Valgdebat om psykiatrien i Kalundborg kommune

Den 25. oktober 2021, arrangerer Bedre psykiatri Kalundborg kommunal valgdebat i Ubby.

Psykiatrien i Kalundborg kommune halter stadig, der er mangel på hjælp til børn og unge pårørende, såvel som ramte, hvis vi ikke får hjulpet dem i tide, er de i risikogruppen for selv at blive ramt psykisk med alderen, hvilket vil koste kommunen endnu mere på sigt.

Bedre Psykiatri Kalundborg stillede tilbage under valgkampene 2013 og 2017 forespørgelse om oprettelse af et psykiatriråd, der skulle arbejde på lige fod med handicap rådet, dette er et råd vi stadig ønsker at få indført i kommunen.

Hvad vil politikerne gøre for at forbedre behandlingen af psykisk syge i Kalundborg kommune? Hvorledes øges fokus på de mangeartede problemstillinger. Endnu engang vil en undersøgelse leveret af Landsforeningen Bedre Psykiatri, være omdrejningspunkt for debatten. Utilfredsheden fra brugerne omkring hjælpen i kommunen ligger iflg. Undersøgelsen på 82% og for hjælp til pårørende 79%. Derfor er Bedre psykiatri Kalundborg største ønsker at få indført en bedre koordinering for de ramte i forhold til møderne i det kommunale system. Så i stedet for at sendes til 4 forsk. Samtaler klares det med 1 møde styret af en koordinator og alle involverede parter deltager. For de pårørendes del ønsker vi en pårørende vejleder.

Formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg, Bjarne Rose Pedersen, efterlyser større lydhørhed hos politikerne:

“Når krybben er tom, bides hestene, siger man. Når psykiatrien fattes midler, koncentreres de resterende ressourcer om “brandslukning”, og så bliver samarbejdet med de pårørende ofret, På trods af, at et godt pårørende-samarbejde i langt de fleste tilfælde, er rigtig gavnlig for behandlingen af den syge, vi skal tænke pårørende indsatsen ind i hjælpen til den syge og ikke misbruge den, kort sagt køre efter devisen hellere forbygge end helbrede.”

En lang række politikere vil deltage i debatten, herunder Tina Beck Nilsson (A), Anne Marie Hansen (O), Gitte Johansen (V), Regina Andreasen (Ø), Hans Munk (B), Jonas Ghiyati (F), Ole Lauritzen (C), Tonni Voldby (D) Lasse Jensen (I) og Hasse Jensen (Æ). Praktiske oplysninger: Tid: Mandag d. 25. oktober kl. 19:00 – 21:00. Sted: Ubby forsamlingshus Hovedgaden 19, 4490 Jerslev Sj.

Gratis adgang. Drikkevarer kan købes, Kontakt: bedrepsykiatrikalundborg@jubii.dk tlf: 5046 9846

Foto: ABW