Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Maj 15, 2017 til Maj 24, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Skud med sømpistol – Agervej, Bjergesø, Hørve – Odsherred

Kl. 1822 anmeldte en lokal mand, at han under ophold ved sin lade kunne høre skud i området og senere opdagede huller i vægbeklædningen i sin lade. Politiet kørte til området og fandt flere “skudhuller” i ladebygningen. Ud fra disse oplysninger fik politiet lokaliseret gerningsstedet, hvor to mænd på 36 og 37 år fra Sverige havde moret sig med at skyde til måls efter en gammel bil med en sømpistol. Nogle af “skuddene” var enten gået gennem bilen eller havde ramt ved siden af, således at de ramte ladebygningen på en nabogrund. De to mænd blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed. Sømpistolen beslaglagde politiet som bevis og med henblik på senere konfiskation, da den var blevet brugt til en ulovlig handling. De to svenskere blev løsladt senere, da afhøringerne af dem og den foreløbige efter forskning var afsluttet. Heldigvis kom ingen til skade ved “skyderiet”.

Dyreværnsloven – Eskebjerg, Kalundborg.

Kl. 0900 var politiets særlige dyreværnsenhed på en adresse i Eskebjerg, hvor der blev fundet 17 hunde, der havde skab m.v.. Hundene var forsøgt behandlet med terpentin.

Politiet fjernede en tæve og fire hvalpe fra stedet, der var i meget dårlig stand.

Senere mødte ejeren op hos en dyrlæge i Kalundborg, hvor hun ifølge anmeldelsen opførte sig hysterisk. Politiet blev sendt til stedet, men kvinden var gået i mellemtiden.

En 55-årig kvinde fra København er sigtet i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ulstrupvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1451 blev en 43-årig mand fra Ruds-Vedby igen afsløret i at køre bil, selv om han ikke havde erhvervet sig førerret, da politiet standsede en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Den 43-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik samtidig beslaglagt sin bil med henblik på konfiskation, da det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev sigtet for at køre bil uden førerret. Han var dog ikke enig i politiets beslaglæggelse af bilen og ønskede den disposition indbragt for retten. Senere vil han dog blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Smed ting ud ad bilrude mv. – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1521 anmeldte en kvindelig bilist, at en anden mandlig bilist tilsyneladende havde følt sig generet af anmelderens kørsel i en rundkørsel. Under den fortsatte kørsel smed den anden bilist ting ud ad bilruden. Politiet fik i Svallerup kontakt til den pågældende bilist, der kørte i en personbil, hvorpå der sad en nummerplade, der dels var efterlyst for manglende syn og forsikring, dels burde sidde på et køretøj af et andet mærke end den bil, som føreren – en 26-årig mand fra Gørlev Sj. – kørte rundt i. Han blev sigtet for at køre rundt i en bil, der hverken var registreret eller forsikret og herunder uberettiget brug af nummerpladen fra en anden bil, ligesom han havde glemt at medbringe sit kørekort.

Spirituskørsel – Dalbyvej, Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 0912 anholdt og sigtede politiet en 60-årig mand fra Slagelse for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kørsel uden førerret i efterlyst bil – J. Th. Lundbyesvej, Kalundborg

Kl. 1049 standsede politiet en personbil, som var efterlyst, fordi ejerforholdet skulle undersøges nærmere. I bilen befandt sig to unge mænd på 17 år fra Kalundborg. Føreren blev i sagens natur sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Det blev han sur over og hidsede sig så meget op, at politiet nogle få minutter måtte lægge ham i håndjern, indtil han var faldet til ro. Politiet inddrog bilens nummerplader, fordi den registrerede ejer ikke kendte noget til ejerskabet af det pågældende køretøj. Bilejeren havde på et tidspunkt tabt nogle personlige dokumenter, som måske var blevet brugt i forbindelse med anskaffelsen og indregistreringen af den pågældende personbil. Med baggrund i denne anmeldelse fra den registrerede ejer havde politiet efterlyst bilen. Politiet skal nu forsøge at finde ud af, hvilken rolle de to 17-årige har i denne sammenhæng, før der tages stilling til, om de to unge mænd eventuel skal sigtes for yderligere.

Uro – Kalundborg.

