Et enigt Folketing har netop aftalt at give penge til 5.000 ekstra studiepladser. På Sjælland lander de blandt andet på Professionshøjskolen Absalon, skriver SF i en pressemeddelelse.

“Det er en stærk aftale, vi har landet, som prioriterer uddannelser uden for de store byer. Det har vi hårdt brug for på Sjælland. Det er jo ikke alle unge, der har lyst til at flytte til de store byer, og hvis de mangler uddannelsesmuligheder lokalt, så er der større risiko for at de går i stå,” siger Astrid Carøe, MF for SF på Sjælland.

Som resten af Europa står Danmark i en særlig situation som følge af COVID-19. En situation, der påvirker de tusindvis af unge, som havde planlagt at rejse eller finde arbejde herhjemme. Op mod 10.000 flere unge forventes at søge mod de videregående uddannelser.

“Vi ved, hvor vigtigt det er at komme i gang. Nu får vores unge på Sjælland den mulighed, og så kan sabbatåret blive taget op igen senere, når pandemien er klinget mere af,” siger Astrid Carøe, SF.

Aftalen lægger blandt andet op til et løft af velfærdsuddannelserne.

“Vi har brug for varme hænder, hvis vi skal løfte velfærdsopgaven i fremtiden. Med den her aftale styrke vi blandt andet Absalon og det kan give både uddannelses- og jobmuligheder for mange af vores unge på Sjælland samtidig med, at vi uddanner flere varme hænder lokalt,” siger Astrid Carøe.

Partierne bag aftalen har prioriteret uddannelsespladser inden for områder som teknologi og it samt uddannelser, der kan bidrage til at skabe vækst i dansk økonomi. Samtidig fremhæver partierne, at institutionerne skal prioritere uddannelser, der kan understøtte den grønne omstilling og bidrage til realisering af 70-procentsmålsætningen.

Foto: ABW