Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/07/18 til 2023/08/01.

Bil forulykket og brudt i brand efter spirituskørsel – Ryevej, Sejerø – Kalundborg

Kl. 00.05 blev politiet via alarm 112 underrettet om, at en bil var forulykket på Ryevej, Sejerø, efter at bilen havde påkørt en hæk på en privat adresse.

Sognefogeden på Sejerø blev underrettet herom, hvorefter han på politiets vegne straks tog til uheldsstedet, hvor han fik kontakt til en 22-årig mand fra København.

Den 22-årige var påvirket af spiritus og kunne mistænkes for at have været fører af personbilen på uheldstidspunktet. Sognefogeden foretog derfor formel sigtelse og anholdelse af den 22-årige, der hos øens lokale læge fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden sin løsladelse.

Sognefogeden kunne oplyse, at det lokale brandvæsen havde fået slukket branden i bilen, og at der kun var sket skade på bilen.

Den 22-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i hans færdselsuheld.

Bortvisning fra borgerservice – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 12.10 måtte personalet i kommunens borgerservice bede om hjælp fra politiet, fordi en kvinde, som personalet havde betjent og ydet den fornødne hjælp, ikke ville forlade borgerserviceområdet.

Politiet fik kontakt til en 48-årig kvinde fra København, som blev bortvist uden problemer og uden nogen sigtelse, selv om hun havde en forventning om yderligere betjening fra kommunens side.

Brandundersøgelse – Asebovej, Drøsselbjerg, Slagelse – Kalundborg

Kl.15.57 slog en forbipasserende, der havde opdaget røg fra området ved et sommerhus på Asebovej alarm til brandvæsnet. Den forbipasserende kunne se ildebrand på en terrasse og sikrede sig, om der var nogen til stede i sommerhuset.

Politiet kunne ved ankomsten til stede konstatere, at branden på terrassen var ved at brede sig til selve sommerhuset, hvor ingen var hjemme.

Ved brandvæsnets ankomst havde ilden fået godt fat i selve sommerhuset, men der var ingen fare for spredning af ilden i området.

Trods brandvæsnets indsats udbrændte store dele af sommerhuset, som nu skal undersøges nærmere af politiet i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Fokus i brandundersøgelserne vil være på området omkring et vildmarksbad og de tilhørende installationer på terrassen i de området, hvor den forbipasserende så branden i den tidlige fase.

Butikstyveri – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 17.33 anmeldte personalet i et supermarked på Slagelsevej i Kalundborg, at personalet og kunder havde forhindret en mand og en kvinde i at køre fra stedet, efter at de begge var mistænkt for at have deltaget i et butikstyveri.

Politiet fik på stedet anholdt en 34-årig kvinde og en 48-årig mand begge fra Roskilde som mistænkte for at have stjålet frugt og kødvarer til en samlet værdi af 106 kr.

Manden var først kommet ind i supermarkedet og senere kvinden, der havde puttet nogle varer i en medbragt rygsæk. Det opdagede personalet og holdt øje med, at hun gik frem til kassen, hvor manden ville betale for nogle drikkevarer.

Personalet bad også om betaling for varerne i rygsækken, hvilket medførte råber og uro, inden både manden og kvinden forlod supermarkedet uden at have betalt for varer.

Kunder og personalet fik i fællesskab forhindret de to i at køre fra stedet i den bil, som de havde sat sig ind i.

Begge anholdte blev sigtet for butikstyveri, men løsladt efter afhøring til sagen. De vil dog begge høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem begge skal afgøres.

En enkelt voldssag ved byfest – Kalundborg

Byfesten i Kalundborg i området primært ved Havneparken har kun givet anledning til en enkelt rapportoptagelse i en sag om vold på en restauration natten mellem fredag og lørdag.

Efter kast med nogle shotsrør inde på en restauration i Skibbrogade kl. ca. 01.00 påtalte en 19-årig mand fra Sjællands Odde den adfærd over for en 20-årig mand fra Kalundborg. Den 20-årige besvarede påtalen ved at slå den 19-årige med et knytnæveslag i ansigtet, så den 19-årige pådrog sig en mindre skade og hævelse. Den 20-årige blev anholdt og afhørt til sagen om vold, men løsladt efterfølgende, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er færdigefterforsket.

