Danhostel Kalundborg vandrerhjem har haft en super sommer. Det er flere år siden, at vi har haft så mange gæster, fortæller Jens og Ulrikka Worsøe.

danhostel-kalundborg-1For mange år siden, inden finanskrisen og benzinprisernes himmelflugt, vrimlede det med turister i Kalundborg. Man kan nu igen glæde sig over, at der har været mange gæster i vandrerhjemmets senge.

Målt på årets første 8 måneder har der været en fremgang i overnatningstallet på godt 24 % i forhold til 2015. Det er i høj grad nordmænd og svenskere, der igen er vendt tilbage til Kalundborg egnens herligheder.

Ulrikka og Jens Worsøe er overbevist om, at turisten søger afslapning, natur og autentiske oplevelser under fredelige himmelstrøg.

Alt sammen nogle kvaliteter Kalundborg kan tilbyde.

Sommeren startede med en gruppe handicappede med hjælpere, der flere år i træk, har nydt godt af vandrerhjemmets handicap certificerede adgangsforhold, der er i allerbedste klasse.

danhostel-kalundborg-2Hele sommeren har her været mange familier og par, der nyder vores beliggenhed, tæt ved byen og vandet. Ulrikka og Jens Worsøe fornemmer også, at flere og flere og flere værdsætter at vi har både den grønne nøgle og det økologiske spisemærke.

Bæredygtighed er oppe i tiden, det er jo bar et ekstra PLUS på karakterskalaen, at vi gennem efterhånden en del år har arbejdet med vandrerhjemmes miljøpåvirkning,.

Igen i år sluttede sommeren med en stor gruppe træningslejr for fægtere fra primært Danmark, men også fra resten af Europa, en dejlig tradition, de mange unge mennesker nyder, at Kalundborghallerne ligger lige på den anden side af vejen.

Vandrerhjemmet har i sommer også fået et godt samarbejde i gang med et hollandsk cykelrejse bureau. Det drejer sig primært om cykelturister fra Holland og Belgien. De tager cykelturen fra Korsør til Kalundborg, overnatter her og drager videre til Roskilde.

På vandrerhjemmet har man set en del trætte cykelfolk, der har været rigtig glade for, at man kan få sin cykel med toget eller bare en del af vejen mod Roskilde.

Efteråret ser rigtig positivt ud, fortæller værtsparet, hvor der allerede nu er rigtig mange bookinger.

Vandrerhjemmet holder åbent hele året for overnatning, de første reservationer er kommet ind til juleaften. Der fejres ikke jul med gæsterne, men det er dejligt at Kalundborggenserne kan bruger vandrerhjemmet som et ekstra gæsteværelse.