Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Maj 18, 2017 til Maj 30, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Skud med sømpistol – Agervej, Bjergesø, Hørve – Odsherred

Kl. 1822 anmeldte en lokal mand, at han under ophold ved sin lade kunne høre skud i området og senere opdagede huller i vægbeklædningen i sin lade. Politiet kørte til området og fandt flere “skudhuller” i ladebygningen. Ud fra disse oplysninger fik politiet lokaliseret gerningsstedet, hvor to mænd på 36 og 37 år fra Sverige havde moret sig med at skyde til måls efter en gammel bil med en sømpistol. Nogle af “skuddene” var enten gået gennem bilen eller havde ramt ved siden af, således at de ramte ladebygningen på en nabogrund. De to mænd blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed. Sømpistolen beslaglagde politiet som bevis og med henblik på senere konfiskation, da den var blevet brugt til en ulovlig handling. De to svenskere blev løsladt senere, da afhøringerne af dem og den foreløbige efter forskning var afsluttet. Heldigvis kom ingen til skade ved “skyderiet”.

Dyreværnsloven – Eskebjerg, Kalundborg.

Kl. 0900 var politiets særlige dyreværnsenhed på en adresse i Eskebjerg, hvor der blev fundet 17 hunde, der havde skab m.v.. Hundene var forsøgt behandlet med terpentin.

Politiet fjernede en tæve og fire hvalpe fra stedet, der var i meget dårlig stand.

Senere mødte ejeren op hos en dyrlæge i Kalundborg, hvor hun ifølge anmeldelsen opførte sig hysterisk. Politiet blev sendt til stedet, men kvinden var gået i mellemtiden.

En 55-årig kvinde fra København er sigtet i sagen.

Brand – Gørlev, Kalundborg.

Kl. 0142 brændte det i to containere, der stod ved Netto på Roevej. Ingen fare for bygninger. Der er mistanke om, at der er tale om en påsat brand. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ulstrupvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1451 blev en 43-årig mand fra Ruds-Vedby igen afsløret i at køre bil, selv om han ikke havde erhvervet sig førerret, da politiet standsede en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Den 43-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik samtidig beslaglagt sin bil med henblik på konfiskation, da det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev sigtet for at køre bil uden førerret. Han var dog ikke enig i politiets beslaglæggelse af bilen og ønskede den disposition indbragt for retten. Senere vil han dog blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Smed ting ud ad bilrude mv. – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1521 anmeldte en kvindelig bilist, at en anden mandlig bilist tilsyneladende havde følt sig generet af anmelderens kørsel i en rundkørsel. Under den fortsatte kørsel smed den anden bilist ting ud ad bilruden. Politiet fik i Svallerup kontakt til den pågældende bilist, der kørte i en personbil, hvorpå der sad en nummerplade, der dels var efterlyst for manglende syn og forsikring, dels burde sidde på et køretøj af et andet mærke end den bil, som føreren – en 26-årig mand fra Gørlev Sj. – kørte rundt i. Han blev sigtet for at køre rundt i en bil, der hverken var registreret eller forsikret og herunder uberettiget brug af nummerpladen fra en anden bil, ligesom han havde glemt at medbringe sit kørekort.

Tyveri fra lomme – NEKSELØ, Kalundborg.

Kl. 1151 fik politiet en meget sjælden anmeldelse fra Nekselø, hvor der fredag var forsvundet en pung fra en 76-årig mand fra Føllenslev. Der var mange turister på øen, og forurettede mente, at en ukendt gerningsmand kan have stjålet pungen fra en lomme.

Anholdelse – Kalundborg.

Kl. 1530 foretog politiet anholdelse af en 53-årig mand og en 52-årig mand, begge fra Rusland, der lørdag kl. 2115 som kaptajn og styrmand, sejlede et handelsskib på grund ud for Kalundborg. Begge påvirket af spiritus, hvilket de nægter.

Politiet fik mandag resultatet af blodprøven, og det betød, at begge blev anholdt, og vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Grundstødning – Kalundborg.

Kl. 2115 fik politiet anmeldelse om et grundstødt handelsskib ved indsejlingen til Kalundborg Fjord. Der var mistanke om, at kaptajn og styrmand var påvirket af spiritus. Politiet kom ud til skibet med assistance fra Marinehjemmeværnet og en læge udtog en blodprøve af kaptajn og styrmand, der begge skønnedes påvirket af spiritus. De blev begge løsladt senere på aftenen. Skibet kom fri af grunden og blev sejlet til Kalundborg Havn.