Torsdagens festligheder forløb uden opgaver for politiet, mens lørdagen og natten til søndag bød på tre anmeldelser om optræk til uorden og slagsmål. Ingen af disse anmeldelser gav anledning til, at nogen blev sigtet for noget.

Lørdag – søndag:

Færdselsuheld – Klosterparkvej / J. Hagemann-Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 13.49 var en bilist og en cyklist stødt sammen i krydset Klosterparkvej – J. Hagemann-Petersens Alle i Kalundborg.

Det viste sig, at en 44-årig kvinde fra Græsted i en personbil og en 22-årig mand fra Svebølle på cykel ad cykelstien begge var kørt ad Klosterparkvej i sydlig retning. I krydset ved J. Hagemann-Petersens Alle svingede bilisten til højre og stødte herunder sammen med cyklisten, der ville fortsætte ligeud.

Cyklisten pådrog sig overfladiske skrammer ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 09.37 rykkede politiet ud til Sorøvej lige syd for Ugerløse, hvor en bilist var blevet impliceret i et færdselsuheld. Modparten var imidlertid kørt fra stedet uden at give sig til kende efter et mindre sammenstød, der var sket få minutter tidligere.

Politiet fik ved uheldsstedet kontakt til en uskadt, men chokeret 73-årig mandlig bilist fra Tølløse, hvis bil havde en skade på sit venstre sidespejl.

Den 73-årige bilist kunne oplyste, at han under kørsel ad Sorøvej i sydlig retning pludselig opdagede en modkørende personbil, der i forbindelse med overhaling af flere biler befandt sig i hans kørebanehalvdel.

For at undgå et frontalt sammenstød trak den 73-årige skyndsomt ud mod højre, samtidig med at den modkørende trak tilbage mod det nordgående spor på Sorøvej. Til trods herfor ramte de bilers venstre sidespejle hinanden med et højt brag til følge.

Den overhalende bilist fortsatte sin kørsel i nordlig retning uden at standse, hvorfor politiet nu har optaget rapport om sagen i et forsøg på at få identificeret den flygtede bilist. Ifølge vidner var den flygtede bilist kørende i en sølvgrå, større personbil i forbindelse med overhaling af en stribe personbiler med en skraldebil forrest under kørslen i nordgående retning ad Sorøvej syd for Ugerløse. Vidner til den foretagne overhaling må gerne kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Strandvejen, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 09.21 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var impliceret på Strandvejen på Reersø.

Det viste sig, at en 77-årige kvinde fra Gørlev Sj. som fører af en personbil med tilkoblet trailer under kørsel ad Strandvejen i sydlig retning var kørt så tæt forbi en cyklist, at cyklisten, der kørte i samme retning, mistede balancen og væltede.

Cyklisten var en 69-årig mand fra Gørlev Sj., der havde fået småskrammer på den ene arm, og som i øvrigt fik hjælp af bilisten, efter at hun var standset. Intet tydede på, at parterne havde ramt hinanden ved forbikørslen.

Politiet registrerede blot omstændighederne og partern i uheldet.

Hærværk mod gadespejl – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 09.42 fik politiet en anmeldelse om, at den ene af to mænd netop havde forøvet hærværk mod et gadespejl, der på Nørre Alle stod i vejkanten og var placeret i omtrent en meters højde. Mændene var efterfølgende gået fra stedet, men blev holdt under observation.

Politiet fik dog kort efter kontakt til en 23-årig mand fra Snertinge, som blev sigtet for hærværk mod gadespejlet, hvis glasspejl og holder i plastik var blevet ødelagt. Den anden – en 24-årig mand fra Kalundborg – kunne ikke mistænkes for noget og blev derfor ikke sigtet.

Den 23-årige kan nu se frem til et erstatningskrav, inden hærværkssagen kan afgøres.

