“Livet er surt, så hvorfor anstrenge sig for at vende mundvigene opad? ”

Endnu engang er Odsherred Teater klar med en teaterturne, hvor de denne gang spiller den satiriske forestilling “To Halvgamle Mænd”, som kan opleves i ’Biblioteksinfo Vesterlunden’ i Snertinge torsdag den 3. juni kl.19.00.

Det er et satirisk to-mandsshow om at være en halvgammel mand, som Odsherred Teater præsenterer: Om dem, der sætter sig godt til rette i sofaen ‒ for at blive der! Og dem, der halser stakåndet af sted på flugt fra alderdommen og fylder godt ud i den irgrønne lycra og dertilhørende cykelbuks. Om alt det, der er at brokke sig over, og hvorfor der ikke er nogen grund til at holde sig tilbage.

De to halvgamle mænd har prøvet tæt på alt. Der er intet, der kommer bag på dem – bortset fra en enkelt hæmoride i ny og næ. I en alfabetisk brokbattle skyder to halvgamle mænd med spredehagl. Få går ram forbi i denne opvisning af hånlig omtale af skattevæsen, inkompetente med- og modtrafikanter, sølvfarvede folk, som er gået kronisk i stå i køen og meget andet.

De to halvgamle mænd spilles af Henrik Ipsen og Simon Vagn Jensen, der er kendt fra roller i forestillingerne “Nina, kære Nina” og “Historien om en sang”, som har turneret i forsamlingshusene i 2016 og 2017/18.

Stærkt inspireret af de to journalister fra Politiken Bjarne Schilling og Gorm Vølvers bog “Den store håndbog for halvgamle mænd”, har Mei Oulund skrevet manuskriptet til forestillingen og instruerer også:

”Jeg faldt pladask for den befriende selvironi, der gennemsyrer bogen. Jeg faldt for forfatternes fuldstændigt uforfængelige fremstilling af den halvgamle mands mange urimelige brokkerier. Og det gav mig lyst til at dykke lidt dybere ned i fænomenet: Passer det, at mænd bliver surere med alderen? Også mere sure end kvinderne? Hvis ja, findes der så nogen forklaringer? Jeg har kigget i undersøgelser af fysiologisk såvel som psykologisk art (ja, de findes!), og så har jeg talt med søde, kloge og reflekterede mænd, jeg kender – og de har givet mig en del at tænke over.”

Velkommen til et forrygende liveshow med alfabetisk brok-battle, hvor vi tager temperaturen på, om det nu også kan passe, at mænd bliver surere med alderen, og om de kan takke deres aldrende DNA-strenge for det.

De to halvgamle mænd er spillet af:
Henrik Ipsen og Simon Vagn Jensen
Instruktør og dramatiker: Mei Oulund
Varighed: 70 min. uden pause
Sted: Biblioteksinfo Vesterlunden 1, 4460 Snertinge
Billetpriser:
Standardbillet – 45,00 kr.
Medlem af Biblioteksklubben – 30,00 kr.
Meld dig gratis ind i Biblioteksklubben via dette link: www.kalundborgbib.dk/klub

Køb din billet på Bibliotekets hjemmeside:
www.kalundborgbib.dk/arrangementer/mest-voksne/odsherred-teater-halvgamle-maend-det-store-liveshow

Kalundborg Biblioteker følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Læs mere på www.kalundborgbib.dk/covid-19

Pressefoto