Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/11/24 til 2021/12/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Humanitær eftersøgning – Bjerge Strand-området, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 09.10 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en mand, der tidligere havde forladt sin bopæl i sin personbil. De pårørende var bekymret, idet de vurderede, at han havde akut behov for hjælp. De pårørende kunne ikke selv finde ham og bad derfor nu politiet om hjælp hertil.
Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning efter manden og hans personbil, og under eftersøgning fik politiet oplysninger om, at manden og hans bil meget sandsynligt befandt sig i Bjerge Strand-området. Flere patruljer blev sendt dertil for i første omgang at lede efter bilen, ligesom politiet bad offentligheden om hjælp via Twitter til at lede efter bilen.
Kl. ca. 12.15 lykkedes det at finde bilen i et område nord for Bjerge Nordstrand. I bilen var også den savnede mand i god behold, hvorefter han fik tilbudt den fornødne hjælp i forbindelse med overdragelse til hans pårørende.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Strandvej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.20 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Gørlev Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som var forsynet med afmeldte nummerplader, der havde siddet på en bil af et andet bilmærke end den bil, som den 55-årige rent faktisk var fører af. Han havde heller ikke nogen førerret, idet den var inddraget af politiet tidligere i år i forbindelse med andre sager også om narkokørsel. Efter sigtelse også for kørsel uden førerret i dette tilfælde kunne politiet konstatere, at det var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 55-årige mand blev afsløret i at køre bil uden førerret. Politiet beslaglagde derfor hans uindregistrerede personbil med henblik på senere konfiskation. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Glentevej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.20 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.20 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fuld bilist påkørte parkeret bil – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 21.46 kørte en spirituspåvirket bilist ind i en bil, der holdt parkeret langs Odinsvej i Høng. Der var ingen personer i bilen, men den parkerede bil blev skubbet ind i hækken ved et hus. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den påvirkede bilist, en 21-årig mand fra Holbæk, der blev testet med alkometeret, som viste en promille væsentligt over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Den 21-årige kørte ad Odinsvej mod nordvest, da han skulle undvige en modkørende bil. I den forbindelse mistede han herredømmet over køretøjet, som ramte den parkerede bil. Den 21-årige slap uskadt fra uheldet, men hans alkoholtest viste så høj en promille, at politiet tog kørekortet fra ham på stedet, da sagen forventes at medføre en ubetinget frakendelse af førerretten. Han må derfor ikke køre bil mens sagen behandles.

Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil få besked om sagens videre gang. Ejeren af den påkørte bil blev orienteret om uheldet af patruljen.

Færdselskontrol mv. – Sejerø – Kalundborg

Personale fra forebyggelsesafdelingen på politistationen i Kalundborg var i løbet af den forgangne weekend på Sejerø for bl.a. at foretage en målrettet færdselskontrol af de køretøjer, som kørte rundt på øen.
Politiet fik kontrolleret ca. 30 køretøjer, men ingen blev noteret for overtrædelser af lovgivningen. En af bilisterne fik lov til at blæse i alkometeret, som gav udslag tæt på ulovlig påvirkning af alkohol under kørslen. Endvidere havde nogle bilister glemt kørekortet, men fremviste det efterfølgende til politiet, ligesom et par bilister fik en påtale for en defekt pære på deres køretøj.
Politipersonalet havde i forbindelse med besøget på Sejerø også et møde med sognefogeden og flere af de frivillige brandfolk, inden politiet forlod øen søndag eftermiddag.

Det blev en fuser – fyrværkeriloven – Kalundborg

I slutningen af november havde politiet fået et tip om, at en mand i den sydlige del af Kalundborg kommune formentlig havde ulovligt fyrværkeri. Manden havde på Facebook tilkendegivet, at han havde kanonslag og batterier til salg, så borgere kunne henvende sig, hvis man var interesseret i at købe fyrværkeri.
Politiet fik ud fra opslaget på Facebook identificeret vedkommende som en 39-årig mand, inden politiet forelagde oplysningerne for Retten i Holbæk med anmodning om en tilladelse til at ransage mandens bopæl for at finde eventuelt ulovligt fyrværkeri.
Retten i Holbæk gav politiet tilladelse til at foretage ransagningen, som blev gennemført tidligere i denne uge. Og det blev en regulær fuser, for politiet fandt intet fyrværkeri eller andet ulovligt hos den 39-årige, som derfor ikke hører nærmere fra politiet i anledning af ransagningen.
Den 39-årige udtalte spontant til politiet, at oplysningerne på Facebook var ment som en joke i frustration over ellers ligegyldige opslag om forsvundne husdyr eller f.eks. klager over fyrværkeri. Politiet pointerede over for ham, at det var og er en meget dårlig ide på et socialt medie at skrive oplysninger, der giver læseren opfattelsen af, at nogen er i besiddelse af ulovlige effekter.
Politiet kan også følge med på sociale medier i et forsøg på finde frem til personer eller steder, hvor der foregår noget, som ikke er helt efter lovgivningen, ligesom politiet naturligvis også vurderer og eventuelt reagerer på de tip, som vi modtager.
Med hensyn til fyrværkeri kan politiet allerede nu oplyse, at lovligt og godkendt fyrværkeri må sælges i perioden fra 15. – 31. december, og at brugen af fyrværkeriet kun må ske i perioden 27. december – 1. januar.

———–

Brandundersøgelse – Berberisvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.25 opdagede en 35-årig kvindelige beboer på Berberisvej, at der var ildebrand i et skur, der stod tæt på flere plejeboliger. Hun tilkaldte brandvæsnet, der påbegyndte slukning af 2-3 meter høje flammer fra branden i skuret. Ilden og varmen nåede også de yderste del af tagkonstruktionen på de nærmeste beliggende boliger, men brandvæsnet fik bidraget til, at branden ikke bredte sig yderligere. Kortvarigt var beboerne evakueret, men kunne kort før kl. ca. 23.30 vende retur. Ingen er kommet til skade som følge af branden, og politiet har optaget rapport om branden for at få klarlagt årsagen til dens opståen.

Varebil endte på siden – Bryggervænget, Kalundborg

Kl. 06.34 lørdag morgen fik politiet anmeldelse fra en hundelufter om, at en varebil holdt på siden med lyset tændt på Bryggervænget. På førersædet sad en kvinde, som kunne mistænkes for at have indtaget spiritus. Politi, ambulance og autohjælp kørte til stedet, hvor bilen holdt på siden ved en skrå stensætning. Kvinden på førersædet, en 40-årig kvinde fra Kalundborg, blev hjulpet ud af bilen, som blev hevet op fra skråningen af autohjælp. Hun blev tilset i ambulance, men hun var ikke kommet noget til. Hun var påvirket af alkohol, men nægtede at have ført bilen. Politiet mistænkte, at hun havde ført bilen til uheldsstedet, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet optog rapport om uheldet. Den 40-årige blev herefter løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter hun høre om sagens videre gang.

 

Indbrud i Perioden

Lynggårdsvej, Kalundborg
Ærtevangen, Kærby, Kalundborg
Valentin Jensensvej, Kalundborg
Stærvej, Ugerløse