Begge sigtet for overtrædelse af søloven.

Kørsel uden førerret i efterlyst bil – J. Th. Lundbyesvej, Kalundborg

Kl. 1049 standsede politiet en personbil, som var efterlyst, fordi ejerforholdet skulle undersøges nærmere. I bilen befandt sig to unge mænd på 17 år fra Kalundborg. Føreren blev i sagens natur sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Det blev han sur over og hidsede sig så meget op, at politiet nogle få minutter måtte lægge ham i håndjern, indtil han var faldet til ro. Politiet inddrog bilens nummerplader, fordi den registrerede ejer ikke kendte noget til ejerskabet af det pågældende køretøj. Bilejeren havde på et tidspunkt tabt nogle personlige dokumenter, som måske var blevet brugt i forbindelse med anskaffelsen og indregistreringen af den pågældende personbil. Med baggrund i denne anmeldelse fra den registrerede ejer havde politiet efterlyst bilen. Politiet skal nu forsøge at finde ud af, hvilken rolle de to 17-årige h
ar i denne sammenhæng, før der tages stilling til, om de to unge mænd eventuel skal sigtes for yderligere.

Uro – Kalundborg.

Kl. 0930 blev anmeldt om at en gruppe på 10-15 børn i alderen 10-17 år i svømmehallen i Kalundborg, hvor de havde optrådt støjende m.v. søndag mellem kl. 1000 og kl. 1200. En dreng blev bortvist fra stedet med det samme.

Drengene kom fra en institution i Kalundborg, og efter aftale med lederen af institutionen har drengene efterfølgende fået en måneds karantæne mod at komme i svømmehallen, ligesom der i fremtiden vil følge en voksen med, hvis de skal i svømmehallen.

Mistænkeligt forhold – Kalundborg.

Kl. 1110 blev en bil efterlyst via politiets radio, idet den var set holdende i en indkørsel til en bolig på Strandbakken i Kalundborg, hvor der var mistanke om, at personerne i bilen kunne været involveret i indbrud eller lignende.

Kl. 1202 fandt politiet frem til bilen. Politiet fandt ikke frem til noget mistænkeligt i bilen eller de to personer, der var ved bilen, en 23-årig fra København og en 36-årig fra Vallensbæk.

Uro – Kalundborg.

Kl. 1848 anholdt politiet en 45-årig kvinde fra Kalundborg, der sammen med sin kamphund skabte uro på Kordilgade. Kvinden blev anbragt i detentionen i nattens løb og fik lov at gå ud på morgenstunden.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Rugtvedvej, Forsinge, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1807 fik politiet via alarm 112 melding om, at en motorcyklist var forulykket i et solouheld. Ambulancepersonale og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet, hvor politiet traf en kvæstet, 47-årig mand fra Eskebjerg. Efter den indledende førstehjælp til motorcyklisten blev han i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalet til behandling for diverse knoglebrud og indre kvæstelser efter uheldet. Føreren blev ikke afhørt, men politiets foreløbige undersøgelser på uheldsstedet viste, at han under kørsel i østlig retning i en svag højrekurve havde mistet herredømmet over motorcyklen, der kurede tværs over vejen og ramte et træ, hvorved føreren blev kastet yderligere nogle meter fremad. Han blev meldt uden for livsfare, og politiet fik udtaget en blodprøve af ham for at få klarlagt, om han var påvirket af spiritus under kørslen. Ingen andre trafikan
ter var involveret i ulykken.

Brugstyveri af bil – Kalundborg.

Kl. 1810 anholdt politiet en 19-årig mand fra Kalundborg, der kørte i en stjålet bil, der blev stjålet på Klosterparkvej. Han ville ikke standse, da politiet bad ham om det, og han udsatte andre bilister for fare ved at køre over for ubetinget vigepligt. Den 19-årige blev sigtet for brugstyveri og en række overtrædelser af færdselsloven.

Indbrud i perioden

Algade, Gørlev
Strandvej, Høng
Bøgens Kvarter, Høng
Egens Kvarter, Høng
Klosterparkvej, Kalundborg
Jernbanevej, Kalundborg
Slagelsevej, Kalundborg
Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Ulshøjvej, Kalundborg
Anemonevej, Svebølle
Rødtjørnevej, Svebølle
Gyldenrisvej, Svebølle
Toftegårdsvej, Ugerløse