Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/12/14 til 2021/12/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 14.30 fik politiet standset en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Gørlev Sj., som blev skønnet påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen, så han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. Endvidere viste det sig, at han i forvejen også var frakendt kørekortet, så han slet ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves. Den overtrædelse af færdselsloven blev han også sigtet for.
Den 34-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om hash).

Ophidset mand i testcenter – Rosenvænget, Høng

Kl 11.57 oplyste en anmelder, at en ung mand fra Slagelse havde været særdeles ophidset i et testcenter i Høng. Den unge mand var mødt op sammen med sin søster for at blive testet, men da personalet havde insisteret på, at de jvf reglerne skulle vise fuldmagt fra forældrene først, var den unge mand blevet rasende. Politiet har efterfølgende været i kontakt med manden og taget en adfærdskorrigerende snak med ham.

Narkokørsel – Hestehavebakken, Kalundborg

Kl. 03.05 havde politiet lidt besvær med at få standset en bilist, som trods politiets brug af udrykningssignaler og tegn om at standse fortsatte sin kørsel over en strækning på mindst 500 meter. Da bilisten til sidst standsede, fik politiet kontakt til en påvirket, 39-årig mand fra Svendborg. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, så den 39-årige blev sigtet for narkokørsel.
Efter udtagelse af en blodprøve på et sygehus løslod politiet den 39-årige, der nu kan afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, før han vil høre nærmere fra politiet.

Spirituskørsel – Svallerup Søvej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 16.48 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 21.30 blev en 22-årig mand fra Letland, men med arbejdsmæssig relation til Danmark, anholdt og sigtet for spirituskørsel i en dansk registreret personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Tværvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 22.40 deltog en 26-årig mand fra Karlslunde i en narkometertest, da politiet havde standset ham som fører af en personbil. Narkometertesten gav udslag for påvirkning af kokain, så den 26-årige blev sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i sommerhus – Rønnevænget, Kalundborg

Kl 14.36 kørte politi og brandvæsen til ild i sommerhus. Brugeren af sommerhuset forsøgte ligeledes selv at slukke branden med en haveslange, men trods indsatsen nåede størstedelen af sommerhuset at udbrænde. Det kan være ilden fra brændeovnen, som har fået fat i det brænde, der lå i nærheden. Der var på et tidspunkt risiko for, at branden kunne sprede sig til nabohusene, men efter cirka en halv times arbejde på stedet, var branden under kontrol.

Færdselsuheld – Hovvejen / Asnæsvej / Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 20.32 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt en lyssignalstander i lyskrydset Asnæsvej-Hovvejen-Slagelsevej i Kalundborg.
Det viste sig, at en 53-årig kvinde fra Kalundborg under kørsel ad Hovvejen mod nord havde mistet kontrollen over sin personbil, så hun frontalt påkørte en lyssignalstander i krydset. Bilen standsede nærmest oven på den nedlagte lyssignalstander, men den 53-årige var sluppet uskadt fra uheldet. Ingen øvrige trafikanter var involveret, og politiet fik via bilistens forsikringsselskab tilkaldt et bugseringskøretøj til borttransport af bilen. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Varetægtsfængsling – Afpresning mv. – Kalundborg

Kl. 13.00 blev en 21-årig mand fra Københavns Vestegn fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor han blev sigtet for afpresning over for en teenage-dreng fra Kalundborg ad flere omgange inden for det seneste halve år, så han opnåede en økonomisk gevinst.
Retsmødet endte med, at den 21-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 18. januar 2022. Han foretog forbehold for kære af kendelsen om varetægtsfængslingen.
Varetægtsfængslingen af den 21-årige er således fængsling af indtil videre fire mænd, der alle er mistænkt for at stå bag en eller anden form for afpresning over for unge mænd i Kalundborg-området i den senere tid.
Politiet har via omtale af den første varetægtsfængsling opfordret andre ofre til at henvende sig, så omfanget af denne type forbrydelse i Kalundborg-området kunne blive afdækket. Politiet opfordrer stadig ofre til at henvende sig, så de ansvarlige for eventuel afpresning eller anden tilsvarende kriminalitet kan blive stillet til regnskab for deres ulovlige handlinger. Efterforskningen i sagerne fortsætter, og politiet er klar til at modtage nye anmeldelser fra ofre, der endnu ikke måtte have fortalt politiet om deres oplevelser.

Bilist påkørt af bus – Stejlhøjvej, Kalundborg

Kl 1725 ramte en bus og en personbil hinanden. Personbilen var på vej mod nord, da den blev ramt af en bus, der kørte mod øst. Patruljen, der kom til stedet, kunne konstatere, at begge parter var sluppet uden større skader og at der ikke var behov for ambulance til stedet.

Indbrud i Perioden

Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg (forsøg)