Unge i Kalundborg Kommune deltager Kalundborg Uddannelsesmesse den 15. november 2023 i Kalundborg Hallerne. Her er der mulighed for at få et overblik over de mange muligheder, der er for uddannelse og job i lokalområdet. Arrangementet er gratis og alle 8.klasser, 9.klasser og 10.klasser er inviteret i skoletiden.

Uddannelsesmessen er derudover åben for alle mellem klokken 14:00-16:00.

Til Kalundborg Uddannelsesmesse vil uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder være klar til at svare på spørgsmål og gennem oplevelser give et blik ind i de mange uddannelses- og karrieremuligheder, der er i Kalundborg og omegn.

”Vi er meget optaget af, at de mange unge besøgende møder en levende uddannelsesmesse, ellers bliver det for kedeligt og abstrakt at snakke om uddannelse og karriere – derfor fokuserer vi på, at messen gør de unge nysgerrige”, siger Trine Jacobsen fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Kalundborg, som er med til at arrangere Kalundborg Uddannelsesmesse i samarbejde med Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Spændende oplevelser og udstillere
På uddannelsesmessen får de unge og forældre mulighed for at møde andre unge og lære mere om deres uddannelsesvalg, indenfor en bred palette af uddannelser og fag.

Kalundborg Uddannelsesmesse byder i år bl.a. på DTUs Scienceshow, et inspirerende udbud af videregående uddannelser, såvel som en bred palette af lokale ungdomsuddannelser og innovative lokale virksomheder. Som noget nyt vil der i år være over 40 oplæg fra andre unge rollemodeller, som skoleeleverne deltager i sammen med deres klasselærer. Eleverne vil opleve en varieret dag, hvor arrangørerne har gjort sig umage for at tilrettelægge et spændende program for alle, tilmeldte elever deltager i løbet af dagen i forskellige hold med forventning om i alt 1300 unge og deres lærere samt forældre i løbet af dagen.

”Det er vigtigt for det lokale erhvervsliv, at de unge, som skal på arbejdsmarkedet om nogle år, får gode muligheder for at få øje på de spændende funktioner og jobmuligheder, som virksomhederne tilbyder lokalt. Samtidig har virksomhederne brug for de unge, for at kunne fastholde den vækst og udvikling, der er på Kalundborg egnen i disse år. Det glæder os derfor, at så mange uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder bakker op om messen og at messen i år har deltagelse af dobbelt så mange unge som seneste uddannelsesmesse. Vi tror på at det er med til at give de unge viden og overblik over de muligheder, der er for uddannelse og job lokalt”, udtaler Rikke Dybkjær Meltz fra Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Praktiske erfaringer og en oplevelse der kan huskes
Alle elever deltager i år i et særligt fast tilrettelagt program, som skal give inspiration og nye erfaringer for de unge om lokale uddannelser og jobs. På den måde vil alle elever få en på opleveren ved de mange kreative og praktiske aktiviteter som standholderne gør sig stor umage med passer til de unge. På den måde er Kalundborg Uddannelsesmesse meget mere end bolcher og traditionel brochureuddeling.

“Vi er meget inspirerede af DM i Skills, hvor alle elever får mulighed for at få fingrene i faget på en måde hvor det kan smages, mærkes og opleves på en lavpraktisk måde. Det tror vi på gør en forskel når de unges nysgerrighed og refleksioner om uddannelsesvalg får en saltvandsindsprøjtning på sådan en dag”, udtaler Lise Lykke Vad, Projektkoordinator for Uddannelsesmessen.

Alle er velkomne
Eleverne deltager forskudt ud over dagen. I skoletiden fra kl. 8.30 til kl. 14 er hele kommunens 8. klasser, 9. klasser og 10. klasser inviteret sammen med elever fra FGU-skolen i Svebølle og elever fra Allikelund Gymnasium, hvor de deltager i 2 forskellige hold.

Klokken 14 kommer elever fra Kalundborg Gymnasium og Processkolen og deltager på messen, dørene åbnes for alle øvrige interesserede, fx elever, der kommer og deltager med deres forældre.

Messen er blevet til i et tæt samarbejde mellem UU Kalundborg og Kalundborgegnens Erhvervsråd og finansieres med bevilling fra Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune.

Fakta om uddannelsesmessen
• Kalundborg Uddannelsesmesse afholdes den 15. november med åbent for alle mellem kl. 14-16, i Kalundborghallerne.
• Der forventes op mod 1500 besøgende i løbet af dagen.
• Der er tilmeldt over 50 udstillere, både ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og virksomheder.
• Læs mere på www.kalundborg.dk/uddannelsesmesse

Pressefoto