Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Jan 2-9. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Bjerge Sydstrand, Kalundborg

Kl. 1534 bemærkede et vidne en mand, der formentlig er af østeuropæisk afstamning, idet manden talte et udenlandsk sprog, da anmelderen kontaktede ham. Manden gik rundt i kvarteret ved Lyngager og muligt tog billeder af huse m.v. Politiet kørte til stedet, men manden blev ikke truffet.

Politiet vil gerne rose vidnet for sin handlemåde, der er helt i tråd med anbefalingerne for Nabohjælp, hvor det anbefales, at man spørger mistænkelige personer, om der er noget, som man kan hjælpe med……

 

Brand – Føllenslev, Kalundborg

Kl. 1422 kørte politi og brandvæsen til Eskebjergvej, hvor der var ild i en lade ved en landsbrugsejendom. Laden nedbrændt, men øvrige bygninger led ingen skade. Brandårsagen er p.t. ukendt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1202 fik politiet via alarm 112 en melding om et færdselsuheld, hvor en personbil var forulykket og nu lå på taget. Redningsmandskab og politiet kørte til uheldsstedet, hvor en 48-årig kvindelig passager fra Høng selv kunne kravle ud af bilen. En 26-årig mand uden fast bopæl, som var fører af bilen, var lettere fastklemt og måtte hjælpes ud af redningsmandskabet. Da føreren var påvirket af spiritus, fik han i forbindelse med kontrollen på skadestuen i Slagelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ved undersøgelse af uheldsstedet viste det, at føreren af ukendte årsager var kommet ud i rabatten, hvorefter han mistede herredømmet over bilen, der endte i grøften og landede på taget. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, som føreren var sluppet uskadt fra.

Bil kørt fast på fodboldbane – Roevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 2030 fik politiet en anmeldelse om, at en bil, der var kørt rundt i området med en meget ung fører, nu var kørt fast på fodboldbanen. Bilen skulle være forsynet med en nummerplade, der burde sidde på et andet køretøj. Politiet kunne ikke følge op på anmeldelsen med det samme på grund af sagen fra Klosterparkvej, Kalundborg, men følger op på anmeldelsen i løbet af torsdagen i et forsøg på at få identificeret føreren, der måske også kan forvente sig et erstatningskrav, hvis der er sket skade på fodboldbanen.

Færdselsuheld – Høng, Kalundborg

Kl. 1821 blev anmeldt om færdselsuheld på Sæbyvej ved Høng, hvor en 59-årig mand fra Ruds-Vedby kørte ad Sæbyvej mod syd, da han påkørte en bus, der blev ført af en 65-årig mand fra Omø. En passager var netop i færd med at stige af bussen.

Den 59-årige blev kørt til behandling på sygehus. Politiet kender ikke mandens tilstand p.t.

Indbrud i villa – Kalundborg

Kl. 2254 vågnede en 32-årig kvinde i en villa på Gl. Hovvej, hvor der pludselig stod en person i soveværelse. Pgl. løb fra stedet, da den 32-årige vågnede op. Det viste sig, at et vindue var opbrudt til stedet, hvorfor er stjålet en pc. højttalere, smykker m.v.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, ca. 185 cm. høj, almindelig af bygning iført sort elefant hue, lys hættetrøje og lyse “baggy” bukser. A havde en lygte i hånden.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 0302 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Jerslev Sj. for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Den 35-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne.

Brand – Kalundborg

Kl. 0910 blev anmeldt om brand i villa på Holbækvej, hvor der var brand i en treetagers ejendom. Brandårsagen skyldes en tørretumbler i ejendommens kælder. Hele huset fyldt med røg, og politi og brandvæsen fik alle beboere ud fra stedet i god behold.

Spirituskørsel – Ubby, Kalundborg

Kl. 2101 anholdt politiet en 49-årig kvinde fra Høng, der kørte i bil på Hovedgaden. Kvinden var påvirket af spiritus, og hun fik udtaget en blodprøve, før hun igen blev løsladt.

Uro – Kalundborg

Kl. 0335 anholdt politiet en 46-årig mand fra Sunds, der optrådte på et værtshus i Skibbrogade. Pgl. var påvirket af spiritus, hvorfor han blev lagt i detentionen til afsvaling. Han blev løsladt i løbet af morgenstunden.

