Valgdebat om psykiatriens stemmer

I forlængelse af den regionale valgdebat den 24. oktober, arrangerer Bedre psykiatri Kalundborg nu en kommunal valgdebat i Svebølle.

Inklusionen i Kalundborg kommune halter stadig, der er mangel på hjælp til børn og unge pårørende som hvis de ikke bliver fanget i tide selv har risiko for at blive ramt psykisk på sigt derfor ønsker Bedre psykiatri Kalundborg der bliver indført gratis psykolog hjælp både til ramte og pårørende unge. Bedre Psykiatri Kalundborg stillede tilbage under valgkampen 2013 forespørgelse om oprettelse af et psykiatri råd, der skulle arbejde på lige fod med handicap rådet, dette er et råd vi stadig ønsker at få indført i kommunen.

Hvad vil politikerne gøre for at forbedre behandlingen af psykisk syge i Kalundborg kommune? Hvorledes øges fokus på de mangeartede problemstillinger, endnu engang vil en survey være omdrejning punkt for debatten. “Inklusion” er blevet et mantra. Men er det i virkeligheden af det gode?

Formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg, Bjarne Rose Pedersen, efterlyser større lydhørhed hos politikerne:

“Når krybben er tom, bides hestene, siger man. Når psykiatrien fattes midler, koncentreres de resterende ressourcer om “brandslukning”, og så bliver samarbejdet med de pårørende ofret. På trods af, at et godt pårørende-samarbejde i langt de fleste tilfælde er rigtig gavnlig for behandlingen af den syge, vi skal og bedre pårørende indsatsen i Kalundborg kommune.”

En lang række politikere vil deltage i debatten, herunder Maja Hansen (S), Anne Marie Hansen (DF), Anne E. Jensen (V), Jesper Hjelm Kristensen (EL), Hans Munk (R), Eva Levinsen (SF), Ole Lauritzen (C), Lars Kronborg (Nye Borgerlige) og Erik Møller (Skolelisten).

Praktiske oplysninger:

Tid: Tirsdag d. 7/11 kl. 18.30 – 21.00.

Sted: Aktivitetscenter Åvangen, Centervej 13, 4470 Svebølle

Gratis adgang. Drikkevarer kan købes,

Kontakt: bedrepsykiatrikalundborg@jubii.dk tlf: 5046 9846

 

Foto: Bedre psykiatri