I regeringens nye forståelsespapir bliver uddannelse nævnt næsten dobbelt så mange gange som eksempelvis klima. Afskaffelse af omprioriteringsbidraget og uddannelsesloftet er rigtigt godt for vores studerende, og det vil være endnu bedre, hvis den nye regering igen vil begynde at investere i gode uddannelser.

For hele landet, og dermed også for Region Sjælland, er det godt med det store fokus på velfærdsuddannelser, ikke mindst til sygeplejerske og pædagog, for her er der stor mangel på uddannede. Endelig er det godt, at der lægges op til, at der skal laves en plan for uddannelser i hele Danmark. Her har Absalon mange erfaringer, der kan spille ind, siger rektor Camilla Wang.

Den nye socialdemokratiske regering har sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten fremlagt deres fælles politiske forståelse med navnet ‘Retfærdig retning for Danmark’.

Camilla Wang. Foto: Professionshøjskolen Absalon / Alex Tran.

Med en klokkeklart prioritering af uddannelse som grundlag for vores velfærdssamfund, er rektor for Absalon Camilla Wang klar til at tage arbejdshandskerne på:

“Med afskaffelsen af både omprioriteringsbidraget og uddannelsesloftet, står vi som uddannelsesinstitution meget stærkere til at løfte vores mission om at levere fremragende uddannelser til Region Sjælland.”

“I regeringens forståelsespapir fremgår også en tydelig ambition om at styrke vilkårene for vores børn, blandt andet gennem uddannelse af mere pædagogisk personale. Absalon er klar til at løfte de ambitioner,” siger Camilla Wang.

Geografisk dækning

‘Retfærdig retning for Danmark’ lægger også op at sikre uddannelser i hele landet. Unge skal have gode uddannelsesmuligheder, uanset hvor de bor.

Absalon ser positivt på ambitionen om en god geografisk dækning af velfærdsuddannelserne.

“Det er godt, at der lægges op til at udforme en plan, for det er en stor og dyr opgave at drive uddannelse i mange små og spredte miljøer. Der skal blandt andet være et godt grundlag af studerende, og der skal være et meget stærkt lokalt samarbejde, hvis det skal lykkes”, siger Camilla Wang og tilføjer:

“I Absalon ser vi det som én af vores vigtigste opgaver at bidrage aktivt til Region Sjællands vækst og velfærd. Det gør vi netop ved at uddanne studerende, dér hvor der er behov og i tæt samarbejde med lokale og regionale samarbejdspartnere.”