Marttin Lawsen starter saunagus i en mobil sauna ved Gisseløre Badebro d. 10 og d. 11 juli. 

“Jeg synes, at det mangler her i Kalundborg. I København er saunaevents som dette eksploderet indenfor de seneste par år. Og som tilflytter synes jeg, at det kunne være spændende at kunne tilbyde det samme her. Det kunne f.eks. være en god måde at starte som vinterbader her i sommerperioden, hvor vandtemperaturen er høj,” siger han til Dit Kalundborg.

Det kommer til at foregår på følgende måde:

Man starter først med at gå i vandet eller bruse sig. Derefter går man ind og sætter sig på sit håndklæde i saunaen. Her sidder man i ca. 10-15 min., hvor der hældes vand med rene æteriske olier på ovnen. Marttin fordeler duften og dampen rundt i hele saunaen. Så går man i vandet. Herefter holdes en lille pause, hvor man sørger for at ens sukker-, salt- og væskebalance holdes stabil. Derefter sætter man sig ind igen, og anden omgang starter. Det gør man en gang mere, så man i alt sidder i saunaen tre gange.

Der vil være saunagus lørdage og søndage i sommerperioden kl. 9:00, 10:45, 13:00 og 14:45.

En times saunagus  koster 150,- kr. og vil vare en time. Du tilmelder dig i første omgang ved at skrive en mail på book@booksaunagus.dk –  og du har først en plads, når du har modtaget en bekræftelse.

Der er plads til fire personer i den mobile sauna.

Marttin Lawsen har været gusmester siden 2004.

“Jeg startede i Østerbro svømmehal med at lave saunagus, fordi en gammel skolekammerat have hørt, at der var noget der hed ”DM i Saunagus”. Det syntes han, at vi skulle prøve at starte,” siger Marttin. 

“Den måde jeg laver saunagus på er selvlært, men selvfølgelig har der været gæster, som har givet mig gode fif. Jeg er meget inspireret af den indianske svedhytte, hvor man kan blive renset i krop og sind,” tilføjer han.

Læs mere på BookSaunaGus.dk

Pressefoto
Pressefoto