været inde omkring.

Dog er der nogen der sværger til at et mærke er mere driftssikker end andre, men hvis du kun klipper hæk to gange om året betyder det ikke så meget som hvis du klippede hver dag og det var til professionelt brug.

Derfor kan du godt lade økonomien råde lidt når du vælger blandt de mange hækkeklippere på markedet. Prisen kan nemlig svinge med flere tusinde kroner.

 

For at vælge den rigtige hækkeklipper skal du selvfølgelig have afdækket dine behov. Det afhænger bl.a. af størrelsen og arten af din hæk. PR-foto