Hvorfor er kost og motion så vigtige?

Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Lungeforeningen inviterer i samarbejde med Kalundborg kommune og Region Sjælland til fire fælles cafemøder i Sundheds- og Akuthuset i løbet af 2017.

Møderne er åbne for alle uanset diagnose. Også pårørende og andre interesserede er velkomne. Medlemskab er ikke nødvendigt.

Den tredje “sundhedscafe på tværs” afholdes onsdag d. 27/9 – 2017 i Sundheds- og Akuthuset, Nørre Allé 31 i Kalundborg. Overskriften for sundhedscafeen er denne gang:

Hvorfor er kost og motion så vigtige?
Kl. 16 – ca. 17.15 er der oplæg ved diætist Anette Lange.

Kost og motion er vigtigt for alle mennesker, men for personer med kroniske sygdomme som for eksempel Diabetes, er det en meget væsentlig del af behandlingen af sygdommen, uanset hvilken anden behandling man modtager.

Det er det enkle budskab som diabetikere og andre med kroniske sygdomme, skal forholde sig til hver eneste dag. Det lyder så let, men er en daglig udfordring for mange med kroniske sygdomme og deres pårørende.

Helt så enkelt er det heller ikke, når det handler om kostens sammensætning af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner, eller om, hvorfor motion er så vigtig. F.eks. hvordan det påvirker blandt andet blodsukkeret.

Hvordan det hænger sammen sætter diætist Anette Lange fokus på i sit oplæg.

Der vil være god tid til spørgsmål efter oplægget.

Kl. 17 – 18 i receptionsområdet:

Der serveres vand og frugt i receptionsområdet med mulighed for at udveksle erfaringer med de øvrige deltagere.

Foreningerne, kommunen og regionen præsenterer deres tilbud om:

Rådgivning – netværk – kurser – opfølgning – formidling af kontakt til andre ressourcer.

OBS: Der er plads til 43 deltagere til cafeerne, derfor er tilmelding nødvendig.

Tilmelding senest mandag d. 25/9 til Diabetesforeningen, Kalundborg Lokalforening:

Brittha Djernis tlf. 21 56 76 81

eller

Birthe Bækman 29 84 59 68

Information om Sundhedscafeerne i øvrigt kan fås hos sundhedskonsulent Jytte Larsen, jyla@kalundborg.dk eller tlf. 59 53 42 85

Foto: Kalundborg Kommune