Birkegårdens Haver byder lige nu på et væld af blomster og skønne steder at indtage kaffen og nyde roen. Der er også masser af aktiviteter for børnene –  søde dyr, spændende legepladser, fiskefodring,  minigolf og meget mere. Dit Kalundborg var på besøg, men denne gang havde kameraet fokus på blomstervældet.

Der er nemlig fem smukke haver, som er blandt de 50 smukkeste haver i Danmark:

Den Dansk/engelske have med en farvepalet af alle slags spændende blomster i sirlige farveopdelinger. Her er sjældne træer, buske, roser, stauder og klatreplanter.

Præriehaven er en overdådig staudehave, som blomstrer med elegante græsser og et væld af prægtige stauder. I august er de fleste stauder og græsser 2 meter høje.

Klosterhaven er for dig, der er interesseret i krydderurter og lægeurter. Her er der 16 højbede fyldt med urter og med et romantisk springvand i midten. De forskellige højbede oplyser også om urternes anvendelse i middelalderen og i dag.

Permahaven er en selvforsyningshave, hvor der dyrkes frugt og grønt ud fra permakulturprincipperne.

Endelig kan Birkegårdens Haver prale af den japanske have, som er Danmarks største bestående af hel fem haveafsnit: Vandrehaven med to søer og mange symbolske detaljer. Meditationshaven til fordybelse. Den elegant Murhave. Stenhaven med bjerglandskaber og søer lavet i sten samt Sandhaven, som er japanernes “almindelige” have. Læs mere om haverne her. 

Foto: ABW