Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/10/27 til 2021/11/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i lampebutik – Kirkevangen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 11.31 fik politiet en anmeldelse fra personalet i en lampebutik, idet der var stjålet en enkelt lampe fra stedet. Kl. 02.12 natten mellem tirsdag og onsdag havde en ukendt gerningsmand knust en rude med et mindre hul til følge. Herefter kunne tyven række ind til nærmeste lampe, som blev stjålet fra udstillingen, inden tyven forsvandt i ukendt retning og på ukendt måde.
Politiet har nu optaget rapport om indbruddet og vil gerne i kontakt med personer, der måtte have hørt eller set noget usædvanligt i området ved lampebutikken. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i varebiler – Høng – Kalundborg

Fredag formiddag modtog Midt- og Vestsjællands Politi ikke færre end otte anmeldelser om indbrud i varebiler i Høng by. Alle varebiler havde i løbet af natten mellem torsdag og fredag fået opbrudt skydedøren ind til varerummet, hvorfra primært værktøj var blevet stjålet. Fra en af varebilerne var der også stjålet to bærbare computere.
Bilerne havde været henstillet på vejene Bøgens Kvarter, Møllevej, Kulbyvænget, Lærevej, Tranevej og Tingvej.
Politiet opfordrer borgere på de anførte veje til at kontrollere eventuel privat overvågning for uvedkommende personer, der måtte have været i området i forbindelse med tyverierne fra varebilerne. Oplysninger om eventuelle mistænkelige personer eller køretøjer gives til politiet på tlf. 114.
Lørdag fik politiet også en anmeldelse om indbrud i en varebil på Margrethevej, men det var sket natten mellem fredag og lørdag. Tyven, der havde opbrudt skydedøren, havde formentlig ikke stjålet noget fra dette køretøj.

Narkokørsel – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 09.29 blev en 39-årig mand fra Skælskør anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Sæbyvej, Høng. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Forsøg på gaderøveri – Bredekildevej, Kalundborg

Kl. 22.59 fik politiet anmeldelse fra et ægtepar i 70′;erne om, at de ca. 30 min før havde været udsat for et forsøg på gaderøveri på Bredekildevej i Kalundborg. Parret var på vej hjem, da de blev antastet af en ung mand, som truede dem med en pistollignende genstand og bad om penge. Parret nægtede at give manden deres værdier, men ville gå fra stedet. Kvinden blev i den forbindelse skubbet af gerningsmanden, så hun faldt, men hun kom ikke alvorligt til skade. Gerningsmanden flygtede herefter fra stedet.

Han beskrives som: 15-20 år, 170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Engelsk, Iført: Mørk sweatshirt, mørke bukser, Bevæbning: En sort pistollignende genstand.

Politiet efterforsker sagen om forsøg på gaderøveri mod ægteparret. Vidner som har bemærket den beskrevne unge mand omkring Bredekildevej/Klosterparkvej mandag aften omkring kl. 22.30, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114. ¬

Mand anholdt for hærværk – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 19.41 fik politiet anmeldelse om hærværk på en bil, der holdt parkeret på Lerchenfeldvej i Kalundborg. En mand var tidligere på aftenen set omkring køretøjet, og senere opstod der brand under bilen. Det lykkedes bilens ejer at flytte bilen og undgik derved, at der udbrød brand i køretøjet.

En patrulje kørte til stedet for at undersøge sagen, og det viste sig at der var hældt brandbar væske på bilen. Efterforskningen af sagen førte politiet til en 48-årig mand fra Kalundborg, som kunne mistænkes for at stå bag. Han blev anholdt på sin adresse senere på aftenen, men ønskede ikke at samarbejde med politiet, så der blev indsat flere patruljer i forbindelse med anholdelsesaktionen. kl. 21.33 blev den 48-årige anholdt, sigtet for groft hærværk mod bilen og taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling.

Sagen blev herefter vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 48-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt lørdag morgen, men er fortsat sigtet og vil senere høre mere i sagen.

Slingrende kørsel i kabineknallert blev stoppet af borger – Kalundborgvej/Tværvej, Kalundborg

Kl. 17.18 fik politiet et 112 opkald om en meget farlig kørsel. En kabineknallert – en såkaldt tuk-tuk – var til fare, da den slingrede ud ad Kalundborgvej mellem de to vognbaner. Det lykkedes en handlekraftig borger at få standset føreren af knallerten indtil politiet kom frem. En betjent fra færdselsafdelingen anholdt føreren af tuk-tukken, en 78-årig mand fra Kalundborg kommune, som blæste alkometeret op over det tilladte. Han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve.

