Denne sommer kan Kunstmuseet i Asnæs byde på hele to udstillinger:

De kvindelige Odsherredsmalere
Victor Brockdorff: Maleriske Fællesskaber

Sommer-omvisningerne giver introduktioner til begge udstillinger:

Udstillingen: De kvindelige Odsherredsmalere sætter fokus på de tre kunstnerægtepar blandt den lokale kunstnergruppe, der i årtierne omkring 1950 gjorde sig særdeles bemærket nationalt: Birthe Bovin og Karl Bovin, Helga Klitbæk og Kaj Ejstrup samt Ellen Krause og Viggo Rørup. Udstillingen har titlen: Stærke Blikke og Milde Øjekast.

Udstillingen: Maleriske Fællesskaber viser Kunstmuseets samling på ca. 40 værker af Victor Brockdorff, der alle årene var med i kunstnerkammeraternes kreds. Han var bosat i Odsherred i sidste halvdel af 1930erne. Fra slutningen af 1960erne søgte han ud fra det indre København til Charlottenlund og til den idylliske ferieø Orø, midt i Isefjorden. I sine mange figurative malerier – ofte i kæmpe formater – skildrer Brockdorff mennesket i fællesskabet med andre – den stille avislæsning side om side, stoltheden over heroiske arbejdsindsatser og sommerlivets frisættelse af menneskets natur midt, i Guds grønne…

Omvisningerne varer ca. 45 minutter og finder sted kl. 14.00.

Datoer: tirsdag den 24. april, tirsdag den 15. maj, tirsdag den 26. juni, tirsdag den 31. juli og tirsdag den 28. august.

Odsherreds Kunstmuseum har åbent kl. 11 – 16 alle dage, undtagen mandag. Dog åben mandag, Anden Pinsedag.

Foto: Odsherreds Kunstmuseum