Snart er det efterårsferie, og så slår Birkegårdens Haver dørene op for Halloween, hvor haverne er pyntet med unikke græskarfigurer, kæmpe edderkopper, skeletter og monstre. Det kribler og krabler i haverne, hvor edderkopper og andet småkryb gemmer sig og venter på at springe på nysgerrige gæster. I Tumlegården står spøgelseslabyrinten parat til de modigste gæster.

Det hele begynder lørdag den 16. oktober og slutter den 24. oktober, og der er åbent fra kl. 11-17.

Den uhyggelige Spøgelseslabyrint
Ingen Halloween uden gys og spøgelseslabyrint! Igen i år har de bygget to spøgelseslabyrinter, så der både er noget for de små og de lidt større børn. I kan trygt snige jer igennem dem til trods for larmende skeletter, spøgelser, hekse, store flagermus og skrigende ugler. Den lille labyrint, som er for dem under 7 år, er ikke så skræmmende, den er mere hyggelig med lys og søde spøgelser. Forældrene og bedsteforældre må gerne gå med ind i labyrinterne. I labyrinterne kan børnene tælle skelethoveder og spøgelser og være heldige at vinde en slikpose ved lodtrækning.

Masser af aktiviteter for familier
I år har de sørget for masser af gyselige aktiviteter. Hele familien kan gå på skattejagt i haverne, hvor hekse og andre monstre står på lur. Traditionen tro er der græskarskæring, hvor I kan være kreative. Det er gratis at skære græskar, og du kan vælge enten at købe dem med hjem for 25 kr. pr. stk. eller få dem udstillet i den Japanske have, hvor de lyser op lørdag aften d. 23. oktober, og her har de åben kl. 11-19. Skal der fart over feltet, er der ATV-kørsel ude på marken. For de mindre børn er der æselridning, finde klamme edderkopper, ansigtsmaling, og I kan alle riste skumfiduser ved bålpladsen. Se hele programmet på www.birkegaarden.dk.

Kreative og livagtige græskarfigurer i haverne
Det første du møder i indkørslen til Birkegårdens Haver, er den kæmpestore heks, der holder øje med hvem, der kommer ind. Heksen er blot én ud af over 170 fantasifulde og livagtige græskarfigurer, der er udstillet i haverne. Græskarfigurerne er på størrelse med et menneske, og du kan både møde hekse, skeletter, kæmpe monstre og edderkopper, men også mange af H.C. Andersens eventyrfigurer og selveste Kongefamilien. De har sørget for at gøre haverne ekstra uhyggeligt hyggelige, så der er noget for både store og små. Men pas på, hvor du går og hold på hat og briller – du ved aldrig, hvad du møder til Halloween i Birkegårdens Haver!

Monsterburger-aften, lys i græskar og havevandring
Lørdag den 23. oktober kl. 16.30 kan du komme med på havevandring i de smukke efterårshaver med indehaver Merry Sørensen, og kl. 17.30 starter den populære Monsterburger-aften, hvor caféen serverer burgerbuffet. Medbring godt humør og god appetit, men skynd jer at tilmelde jer monsterburger-aftenen cafe@birkegaarden.dk, der er begrænset antal pladser!

Senere samme aften lyser de fantasifulde og skræmmende græskar den Japanske have uhyggeligt op – denne dag har familieparken åbent helt til kl. 19.

Fotos: Birkegårdens Haver