Hærværk på taget – Vollerupvej, Kalundborg

Kl. 18.52 fik politiet en anmeldelse fra en nabo om, at en ung mand var kravlet op på genboens tag, mens andre unge stod og kiggede på.

Politiet fik på stedet kontakt til fem unge i alderen 16-18 år alle fra København. Af disse var en 18-årig mand kravlet op på taget, hvor en tagplade var gået i stykker under hans uberettigede færden på ejendommen.

Den 18-årige blev på den baggrund sigtet for hærværk og kan nu se frem til både et erstatningskrav for den ødelagte tagplade og en strafferetlig afgørelse for hærværk. Ingen af de øvrige blev sigtet for noget.

Tricktyverier på stribe, men uden udbytte – Kalundborg / Holbæk / Roskilde

I løbet af torsdag eftermiddag og først på aftenen fik politiet tre anmeldelser om tricktyverier begået i hhv. Kalundborg, Holbæk og Roskilde, hvor der kan være et sammenfald med hensyn til de mistænkte ud fra bl.a. signalementet og fremgangsmåden.

Kl. 15.57 anmeldte en par på 73 og 80 år fra Kalundborg, at en fremmed kvinde kl. ca. 15.30 havde henvendt sig og oplyst, at hun var fra “varmeværket”. Kvinden havde fået lov til at komme ind og havde efterfølgende bedt parret om at følge med ud på badeværelset, hvor hun ville kontrollere vandet.

Efter nogle minutter anede parret uråd, og da den ene gik ud fra badeværelset, fandtes en fremmed mand liggende på gulvet i soveværelset. De to personer blev herefter bortvist fra parrets bopæl, men intet var tilsyneladende stjålet.

Kl. 17.55 kom næste anmeldelse fra en 90-årig mand fra Holbæk, som kort forinden havde fået uventet besøg af en kvinde og en mand, der havde udgivet sig for at være VVS-medarbejdere. Mens kvinden fremførte kravet om at efterse vandinstallationen, gik manden rundt i den 90-åriges lejlighed og bankede på gulvet, ligesom han åbnede skabe og skuffer.

Til sidste anede den 90-årige uråd og fik de to fremmede ud af hans bopæl efter utallige opfordringer om at gå. Der var tilsyneladende ikke blevet stjålet noget.

Kl. 19.45 fik politiet den tredje anmeldelse fra en 92-årig kvinde fra Roskilde, der kl. ca. 19.00 havde fået uventet besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmehjælpen. Den 92-årige lukkede kvinden ind og blev holdt hen med en længere snak i stuen, indtil kvinden forlod stedet. Efterfølgende opdagede den 92-årige, at en anden person måtte have sneget sig uset ind, idet soveværelset under samtalen med kvinden var blevet rodet igennem. Der var tilsyneladende ikke blevet stjålet noget.

Disse former for tricks til at skaffe sig uberettiget adgang til de forurettedes bopæle anses som indbrud i private boliger efter en skærpelse af straffeloven for år tilbage.

Politiet vil i disse tre sager, der formodes at kunne kædes sammen, forsøge at få identificeret de to mistænkte, der kan beskrives som: A: kvinde, 20-25 år, almindelig af bygning, brunlig hudfarve, sort hår, iført T-shirt og mørke cowboybukser, og B: mand, 25-30 år, brunlig hudfarve, sort kort hår, iført mørk T-shirt og mørke bukser. Begge talte dansk.

Politiet har ingen oplysninger om, hvordan de mistænkte kan have transporteret sig mellem de forskellige byer.

Vær skeptisk over for uventede besøg fra personer, der udgiver sig for at være f.eks. fra forsyningsselskaber eller håndværkere, idet sådanne personers ankomst til beboelsesejendomme ofte vil være adviseret i god tid og på forhånd. Brug f.eks. en sikkerhedskæde på hoveddøren, når den første kontakt sker, så man i tryghed kan vurdere, hvorvidt nogen skal lukkes ind eller ej.

Indbrud i Perioden

Sorøvej, Ugerløse
Ternevænget, Kalundborg
Tværstenen, Gørlev Sj.