Det er blevet et hit at skifte asfalt og løbesko ud med kuperet terræn og trailsko. Den 1. februar kan alle løbeglade folk prøve kræfter med crossløb, når Bevæg dig for livet – Løb sammen med Høng Løbeklub inviterer til løb i skoven ved Strids Mølle i Svebølle.

Strids Mølle er det fjerde løb
Motionsløbet ved Strids Mølle er det fjerde af fem løb i en samlet cup, der de seneste år har tiltrukket stadig flere løbere. Sidste år kæmpede op mod 800 løbere på bakker, i mudder og på stier i det midt- og vestsjællandske.

Løbene bliver afviklet fem forskellige steder i Midt- og Vestsjælland i løbet af vinteren. Nu er den mørke tid igen over os, og vejret er perfekt til at vinke farvel til asfalten og komme ud i naturen. Løbene er for mange en fin motivationsfaktor til at holde vintertræningen ved lige.

Flotte, kuperede og udfordrende ruter
Høng Løbeklub har tilrettelagt ruterne i skovområdet ved Strids Mølle. Der løbes på brede skovveje med en del off-road på skråninger og terræn inde i skoven. Nogle helt unikke ruter, hvor løberne virkelig skal løbe koncentreret efter forholdene. På skråningerne går det både op og ned, så der skal holdes øje med underlaget med blade, sten og stød.

Foto: DGI

”Vi glæder os til at vise vores unikke ruter frem. Vi har forsøgt at få så mange højdemeter med som muligt, og det skal man ikke tage fejl af, for ruten er hård og kan tage pusten fra en hver. Udfordringerne ligger i underlagets beskaffenhed inde i skoven, når der løbes off-road væk fra de vante stier. Vi er virkelig spændte på, hvordan løberne tager i mod rutens udfordringer, siger Ove Pedersen fra Høng Løbeklub og fortsætter:

Det bliver en super dag i skoven, hvor løberne får sat både deres teknik, koncentration og udholdenhed på prøve. Fra klubben har vi været ude mange gange, inden ruterne sad i skabet, og så er det jo altid spændende, hvordan de bliver taget i mod på dagen. Vi sørger selvfølgelig for, at ruterne er tydeligt markeret med flag og skilte. Alle kan være med, men det kan godt være, at man må sætte tempoet ned nogle steder for at komme godt i gennem”.

Distancer for de fleste
Crossløb byder på tre distancer – 3, 6 og 9 km for at sikre, at alle uanset løbekunnen har mulighed for at være med. Som en ekstra service kan man at låne sig til et par trailsko fra Dynafit, hvis man ikke selv har et par.

“Vi rummer alt fra meget hurtige løbere til motionister, der mest løber for oplevelsen. Vi gør vores ypperste for at give alle løbere uanset niveau optimale betingelser. Vi starter 6 og 9 km i heats med de hurtigste løbere forrest. Det giver spredning allerede fra starten, og får de hurtige væk, inden de mindre hurtige kommer”, siger Christina Otto Jensen, løbekonsulent i DGI og fortsætter:

“Det kræver ikke særligt udstyr at være med i crossløbene, men de fleste løbere er glade for trailsko, der kan gøre det nemmere at komme gennem fedtet og glat terræn på denne årstid. Om vinteren ved vi aldrig helt, hvordan underlaget arter sig, så vi opfordrer til, at man låner sko, hvis man ikke har sine egne trailsko med”.

Stigende popularitet
Crossløbene har efterhånden mange år på bagen, men interessen for at løbe i grus, mudder og på bakker er stigende.

“Vi oplever en stigende interesse for den her type løb, hvor det ikke kun handler om distancen men også om oplevelsen på turen. I vores crossløb er underlaget skiftende, og det udfordrer både puls og teknik. Det er en oplagt måde at prøve kræfter med nye ruter, hvor man ellers ikke ville komme ud at løbe i det midt- og vestsjællandske, og så er der bare en rigtig god stemning og hyggelig atmosfære”, siger Christina Otto Jensen.

Tid og sted
Du kan stadig tilmelde dig løbet, ligesom det også er muligt at tilmelde sig på dagen, såfremt onlinetilmeldingen ikke er udsolgt. Tjek www.dgi.dk/sjaelland/crossloeb
Kl. 12.00: ca. 3 km (tidsgrænse 35 min.)
Kl. 12.45: ca. 6 km og ca. 9 km

Om Bevæg dig for livet
600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025. Det er ét af målene for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie – en aftale der går under navnet ’Bevæg dig for Livet’ og har som mål at sætte Danmark i bevægelse. Bevæg dig for livet – Løb får flere til at snøre løbeskoene og nyde livet som motionsløber.