Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 30. august til 6. september 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kontakt redaktionen på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Brand i bil – Føllenslev

Kl. 0820 blev anmeldt, at der på Lyngvej stod en udbrændt bil, der må formodes at være brændt i nat. Politiet har mistanke om, at det drejer sig om en bil, der tidligere er stjålet i Kalundborg. Sagen undersøges nu nærmere. Oplysninger om sagen kan gives til politiet på 114.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – Kvægholm, Gørlev 

Kl. 0023 anmeldte en opmærksom borger, at en personbil med to mænd i kørte søgende rundt i området, hvilket anmelderen fandt mistænkeligt. Politiet kørte til området og fik kontakt med en 19-årig mand fra Næstved, som havde kørt bilen, og en 17-årig ung mand fra Skælskør (passager). Den 19-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet, samt for kørsel i en uindregistreret bil. Bilens nummerplader var nemlig afmeldt hos SKAT tilbage i 2014 og burde være blevet afleveret. Det bliver de nu, idet politiet inddrog nummerpladerne fra den 19-åriges bil. De blev herefter opfordret til at finde alternativ transport hjem. Politiet kunne ikke mistænke dem for at have foretaget noget i relation til eventuel berigelseskriminalitet i området.

Målrettet færdselsindsats – Høng

Kl. 0800 til 0825 var politiet på Høng Landevej ud for Løve. På den korte tid blev der uddelt to klip til bilister, der kørte for hurtigt. Det er ikke sidste gang, at politiet måler det pgl. sted.

Sur bilist – Klosterparkvej

Kl. 1130 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 21-årig kvinde fra Svebølle, som foreviste sit gyldige kørekort. Hun blev dog så irriteret over politiets kontrol af hende, køretøjet og en mandlig passager, at hun højlydt kaldte politiet for “aber”. Denne udtalelse medførte, at hun blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tale til politiet. Der var ikke grundlag for sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, så politiet kigger nu på, hvordan sagen om overtrædelse af straffeloven skal afgøres.

Færdselsuheld – Nykøbingvej, Ørslev, Slagelse

Kl. 1250 fik politiet en melding om et færdselsuheld, hvor to biler var stødt nærmest frontalt sammen. Det viste sig, at en 28-årig mand fra Slagelse under kørsel ad Nykøbingvej mod nord havde mistet herredømmet over sin personbil i en højrekurve. På grund af den regnvåde kørebane kom han over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor han ramte en modkørende personbil ført af en 68-årig kvinde fra Store-Heddinge på venstre del af hendes bils front. Airbags i begge biler blev udløst, og den 68-årige kunne efter en undersøgelse på skadestuen udskrives uden egentlig personskade som følge af uheldet. Den 28-årige slap også uskadt fra uheldet, hvor der skete mindre materiel skade på de involverede køretøjer.

Spritbilist på politistationen – Banegårdspladsen

Kl. 1045 henvendte en spirituspåvirket, 40-årig mand fra Slagelse sig på politistationen i Kalundborg for at ville tale med politiet. Da politiet kunne konstatere, at han var ankommet til stedet i sin varebil, der var blevet parkeret uden for politistationen, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han fik herefter udtaget en blodprøve og løsladt efter afhøring til sagen om spirituskørsel. Den 40-årige vil senere høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret for alkohol.

Havmiljøøvelse afsluttet

Onsdag eftermiddag sluttede en større havmiljøøvelse ved Kalundborg, hvor scenariet var, at et tankskib var gået på grund, og der var ild i tankskibet. I øvelsen var indlagt, at der flød olie ud fra skibet, hvilket de forskellige involverede myndigheder efterfølgende i fællesskab skulle samle op på bedste vis og med mindst mulig forurening.

Politiet har det koordinerende ansvar for den del, der foregår på land, og der var mellem myndighederne tilfredshed med øvelsen og det samarbejde, som er påkrævet for at løse en sådan opgave.

Heldigvis var det hele kun en øvelse, men myndighederne er klar, hvis det en skønne dag skulle vise sig at være alvor.

Havmiljøøvelse 

Midt- og Vestsjællands Politi afholder tirsdag og onsdag en samarbejdsøvelse i farvandet omkring Kalundborg. I øvelsen deltager Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, Vestsjællands Beredskab og muligt andre myndigheder.

Øvelsen kan give aktivitet med en del udrykningskøretøjer. Det er vigtigt at understrege, at der er tale om en øvelse. Politiet har det overordnede og koordinerende ansvar, men det sket i tæt samarbejde med de øvrige myndigheder, der naturligt har hver deres opgaver i forbindelse med en stor miljøsag.

17-årig kørte bil i narkopåvirket tilstand – Hovedgaden, Svebølle 

Kl. 1135 anholdt og sigtede politiet en 17-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte køre på grund af sin alder. Derfor blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Den 17-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøve er blevet analyseret, ligesom politiet vil undersøge, hvordan han har fået rådighed over køretøjet for at kunne afgøre, om nogen skal sigtes for at have overladt føringen til en person uden kørekort.

Færdselsuheld – Kirkebakken, Viskinge, Svebølle

Kl. 1948 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist var blevet påkørt. Det viste sig, at en 71-årig mand fra Svebølle under kørsel i sin personbil i vestlig retning blev blændet af solen. Han så derfor ikke en cyklist, der cyklede i samme retning, og som han derfor ramte. Cyklisten blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet uden egentlig personskade. Bilisten mistænktes for at være spirituspåvirket under kørslen, hvorfor han kortvarigt blev anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet.

Færdselsuheld – Sydhavnsvej / Asnæsvej

Kl. 1445 skete der et færdselsuheld, hvor en af politiets patruljebiler var involveret. Føreren af patruljebilen – en 23-årig mandlig politibetjent – kørte med udrykning mod syd gennem krydset, hvor en modkørende personbil ført af en 44-årig kvinde fra Kalundborg ville flytte sig for patruljebilen, da hun afventede før et venstresving ad Asnæsvej. Føreren af patruljebilen, der kørte i de modkørendes vognbane, foretog en undvigemanøvre, men påkørte først modparten, herefter en lyssignalstander i krydset, således at alle lyssignaler gik ud. Der skete store materielle skader på de involverede køretøjer, og politiassistenten, der var passager i politibilen, pådrog sig en mindre bule i hovedet. Den 44-årige kvinde slap uskadt fra uheldet, der nu undersøges nærmere for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.