Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 7-15. juni 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Eskebjerg, Snertinge

Kl. 1501 rykkede politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var stødt frontalt sammen. Den ene bilist skulle være “fastklemt” i bilen. Redningspersonalet fik frigjort en 68-årig kvinde fra Føllenslev, som efter undersøgelse på skadestuen var sluppet uden egentlig personskade. Hun havde dog fået nogle knubs som følge af uheldet, der skete, da hun af ukendte årsager var kørt ud i rabatten i vejens højre side under kørsel ad Kalundborgvej i vestlig retning. Hun fik bilen retur på kørebanen, men kom i den forbindelse for langt over i modsatte side af vejen, hvor hun delvist frontalt stødte sammen med en modkørende lastbil ført af en 21-årig mand fra Jyderup. Lastbilchaufføren slap fra uheldet uden personskade, men der opstod materiel skade på de involverede køretøjer.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Høng

Kl. 1638 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med tre parter involveret – dog uden personskade. Det viste sig, at en 26-årig mand fra Ruds-Vedby, der i øvrigt var frakendt kørekortet, ikke havde set, at en forankørende bilist var standset for at svinge til venstre ad en sidevej. Han ramte derfor personbilen ført af en 41-årig mand fra Høng. Dennes bil blev ved påkørslen skubbet fremad og stødte sammen med en modkørende varebil ført af en 53-årig mand fra Høng. Alle tre førere slap uskadt fra uheldet, hvor der kun skete materiel skade på de involverede køretøjer. Den 26-åriges bil var imidlertid uden lovpligtig ansvarsforsikring, som var udløbet i august 2015, så han blev ud over kørsel i frakendelsestiden også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Han kan nu i øvrigt forvente et personligt erstatningskrav fra de to øvrige trafikanters forsikringsselskaber, da han ikke havde nogen ansvarsforsikring til at dække skaderne som følge af uheldet.

Anholdelse – Indbrud i lægekonsultation – Hovedgaden, Høng

Kl. 1742 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, der havde set en fremmed mand komme ud fra opgangen til en tandlægeklinik, efter at han kort forinden havde hørt støj fra klinikken. Anmelderen mistænkte manden for at have lavet indbrud på stedet og fulgte derfor efter manden til dennes bopæl i Høng, hvor politiet senere kunne anholde en 41-årig mand fra Høng. Det viste sig nemlig, at en dør til tandlægeklinikken var brudt op, ligesom der var foretaget lettere gennemrodning i klinikken. Formentlig var der ikke blevet stjålet noget. Den 41-årige blev sigtet for indbruddet og efter endt afhøring mv. anbragt i en arresthus for overnatning, idet han forventes fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med henblik på varetægtsfængsling. Den 41-årige er tidligere straffet for berigelseskriminalitet og begik dette indbrud i prøvetiden i forbindelse med prøveløsladelsen fra afsoningen af seneste dom.

Bil udbrændt – Hesselbjergvej, Hesselbjerg, Dianalund – Kalundborg

Kl. 0304 fik politiet via alarm 112 melding om ildebrand i en bil. Brandvæsnet var sendt til stedet, som var et mindre buskads-området, hvor en bil brændte. Brandvæsnet kunne dog ikke redde personbilen, der udbrændte helt. Politiet har underrettet bilejeren – en 36-årig mand fra Ringsted – der kunne oplyse, at bilen efter kl. ca. 2300 var blevet stjålet fra hans bopæl i Ringsted by. Politiet undersøger nu både årsagen til branden og biltyveriet nærmere.

Spirius-/narkokørsel / våbenloven / lov om euforiserende stoffer mv. – Fabriksvej, Svebølle

Kl. 0215 ønskede politiet at standse en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politiet og forsøgte at køre fra politiet gennem byerne Føllenslev, Bregninge, Løgtved og Svebølle med langt højere hastighed end tilladt. I Svebølle lykkedes det dog at få standset bilisten på Fabriksvej, så politiet kunne anholde en 40-årig mand fra Gislinge. Han var påvirket af både spiritus og narkotika, så han fik udtaget blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Ved anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af ca. 0,1 gram kokain samt en ulovlig foldekniv, ligesom politiet fandt ud af, at den 40-årig også var frakendt kørekortet. Derfor blev han også sigtet for de tre yderligere overtrædelser af lovgivningen. Han blev løsladt efter endt sagsbehandling, men kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden
Skovvejen, Reersø By, Gørlev
Tranemosevej, Kalundborg
Kordilgade, Kalundborg
Bakkehaven, Kalundborg
Mosevangen, Kalundborg
Kærbyvej, Kalundborg
Tissøvej, Svebølle