Anmelderroste Restaurant Naes, der ligger i første række til vandet på Sjællands vestkyst, trækker gæster fra nær og fjern til spiseoplevelser ud over det sædvanlige. Med udvidede åbningstider, nye koncepter og ny restauratør slår Naes’ forpagter dørene op til en sommersæson, hvor der skrues op for det gode værtskab og det lokale.

Foto: Madkastellet.

Nu, hvor sommersæsonen står for døren har Madkastellet, der er forpagter på Naes, hentet den erfarne restauratør Heinz Irming ind til at tage sig af den daglige drift af restauranten i parløb med sin partner Annelie Månsson. Udvidede åbningstider er blot et af de nye tiltag, parret netop har introduceret.

Er man på farten i de naturskønne omgivelser og vil stoppe for andet og mere end en dukkert fra stedets badebro, der må benyttes af alle, kan man også få en kop kaffe, en drink eller et glas vin på den store terrasse med panoramaudsigt over fjorden. I baren serveres lette retter og drikkevarer hele dagen og 4. juni afholdes der winemakers dinner.

Heinz og Annelie har senest, med stor succes, drevet B&B Slagesnäs i Blekinge, Sverige. Om valget at rykke teltpælene op og bliver restauratør på Naes, siger Heinz:

”Vi faldt for Røsnæs, stedet og naturen og ser store muligheder for at cementere Restaurant Naes placering på det gastronomiske landkort. Vi har stor kærlighed til – og erfaring med – gastronomi, vine, det gode værtskab og nærproducerede råvarer af høj kvalitet, alt sammen noget, vi kan folde ud her, på Naes. Vi har eget landbrug i gårdhaven, Naes Gaard, og et opland af kvalitetsproducenter- og leverandører, som vi vil knytte endnu tættere til os.”

Med 100 solskinstimer mere end landsgennemsnittet og dygtige lokale producenter af alt fra kød, fisk og grønt til vin og kaffe, er den Sjællandske vestkyst et ideelt sted for en strandhotelsrestaurant med høje kulinariske ambitioner.

Foto: Madkastellet

Restaurant Naes kan i dag prale af flotte placeringer i såvel White Guide (mesterklassen) som Den Danske Spiseguide (Sjællands Bedste Restaurant 2018), og der står guldmedaljer fra Årets Kokkeelev og DM i skills i reolen. Det lokale kan man også købe med hjem, for der er både vin, honning fra egen høst og andre nærproducerede varer til salg til butikspriser i restauranten.

Restaurant Naes åbnende i 2017 med restaurant- og cateringvirksomheden Madkastellet som forpagter og Henrik Jyrk som restauratør. Henrik Jyrk har travlt med Restaurant IBU i København og er glad for at have mulighed for at give stafetten videre til Heinz Irming. Han siger:

”Det har været fantastisk at starte, drive og udvikle Restaurant Naes til det, det er i dag. Det er et unikt sted, men jeg har travlt i København. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet en garvet restauratør som Heinz, som jeg kender for godt værtskab og kulinariske oplevelser, til at drive restauranten videre i samarbejde med Madkastellet.”

Strandhotel Røsnæs og Restaurant Naes er også et populært sted for konferencer, selskaber, events og bryllupper. For at sætte yderligere fokus på de mange muligheder er Christina Østergaard, der har mange års brancheerfaring, netop blevet ansat på Røsnæs Strandhotel som event- & salgskoordinator.

Foto: Madkastellet
Foto: Rasmus Tobisch