Artiklen er sponseret

At få en god nattesøvn er altafgørende for, at vi har energi til den næste dag. Når vi sover, så slapper kroppen også helt af, så den er klar, til når du vågner og skal i gang med dagen. Man kan nogle gange opleve, at man har svært ved at sove eller, at man vågner mange gange, i løbet ad natten. Dette er normalt at opleve, det kan dog være frustrerende, hvis det ofte sker. Der er derfor nogle ting, du kan gøre, for at opnå den bedste nattesøvn. Dette kan du læse mere om herunder eller se mere her.

’Comfort is key’

For at opnå den bedste nattesøvn, er det vigtigt at have et rart sted at sove. Det er her vigtigt med en seng, der passer til dine behov, så den hverken er for blød eller for hård, men passer perfekt til dig. En god dyne og pude er også med, til at bidrage til en god nattesøvn. Hovedpuden skal gerne passe til den position, som du sover mest i. Hvis du for eksempel sover meget på siden, så kan det være en god ide med en høj hovedpude. Hvis du oplever at vågne ved, at du sveder eller fryser om natten, så kan det være en god ide med en temperaturregulerende dyne.

Skift kaffen ud med en kop te

En anden ting du kan gøre, er at undgå koffein lige op til sengetid. Det er derfor en god ide at skifte aftenkaffen ud med en kop te. Du kan eventuelt vælge en te, der har en beroligende effekt, så du nemmere falder i søvn.

Læg mobilen fra dig

Det er også god ide at lægge mobilen fra sig, før man skal sove, da det kan gøre, at man kan have svært ved at falde i søvn. Du kan eventuelt læse en bog i stedet for.

En god seng og et roligt soveværelse har stor betydning for nattesøvnen. Foto: ABW

Sider2022