Bliv slået til ridder af Kalundborg på byens anerkendte ridderskole.

Ridderskolen er opkaldt efter Esbern Snarre, bysbarnet, der byggede Kalundborg Slot og sammen med sine brødre Absalon og Valdemar den Store satte mange ting i gang for mange hundrede år siden.

I ærbødighed over for Esbern Snare bliver der på ridderskolen undervist i discipliner, som man skal kunne beherske for at opnå et ridderbevis. Her er bl.a. træning i fægtning, nærkamp med skjold, bueskydning og ringridning med lanse. I den teoretiske del af undervisningen hører man om alt det udstyr, der skal til, når ridderen skal i kamp.
Gennemfør de forskellige discipliner og få et ridderbevis med hjem.

Ridderskolen, der har åbent på udvalgte dage ( startende med den 27., 28. og 29. juni) i de tre første uger i sommerferien, er for alle aldre, børn, teenagere og deres forældre. Børn kun ifølge med voksen.

Se datoer og tider på museets hjemmeside: vestmuseum.dk, hvor det også er muligt at købe en aktivitetsbillet på forhånd, hvis man vil være sikker på en plads. Entrebillet og evt. resterende aktivitetsbilletter er til salg i museets butik på dagen.

Arkæologi i børnehøjde
Senere på sommeren inviterer Kalundborg Museum til arkæologi i børnehøjde, hvor børnene på udvalgte dage kan slippe den indre tingfinder løs og finde gamle sager i jorden.
Se mere på vestmuseum.dk

Det er en stor glæde at blive slået til ridder af Kalundborg. Foto: Martin Lawson.