Godt håndværk handler også om godt samarbejde. Det ved makkerparret byningsstruktørerne Simone Olsen 19 år og Andreas Creutzberg 22 år fra EUC Sjælland alt om. De har nemlig arbejdet side om side i en lang periode for at øve sig til fingerspidserne på deres fag, og det har resulteret i at de nu kan kalde sig vindere af regionsmesterskaberne i Skills for struktørerne i Region Sjælland. Det betyder, at de netop har sikret sig en plads til DM i Skills i april 2022 i Høng.

“Vi er et perfekt makkerpar. Andreas har overblikket og kan hurtigt danne sig et helhedsindtryk, og jeg er meget detaljeorienteret og perfektionist med de mindste ting,” fortæller Simone.

Ud over at sikre sig en plads ved DM i Skills 2022 blev deres opgave antaget med bronze. Det er deres lærer Dennis Christensen på EUC Sjælland, der har trænet med dem og fulgt dem i hele forløbet.

“Jeg er pivstolt, de har haft et kanongodt samarbejdet, de supplerer hinanden supergodt og de har hver deres force. De er simpelthen et godt team. At kunne samarbejde er halvdelen af opgaven som håndværker, for du er del af et sjak, og du skal også kunne arbejde på tværs af faggrænser. Simone og Andreas kan se fremad og gennemskue næste led i opgaven,” siger Dennis Christensen og fortsætter:

“Vi vil gerne vise, at der i håndværksfagene er en faglig stolthed og give blod på tanden til andre unge, så de ser de store muligheder, der er i fagene.”

Simone Olsen er i lære ved Arkil A/S og Andreas Creutzberg er i lære ved C.G. Jensen.

Andres Creutzberg er i lære ved C.G. Jensen. Foto: Kirstine Fryd