Priserne på sommerhuse i Kalundborg er steget gennem de sidste tre år, hvor udbudsprisen rundede 1 million kroner i februar 2018.

Alene i år er udbudsprisen steget med over 10%, og som markedet ser ud lige nu, kan køberne forvente, at priserne fortsat vil stige. I 2015 lød udbudsprisen på cirka 970.000 kr., hvor den i dag nærmer sig 1.1 mio. kr. I gennemsnit er priserne steget med næsten 3.000 kr. månedligt.

Står man i den situation, at man skal sælge sit sommerhus, kan man forvente at få dette gjort på lige over 10 måneder. Dette er dog højere end i 2015, hvor det i gennemsnit var muligt at sælge sit sommerhus i Kalundborg på næsten 8 måneder. Men dette bekymrer ikke sælgerne, da antallet af fritidsboliger, der står til salg er nået nye højder, set tilbage på de seneste tre år. I maj 2018 var der nemlig 471 sommerhuse til salg i Kalundborg, og i gennemsnit bliver der solgt over 30 sommerhuse per måned.

Kalundborg boligadvokat ved Boligadvokat24.dk har et par tips til førstegangskøbere af sommerhus: “Inden man beslutter sig for at underskrive købsaftalen, er der få essentielle overvejelser hver køber bør gøre. Disse omhandler prisen og hvorvidt denne er passende, hvordan er rejsetiden og rejseomkostningerne, hvordan er området og sommerhusets vedligeholdelsestilstand, økonomiske og finansielle overvejelser, samt udgifterne ved sommerhuset. Har man gjort sig disse generelle overvejelser er man godt på vej.”

Er man i tvivl om disse eller lignende overvejelser, er der hjælp at hente hos en boligadvokat til sommerhus, der også kan være behjælpelig på handelens øvrige aspekter; som udfærdigelse af skøde, gennemgåelse af diverse dokumenter, her i blandt købsaftalen, tilstandsrapporten, lokalplaner mv., juridisk rådgivning omkring handlen, samt opnå et nedslag i prisen.

Ønsker man blot at leje et sommerhus i Kalundborg, er dette også en mulighed, dog er der stor variation i priserne her. I Røsnæs er der mulighed for at leje et sommerhus med 565 kvadratmeter boligareal til cirka 16.000 kr., mens der i Vollerup og Saltbæk er mulighed for at leje nogle mindre sommerhuse på cirka 100 kvm., til cirka 3.000 kr.