Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 30. juni til 6. juli 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Livløs person ved siden af bil – Osvejen, Bjerge Sydstrand, Gørlev 

Kl. 1127 fik politiet melding, at der var fundet en livløs person liggende ved siden af en bil. Ambulance- og redningspersonale var hurtigt på stedet og begyndte livreddende førstehjælp, men ambulancelæge måtte kort efter erklære en kvinde for afgået ved døden. Hun blev bragt til skadestuen og identificeret som en 73-årig kvinde fra Gørlev Sj. Politiet har underrettet de pårørende om dødsfaldet og om, at der formentlig ikke er noget mistænkeligt ved dødsfaldet.

Mistænkeligt forhold – Algade, Gørlev 

Kl. 1417 fik politiet via alarm 112 en melding om, at to udenlandske mænd måske aflurede PIN-koder hos folk, der var i bankerne i Algade. De blev beskrevet som 30-35 år og iført sort tøj. Kort efter anmeldelsen kørte de fra stedet i en personbil med polske nummerplader, men politiet fandt ikke hverken bil eller de to mænd.

Kl. 1525 fik nærpolitiet i Gørlev øje på tre udlændinge i Algade, Gørlev. Da de fik øje på politiet, blev den ene samlet i en polsk bil, som senere blev standset til rutinemæssig kontrol. I den var to mænd på 37 og 38 år samt en kvinde på 37 år – alle fra Rumænien. Der var ikke grundlag for yderligere indgriben over for dem på dette tidspunkt.

Kort efter “bortvisningen” fra byen på grund af deres mistænkelig adfærd fik nærpolitiet en henvendelse fra personalet i et supermarked, hvor andre tilstedeværende havde forhindret et tyveri af en pung fra en kunde i supermarkedet. Politiet undersøger nu, om de tre bortviste rumænere kan mistænkes for at være gerningsmænd til tyveriforsøget. Identiteten på både kunden og de årvågne personer i supermarkedet kender politiet ikke.

Spirituskørsel – Østerled, Gørlev

Kl. 0050 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Gørlev for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brugstyveri af bil

Kl. 0738 blev anmeldt om brugstyveri af en Mercedes fra Tjoldsvej, hvor gerningsmænd har været inde i huset og efterfølgende har stjålet nøgle til bilen og kørt fra stedet.

Bilen blev dernæst søgt på det meste af Sjælland, og en patrulje fik kontakt med bilen på Stevns ved Klippinge. Bilen blev senere fundet på Bregnevej.

Politiets efterforskning førte til, at en 35-årig mand fra København kl. 1710 blev anholdt og sigtet for brugstyveri af bilen. Han blev løsladt senere på aftenen, men sagen vil få sin afslutning i retten.

Vold 

Kl. 2103 blev en 43-årig mand, en 23-årig mandsamt en 21- årig mand fra Kalundborg udsat for vold, hvilket skete på Holbækvej, idet den 43-årige blev slået i hovedet med et stykke værktøj og dernæst slået, den 43-åriges sønner på 23-år og 21-år blev også udsat for vold.

Politiet anholdt kl. 2200 en 48-årig mand fra Kalundborg, der sigtes for volden. Den 48-årige er fortsat i politiets varetægt, og politiets jurister vil tirsdag formiddag vurdere, om den 48-årige skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Hørve 

Kl. 2300 anmeldte en 21-årig mand fra Gørlev Sj., at han som bilist sammen med en anden bilist var havnet i grøften, da de ville undvige en sort personbil, der lavede en U-vending på vejen. Føreren af den anden bil i grøften var bagefter stukket af, ligesom den sort personbil også var kørt fra stedet. Politiet fik på uheldsstedet kontakt til den 21-årige, der var uskadt. Den flygtede fører blev beskrevet som en mand, 165-175 cm høj, der haltede. Han havde kørt i en bil, der viste sig at være stjålet og forsynet med stjålne nummerplader. Den sorte flugtbil blev sidst set køre ad Dragsholm Alle i retning mod slottet. Politiet har underrettet ejeren af den stjålne bil og forsøger nu at få identificeret den flygtede fører samt flugtbilen.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Våbenloven – Kordilgade

Kl. 0403 sigtede politiet en 21-årig mand fra Kalundborg for besiddelse af en kniv med en bladlængde på seks cm. Han var kort forinden tilbageholdt ved indgangen til en restauration. Politiet beslaglagde kniven som bevis, og den 21-årige kan nu frem til at høre nærmere fra politiet, når overtrædelsen af våbenloven skal afgøres.
Uorden i kommunens borgerservice – Klosterparkvej

Kl. 1049 fik politiet den første anmeldelse om, at en borger opførte sig voldsomt i borgerservice. En 51-årig mand fra Svebølle havde væltet en blomsterkumme, men var forsvundet fra stedet inden politiets ankomst. Der var ikke sket på blomsterkummen, men der var lidt oprydningsarbejde efterfølgende, så kommunen havde lukket borgerservice.

Kl. 1230 meddelte kommunen, at den 51-årige igen lavede uorden, men denne gang på rådhuset. Politiet fik nu kontakt til den 51-årige, som blev anholdt og bragt til politistationen i Roskilde til afkøling pga. sin adfærd i løbet af formiddagen. Kommunen vil nu få undersøgt nærmere, om der er sket skade på noget som følge af hans adfærd og eventuelt anmelde ham for hærværk.

To anholdt for tyveri fra biler – Slagelsevej

Kl. 0025 fik politiet en henvendelse fra en vægter, som havde bemærket et par personer måske i færd med at stjæle fra biler ved en autoforhandler. Politiet kørte til stedet og anholdt to mænd på 18 og 24 år fra Kalundborg for forsøg på tyveri. De havde nået af få afmonteret to dæk fra en bil. De to anholdte blev løsladt efter endt sagsbehandling, men vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i bil – Skovbrynet

Kl. 0344 rykkede brandvæsnet ud til en brændende bil. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, somvar en personbil af mærket Mercedes. Bilen havde materielle skader inden brandens opståen. Politiet skal undersøge årsagen til branden nærmere og forsøge at få bilen identificeret.

Spirituskørsel – Rynkevangen

Kl. 1204 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Svebølle for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Kalundborgvej

Kl. 0200 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøve.

Indbrud i kiosk – Banegårdspladsen

Kl. 0245 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en kiosk. Det viste sig, at en ukendt gerningsmand havde sparket indgangsdørene op. Gerningsmanden var flygtet fra stedet, og det var ikke muligt at se, om der var stjålet noget fra stedet.

Kl. 0429 kontaktede en morgenfrisk borger politiet, fordi en mand stod inde i kiosken med spiritusflasker i favnen. Politiet kørte igen til området og fik udpeget en 40-årig mand fra Kastrup blandt de tilstedeværende på togstationen. Han blev sigtet for indbruddet, og politiet forsøger nu at finde ud af, om der er stjålet noget fra kiosken.

Narkobilist i stjålet bil – Nordvestvej, Svebølle

Kl. 0118 standsede politiet en bil, der var forsynet med stjålne nummerplade. Bag rattet sad en 21-årig mand fra Svebølle, der ikke havde nogen førerret, og som var påvirket af narkotika under kørslen. Det viste sig, at den bil, han kørte i, også var stjålet. Han blev derfor kortvarigt anholdt, sigtet for de forskellige forseelser og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden
Dyssevej, Sæby, Høng
Stejlhøj, Kalundborg
Østre Havnevej, Kalundborg
Rynkevangen, Kalundborg
Banegårdspladsen, Kalundborg
Kelleklintegårdsvej, Svebølle
Østrupvej, Ugerløse