Artiklen er sponseret

Så kan det være en god idé, at tjekke ledigheden på din drømmedestination. Danskernes foretrukne rejsedestination er det spanske ø-paradis, Mallorca. Siden de første charterfly fragtede de feriehungrende danskere ud i verden, har Mallorca ligget været en favorit, når Hr. og Fru Danmark trængte til kulørte drinks, palmer og strande, der er lidt mere eksotiske end Costa Kalundborg. Og Mallorca er stadig favoritten, ifølge Spies.dk. Men nu sætter de spanske myndigheder snart et loft på, hvor mange turister, der må besøge øen, skriver bt.dk

Max 16,5 mio turister om året.

Øgruppens myndigheder vil indføre et loft på 16,5 mio turister om året. Mere vurderer de ikke, at øen kan holde til. Det vil især påvirke antallet af besøgende i sommermånederne, hvor turister fra hele verden valfarter til Mallorca. 

Der satses med andre ord mere kvalitet end kvantitet fremover, og meldingen kommer til trods for, at turisme faktisk udgør 41,2% af øgruppens nationalprodukt. 

Tiltaget kommer i kølvandet på flere år med problemer med masseturisme i Spanien. Tidligere har blandt andet borgerne i Barcelona været på gaden for at protestere mod en decideret invasion af turister, som slider på byen. Derudover har det direkte påvirket udbuddet af boliger i byen, da mange har valgt at leje deres bolig ud gennem tjenester som Airbnb.

Mange andre gode destinationer

Så går du i overvejelser om at tage til Mallorca, så bør du måske overveje en af de mindre populære, men bestemt lige så skønne destinationer i Spanien. Du kan f.eks besøge Galicien på den spanske nordvestkyst. Her finder du ikke hvide sandstrande, men et sandt overflod af galicisk kultur og verdens måske bedste skaldyr. 

Du kan også besøge Valencia, der på mange måder minder om Barcelona. Her finder du de samme hyggelige gader og pladser, skønne restauranter og en dejlig strand – og langt færre turister.

Eller tage et smut til Sevilla, Andalusiens hovedstad, hvor tiden på mange måder står stille. Her får du en autentisk spansk oplevelse.

Husk budgettet

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at der er råd til en rejse til Spanien, for også hér er priserne steget. Det kan være en god idé at bestille flybilletter i god tid og tjekke sammenligningstjenesterne for at finde den bedste pris på hotel eller lejebolig. Kniber det med at få råd til det hele, så findes der også gode muligheder for at tage et mindre rejselån. Her kan sammenligningstjenester også være en god hjælp.  

Foto: ABW

Sider2022