Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 20-27. juli 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Forsøg på tricktyveri – Smedeparken, Gørlev

Kl. 1611 anmeldte en 80-årig mand fra Gørlev, at han havde overrasket en fremmed mand (A) i sin stue, hvor manden rodede rundt i hustruens taske. Han råbte til manden og tog hans hænder op af tasken, hvorefter manden forlod stedet via terrassedøren til haven. Her afventede en anden mand (B), og sammen forsvandt de i løb fra stedet. Politiet ledte forgæves efter mændene, der blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Intet skæg., Talte: Fremmedsprog, Iført: Røde bukser; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Blå t-shirt, i området. De havde ikke nået at stjæle noget fra offeret.

Blufærdighedskrænkelse – Bytorvet, Gørlev

Kl. 0047 anmeldte en 30-årig kvinde fra Gørlev, at en fremmed mand for få minutter siden havde blottet sig over for hende. Hun var netop steget af bussen og havde sat sig på en trappe. En fremmed mand kom pludselig frem og stillede sig foran hende med blottet underliv. Da hun truede med at ville ringe til politiet, løb han hen til en afventende sort bil med to andre afrikansk udseende mænd i. Bilen forsvandt i ukendt retning. Blotteren blev beskrevet som: mand, afrikansk af udseende, 18-25 år, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, der var kruset, talte engelsk, ingen oplysninger om beklædning. Politiet ledte forgæves efter manden og den sorte bil i området.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket manden eller bilen i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Påsat brand – Gørlev

Kl. 0635 onsdag morgen blev anmeldt om brandstiftelse i en mejetærsker, der var sat til reparation hos en maskinforretning på Kalundborgvej. Et dæk forsøgt antændt med benzin og der var hældt benzin ud under maskinen.

Kl. 0810 anholdt politiet en 23-årig mand fra Kalundborg og en 19-årig mand fra Høng.

Begge blev afhørt, og den 19-årige erkendte brandstiftelsen, og efterforskningen viste, at den 23-årige ikke havde noget med sagen at gøre.

Det blev besluttet, at den 19-årige ikke skulle fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Han vil senere skulle stå til regnskab for sin handling i retten.

Kørsel uden førerret – 45-knallert beslaglagt – Sæbyvej, Høng

Kl. 0929 traf politiet en 42-årig mand fra Høng kørende på en knallert uden nummerplade. Det viste sig at være en 45-knallert, som den 42-årige ikke havde førerret til. Knallerten var i øvrigt heller ikke forsikret, ligesom den 42-årige kørte på den uden at anvende styrthjelm. Han blev sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven og samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde 45-knallerten, fordi han flere gange tidligere var blevet afsløret i at føre et køretøj uden den nødvendige førerret. Den 42-årige kan således forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne samt spørgsmålet om endelig konfiskation af 45-knallerten skal afgøres.

Uorden / våbenloven – Hovedgaden, Høng 

Kl. 2230 måtte politiet lægge en ophidset, 42-årig mand fra Høng i seng, efter at han kort forinden havde været truende og destruktiv over for ting i opgangen. Han havde truet andre med et koben, som han også havde brugt til at ødelægge sin egen postkasse. Politiet valgte derfor at sigte ham for overtrædelse af våbenloven på grund af hans brug af kobenet som våben.

Narkokørsel på knallert – Sæbyvej, Sæby, Høng

Kl. 2322 anholdt og sigtede politiet en 16-årig pige fra Høng for kørsel på en lille knallert i narkotikapåvirket tilstand. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Humanitær eftersøgning – Store-Fuglede

Kl. 2053 bad pårørende til en 20-årig pige fra Store-Fuglede politiet om hjælp til at lede efter hende, idet den 20-årige kort forinden havde forladt bopælen med oplysninger om, at hun ville gøre skade på sig selv. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter kvinden, som blev fundet kl. ca. 2300 i lokalområdet. Hun havde det dog psykisk dårligt, så politiet kørte hende til et sygehus i Slagelse til fornøden omsorg og behandling.

Våbenloven – Fr. Andersensvej

Kl. 2133 kørte flere patruljer til en bestemt adresse, idet en 58-årig mand fra Kalundborg muligt kunne være i besiddelse af en pistol. Politiet fik udramatisk kontakt til manden, hvis bopæl efterfølgende blev ransaget for at lede efter pistolen. Politiet fandt dog kun en “hardball-riffel”, som han lovligt kunne besidde, og en peberspray. Den 58-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og politiet beslaglagde pebersprayen som bevis og med henblik på senere destruktion. Den sigtede kan nu forvente at modtage en bøde fra politiet senere.

Færdselsuheld – Klovbyvej, Ubby, Jerslev Sj. 

Kl. 0449 fik politiet en henvendelse fra en bilejer, der var vågnet ved, at hans personbil, der holdt på en nærliggende parkeringsplads, var blevet påkørt af en anden personbil. Føreren af denne bil var efterfølgende stukket af fra stedet. Politiet fandt ikke føreren af bilen, der havde forårsaget uheldet, men kunne konstatere, at bilen formentlig var stjålet på grund af blotlagt ledningsnet og skader under ratstammen som tegn på kortslutning. Bilen var endnu ikke meldt stjålet, og politiet forsøger at få kontakt til bilejeren for at få afklaret, om bilen er stjålet og i givet fald hvorfra. Der er ikke noget signalement af den flygtede fører.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der bemærket nogen flygte fra uheldsstedet i de tidligere morgentimer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / Spirituskørsel – Svallerup Landevej, Svallerup

Kl. 1450 fik politiet via alarm 112 melding om, at en varebil var forulykket. Det viste sig, at en 42-årig mand fra Høng under kørsel ad Svallerup Landevej havde mistet kontrollen over varebilen og var kørt af vejen, så varebilen nu lå på en mark. Den 42-årige var selv sluppet uskadt fra uheldet, men blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han var påvirket af spiritus. Varebilen viste sig også at være stjålet dagen før i Ruds Vedby, så den 42-årige fik sigtelserne udvidet til også at omfatte uberettiget brug af bilen, ligesom han heller ikke havde førerret. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne, men kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afgøres. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Narkobilist – Jydegårdsvej, Viskinge, Svebølle

Kl. 0125 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Svebølle for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brugstyveri af bil 

Kl. 1135 anholdt politiet en 25-årig mand fra Kalundborg, der kørte i en stjålet BMW 525 på Elledevej. Han blev anholdt og kørt til afhøring på politistationen. Den 25-årige blev løsladt senere på dagen. Sagen behandles senere i retten.

Indbrud i perioden

Gl. Nyrupvej, Kalundborg

Stejlhøj, Kalundborg

Bredekildevej, Kalundborg