Airbnb vil hjælpe danske studerende med at finde en bolig

Der er vækst i antallet af unge, der bor privat via Airbnb, mens de leder efter en studiebolig. Airbnb opfordrer nu danske Airbnb-værter til at sætte priserne ned, når de lejer værelser ud til studerende. Initiativet er ment som en midlertidig løsning for unge studerende på boligjagt.

Mens i tusindvis af danske unge gør sig klar til et nyt liv som universitetsstuderende, forbereder rekordmange københavnske Airbnb-værter med ekstra plads i privaten sig til at byde de studerende velkommen i deres hjem. Det viser nye data offentliggjort af Airbnb.

Således vil flere end 3.300 unge i alderen 18 til 24 år gøre brug af Airbnb og bo hjemme hos private i København og Aarhus i de første uger efter studiestart – en stigning på 10 procent siden 2018. Den private indkvartering kan være en fordel i forhold til at finde en permanent bolig, idet de unge på et tidligt tidspunkt får mulighed for at udforske bydele, orientere sig om en række praktiske forhold og ikke mindst at etablere et nyt netværk.

Som en støtte til nye studerende, der lander i byer tværs over Danmark, opfordrer Airbnb nu beboere i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Roskilde til at åbne deres hjem midlertidig for studerende. Som en del af dette initiativ lancerer Airbnb en række gode råd til, hvordan værterne på den bedst mulige måde tager imod de studerende. Mere konkret anbefaler Airbnb de danske værter til at sætte priserne ned over for de studerende samt at introducere dem til lokalområdet, relevante busforbindelser, kulturelle aktiviteter etc.

”Vores mission er at skabe en verden, hvor enhver kan høre til over alt, og vi synes det er dejligt, at så mange værter på Airbnb i København og Aarhus er villige til at åbne dørene for unge studerende. Vi håber, at vores råd og anbefalinger kan være til hjælp for begge parter, og at de studerende får en så god start som muligt på deres nye studieliv,” siger Hadi Moussa, general manager for Airbnb i Nordeuropa.

Om Airbnb
Airbnb blev grundlagt i 2008 og har til formål at skabe en verden, hvor mennesker kan være en del af en sundere turisme, der er lokal, autentisk, alsidig, rummelig og bæredygtig. Airbnb benytter sin unikke platform til at hjælpe millioner af mennesker verden over til at åbne deres hjem og tjene penge på deres værelser, deres passion og talent ved at blive gæstfrihedsiværksættere. Airbnb’s markedsplads for indkvartering giver adgang til mere end +6 millioner unikke steder at overnatte i mere end +100.000 byer i 191 lande.