Pressefoto

LIV i forsamlingshusene går på opdagelser i virkelighedens krimigenre.  

Kom og være med, når Liv i forsamlingshusene åbner dørene i Årby Forsamlingshus til en aften i kriminalverdenens tegn.  

Tirsdag den 26. oktober klokken 18:00-21.00 har du mulighed for at komme helt tæt på en af Danmarks forhenværende efterforskningsleder, når Bent Isager-Nielsen holder foredrag om forbrydelsens verden samtidig med at han giver dig et indblik ind i det ofte kolossale og minutiøse arbejder, en efterforskning består af. Virkelighedens kriminalefterforskning foregår sjældent som på film og tv.  

Fra karrierens start i 1974 og indtil sin pension i 2018 har Bent Isager-Nielsens oplevet lidt af hvert inden for Politiet. Med udgangspunkt i sine bøger fortæller han om sin karriere, giver eksempler på virkelige efterforskningssager og hvilke værktøjer det kræves for at opklare disse. Bent Isager-Nielsen kommer også omkring fascinationen af det onde, og sætte menneskets ondskab til debat.

Kunne du tænke dig at være med til dette foredrag, så kan billetterne til arrangement bestilles via henvendelse på følgende mail: bawamelbygade5@mail.dk . Prisen pr. billet er 195,- kr. og er inklusiv fællesspisning og foredraget. Under arrangementet kan der tilkøbes drikkevare, og i pausen er det muligt at købe kaffe, te og kage.

I 1974 startede Bent Isager-Nielsen sin karriere i Politiet og har siden da været tilknyttet Frederiksberg Politi, Rejseholdet, Københavns Vestegns Politi, Bagmandspolitiet og Nordsjællands Politi. Han har stået i spidsen for efterforskningen af utallige, ofte højt profilerede, kriminalsager foruden at have varetaget overordnede opgaver på såvel operativt som strategisk niveau inden for ledelse, kommunikation, formidling og organisationsudvikling.

ent Isager-Nielsen har hyppigt optrådt i medierne, dels i forhold til konkrete sager, dels som ekspert og kommentator i forhold til overordnede emner inden for mange aspekter af politiarbejde, især efterforskning. I løbet af karrieren har han deltaget i flere særlige internationale seminarer og studieforløb, ligesom han har været involveret i særlige projekter under bl.a. Rigsadvokaten og Justitsministeriet. Sammen med Jesper Stein Larsen udgav Bent Isager-Nielsen i 2008 bogen ”Man jager et bæst og fanger et menneske” – en erindringsbog med fokus på personlige erfaringer og refleksioner over udviklingen i kriminaliteten i samfundet. Sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og retsantropolog Niels Lynnerup udgav han i 2012 bogen ”Efterforskerne”. I 2018 udgav han ”De 7 dødssynder – Retsmedicineren og efterforskeren om hvorfor ondskab findes i os alle”. Bogen skrev han sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og journalist Stine Bolther. Den seneste bog ”I lovens navn – Drab, dilemmaer og et liv i dansk politi” udkom her i juni 2021.

Bent Isager-Nielsen gik i april 2018 på pension efter 44 år indenfor Politiet. Han er i dag tilknyttet DR – både som ekspert i diverse kriminalsager og efterforskningsspørgsmål samt som vært på flere programmer og programserier

Læs flere arrangementer fra Liv I Forsamlingshusene via www.kalundborglif.dk