Kl. 0930 blev anmeldt om at en gruppe på 10-15 børn i alderen 10-17 år i svømmehallen i Kalundborg, hvor de havde optrådt støjende m.v. søndag mellem kl. 1000 og kl. 1200. En dreng blev bortvist fra stedet med det samme.

Drengene kom fra en institution i Kalundborg, og efter aftale med lederen af institutionen har drengene efterfølgende fået en måneds karantæne mod at komme i svømmehallen, ligesom der i fremtiden vil følge en voksen med, hvis de skal i svømmehallen.

Mistænkeligt forhold – Kalundborg.

Kl. 1110 blev en bil efterlyst via politiets radio, idet den var set holdende i en indkørsel til en bolig på Strandbakken i Kalundborg, hvor der var mistanke om, at personerne i bilen kunne været involveret i indbrud eller lignende.

Kl. 1202 fandt politiet frem til bilen. Politiet fandt ikke frem til noget mistænkeligt i bilen eller de to personer, der var ved bilen, en 23-årig fra København og en 36-årig fra Vallensbæk.

Uro – Kalundborg.

Kl. 1848 anholdt politiet en 45-årig kvinde fra Kalundborg, der sammen med sin kamphund skabte uro på Kordilgade. Kvinden blev anbragt i detentionen i nattens løb og fik lov at gå ud på morgenstunden.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Rugtvedvej, Forsinge, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1807 fik politiet via alarm 112 melding om, at en motorcyklist var forulykket i et solouheld. Ambulancepersonale og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet, hvor politiet traf en kvæstet, 47-årig mand fra Eskebjerg. Efter den indledende førstehjælp til motorcyklisten blev han i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalet til behandling for diverse knoglebrud og indre kvæstelser efter uheldet. Føreren blev ikke afhørt, men politiets foreløbige undersøgelser på uheldsstedet viste, at han under kørsel i østlig retning i en svag højrekurve havde mistet herredømmet over motorcyklen, der kurede tværs over vejen og ramte et træ, hvorved føreren blev kastet yderligere nogle meter fremad. Han blev meldt uden for livsfare, og politiet fik udtaget en blodprøve af ham for at få klarlagt, om han var påvirket af spiritus under kørslen. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Brugstyveri af bil – Kalundborg.

Kl. 1810 anholdt politiet en 19-årig mand fra Kalundborg, der kørte i en stjålet bil, der blev stjålet på Klosterparkvej. Han ville ikke standse, da politiet bad ham om det, og han udsatte andre bilister for fare ved at køre over for ubetinget vigepligt. Den 19-årige blev sigtet for brugstyveri og en række overtrædelser af færdselsloven.

Brand i gasflaske – Madesøvej, Jorløse, Svebølle – Kalundborg

Kl. 1553 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i et udhus, hvor der stod en gasflaske. Det viste sig, at der ikke var ild i skuret, hvor gasflasken stod, men kun i armaturet påmonteret gasflasken. Der skete ingen skade på hverken fast ejendom eller på personer ved branden, hvis årsag ikke umiddelbart kendes.

Narkopåvirket bilist – Kalundborg.

Kl. 1748 anholdt politiet en 20-årig mand fra Jerslev, der blev truffet kørende i bil på Lerchenfeldvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Spiritus og narkokørsel – Snertinge, Kalundborg.

Kl. 0217 kørte politiet efter en motorcykel, der ikke ønskede at stoppe, da politiet gav tegn til det. Det lykkedes dog efter en kort eftersættelse at stoppe motorcyklen på Slagelsevej. Føreren, en 21-årig mand fra Vig, blev sigtet for spiritus/narkotika. Manden var ikke ejer af motorcyklen. Den var indleveret til reparation på det værksted, hvor sigtede arbejder. Den blev udleveret til rette ejer. Kørekort havde han ikke. Det var tidligere frakendt ham.

Indbrud i perioden
Algade, Gørlev
Tværstenen, Gørlev (2 steder)
Bøgens Kvarter, Høng
Egens Kvarter, Høng
Jernbanevej, Kalundborg
Slagelsevej, Kalundborg
Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Ulshøjvej, Kalundborg
Holbækvej, Kalundborg
Holbækvej, Kalundborg (2 steder)
Anemonevej, Svebølle
Rødtjørnevej, Svebølle
Gyldenrisvej, Svebølle