Den 6. og 7. juli afholder Birkegårdens Haver sommerferiens første Børnedage. 11 Børnedage i alt er spredt hen over sommerferien. Her er sjove familieaktiviteter for både store og små. Alle de søde dyr glæder sig til godt selskab, de smukke haver oser af blomsterpragt, og der er masser af plads.

Juli er lig med sjov og familiehygge
Sommerferien er lige om hjørnet, og det betyder Børnedage med ekstra aktiviteter for børn og familier i Birkegårdens Haver. Børnedagene starter i uge 27., og datoerne er den 6. og 7., den 13., 14. og 15., den 20., 21. og 22., den 27. og 28. og de har Børnekunstnerdag den 4. august, hvor Børnene også kan være kreative.

“Igen i år kan I prøve de mest populære aktiviteter fra de andre år, bare i en mere Corona-sikker version. I kan opleve familieskattejagt, bueskydning, perlefiskeri, ATV-kørsel, ansigtsmaling, fiskefodring, æselridning og ristning af skumfiduser. De fleste aktiviteter er gratis, når indgangen er betalt, der opkræves dog et mindre beløb for æselridning, ansigtsmaling og ATV-kørsel,” fortæller Anett Sander, som står for Børnedagene.

Børnekunstnerdag
Udover Børnedagene afholder Birkegårdens Haver Børnekunstnerdag, som er onsdag den 4. august. Her kan børnene slippe fantasien løs sammen med den lokale keramiker Mogens Kræmer, der hjælper med at lave sjove trolde af ler.

“Har du prøvet det før, kan du få en ny trold til samlingen. Børnene må selvfølgelig tage deres trolde med hjem, og det er gratis. På denne dag kan børnene også være med til at male årets kæmpemaleri, som skal hænges op i vores indendørs legeplads, Tumlegården,” siger Anett.

Du kan finde hele programmet og alle detaljer for Børnedagene på Birkegårdens hjemmeside: www.birkegaarden.dk under Event kalender.

De sødeste dyreunger
Birkegårdens geder har fået de sødeste små lam, der glæder sig til besøg og godbidder, og det varer heller ikke længe før kunekune grisene Ronja og Linse får små grisebasser. De to kunekune grise Ronja og Linse er meget populære, nok fordi de er meget tamme, og elsker at blive nusset. Derudover er der også flyttet små søde mini lop kaniner ind i marsvineburet og hønsene har fået masser af små kyllinger, så hele Birkegården emmer af liv.

“Nu glæder vi os bare til at dele havernes flor og de søde dyreunger med vores dejlige gæster henover sommeren – I skal bare huske jeres Coronapas,” afslutter Anett.

Foto: Birkegårdens Haver