Baseball-bat i bagagerum – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 1150 kontrollerede nærpolitiet fra Kalundborg en personbil, hvori der var to mænd på 22 og 28 år begge fra Kalundborg. I bilens bagagerum fandt politiet et baseball-bat, som ejeren – den 22-årige mand – ikke nærmere kunne redegøre for noget anerkendelsesværdigt formål med at transportere battet i bilen. Den 22-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og fik baseball-battet beslaglagt som bevis i sagen. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Forsøg på tricktyveri – Torvet, Kalundborg

Kl. 1831 anmeldte en veninde på vegne af en 86-årig kvinde fra Kalundborg, at den 86-årige kl. ca. 1730 havde været udsat for et forsøg på tricktyveri. En fremmed mand havde ringet på døren og sagt, at han kom fra hjemmeplejen for at give den 86-årige nogle piller. Det undrede den 86-årige sig over, da hun kun fik rengøringshjælp, og ville lukke døren, men manden satte en fod i klemme. Det lykkedes dog at forhindre manden i at komme, hvorefter han forsvandt i ukendt retning. Den fremmede mand blev beskrevet som: A: mand, ca. 30 år gammel, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning, nordafrikansk af udseende, mørkt hår, iført blålig jakke. Politiet kørte til stedet for at berolige den 86-årige og afhøre hende til sagen.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet vil erindre især de ældre borgere om at være særdeles skeptiske – ligesom den 86-årige – hvis man uventet bliver kontaktet af fremmede, der under påskud af et eller andet uventet forsøger at skaffe sig adgang til boligen. Det er en ofte anvendt fremgangsmåde for tricktyve, der ofte kan mistænkes for at benytte adgangen til at stjæle værdier fra den forurettedes bolig. Vær afvisende / skeptisk og gør f.eks. højlydt opmærksom på, at man er utryg ved situationen, så andre personer bliver opmærksomme og kan komme til hjælp. Kontakt politiet snarest muligt på tlf. 114 for at anmelde et sådant forhold.

Mand ramt af skud – Klosterparkvej, Kalundborg

Der henvises til udsendt pressemeddelelse med følgende ordlyd:

Onsdag 030118 kl. 2011 fik politiet anmeldelse om skyderi på Klosterparkvej i Kalundborg. Politiet traf kort efter en 20-årig mand fra Roskilde, der var ramt af skud. Han var i følgeskab med flere venner. De foreløbige oplysninger om sagen går ud på, at den 20-årige og nogle venner kom til Klosterparkvej forholdsvis kort tid før skuddene faldt. Her blev de truffet af en gruppe unge, hvoraf den ene af dem skød på den 20-årige, hvorefter de forsvandt fra stedet igen. Den 20-årige er opereret i nattens løb, og hans tilstand beskrives som stabil. Politiet kender ikke de nærmere omstændigheder omkring skyderiet, og har således heller ikke noget kendskab til motivet. Politiet kender ikke relationerne mellem parterne endnu. Der er efterforsket på sagen hele natten, og politiet har afhørt en række personer. Vi har ikke flere op lysninge r om sagen i øjeblikket. Der meldes ud, når vi kan fortælle yderligere.

Der er ikke anholdt nogen for drabsforsøget endnu, og politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger om sagen. Ring til os på 114.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 1517 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brandundersøgelse – Slagelsevej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 1856 rykkede brandvæsnet og senere politiet ud til en brand i et udhus. Ilden var opstået i en papkasse, der var placeret op ad en trævæg i et skur. Da ilden tilsyneladende var gået ud af sig selv, skete der kun mindre skader på papkassen og trævæggen. Politiet formoder, at noget varmt anbragt i papkassen kan have forårsaget branden. Ingen kom til skade.

Uro – Kalundborg

Kl. 0105 ringede det på døren på en adresse på Bakkegårdsvej. Da anmelderen åbnede væltede en blå røg ind i huset. Det må antages, at der har været tale om en røgbombe. Huset blev luftet ud, og røgen forsvandt. Sagen undersøges nu nærmere.

Spirituskørsel – Kalundborg

Kl. 0531 anholdt politiet en 29-årig mand fra København, der kørte i bil på Sydhavnsvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Brand i biler – Kalundborg

Kl. 2342 blev anmeldt om brand i biler på Nørre Alle, hvor to biler var udbrændt og to biler brandskadet som følge af brandene. Der er mistanke om, at brandene er påsatte. Politiet hører gerne fra vidner til brandene. Ring på 114.

Indbrud i perioden
Gl. Hovvej, Kalundborg Nørre Alle, Kalundborg Stationsvej, Kalundborg Gl. Skovvej, Svebølle Kæret, Ubby, Jerslev Sj.