Lykkeligvis kom ingen til skade under den farlige kørsel, som takket være borgerens indgriben blev standset i tide. Den 78-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil senere høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af analysen kommer.

Færdselskontrol på Vestsjælland – Holbæk, Kalundborg og Odsherred

Politiet var onsdag eftermiddag/aften på en stor færdselskontrol på Vestsjælland med flere patruljer, der kørte i Holbæk, Svinninge, Jyderup, Hørve, Snertinge, Fårevejle, Asnæs, Nørre-Asmindrup og Nykøbing Sjælland i tidsrummet mellem kl. 12-21.

Fire bilister anvendte håndholdt mobiltelefon, hvilket foruden bøden udløser et klip i kørekortet. Tre bilister gav ikke tegn med blinklyset, tre havde forkert lys på bilen, to kørte over spærrelinjer, to efterkom ikke skilte om anvisninger for færdslen. En bilist havde ikke sikkerhedssele på, en bilist havde ikke medbragt sit kørekort, en bil havde fejl eller mangler, en havde nedslidte dæk og en havde tildækket nummerpladen. En bilist kørte ud for ubetinget vigepligt, og kan nu foruden bøde forvente en klip i kørekortet. En bil var ikke indregistreret og forsikret, og på bilen sad en nummerplade, som tilhørte en anden bil. Politiet stoppede også to cyklister, som kørte i de mørke timer uden lys på cyklen. De kan alle forvente en bøde i sagen.

Politiet standsede fire spiritusbilister og en narkobilist, som alle blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. En af de anholdte blæste alkometeret over 2,0 promille og fik taget den bil han kørte i.

Kl. 14.20 blev en 49-årig mand fra Litauen med bopæl og arbejde i Danmark, blev standset på Hovedgaden i Svinninge, med en promille på over 2,0. På grund af den høje promille falder sagen ind under reglerne om vanvidsbilisme, så politiet beslaglagde den varebil, som den 49-årige kørte i. Bilen tilhørte den 49-åriges danske arbejdsgiver, som ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, som nu skal tage stilling til sagen.

Kl. 14.25 på Tuborgvej i Fårevejle blev en 27-årig mand fra lokalområdet rutinemæssigt standset i en personbil. Han testet positiv for hash i en narkometertest,

Kl. 14.58 på Kalundborgvej i Holbæk blev en 50-årig mand stoppet af en patrulje i en personbil. En alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte.

Kl. 17.12 på Madvigs Plads i Nykøbing Sj. stoppede politiet en 65-årig mandlige bilist fra lokalområdet, der blæste alkometeret over det tilladte.

Kl. 19.35 på Kalundborgvej i Holbæk standsede betjentene en 50-årig mand fra Holbæk, der kørte bil selvom han havde indtaget for meget alkohol.

Politiet afventer nu resultatet af blodprøveanalyserne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager. De mindre alvorlige færdselslovsovertrædelser lavede betjentene på bødeappen, og der vil borgerne allerede nu have fået en bøde i deres E-boks.

Uro og uorden – Kalundborg

Kl. 18.46 slog en borger alarm, idet en person formentlig blev overfaldet af op mod 10 andre personer på Klosterparkvej. En patrulje fik kort efter kontakt til tre uskadte mænd i alderen 21-24 år, mens andre var kørt fra stedet i en sort bil inden politiets ankomst. De tre var fremtrådte frustrerede, men ønskede i øvrigt ikke at oplyse noget til politiet om årsagen hertil. Politiet ledte forgæves efter en sort bil, men fandt den ikke, så politiet fortsatte patruljeringen andre steder i byen.
Kl. 19.00 fik en ny henvendelse fra en borger, der på Nyvangsvej havde set to biler holde på en parkeringsplads. Personer ved køretøjerne havde skændtes højlydt, hvilket bekymrede anmelderen. Inden politiets ankomst hertil havde disse to biler forladt området, og politiet fandt ikke nogen personer, der kunne anses som forurettede i en eller anden strid mellem nogen.
Kl. 20.22 bemærkede politiet i forbindelse med den præventive patruljering i området ved Klosterparkvej, at flere personer var forsamlet. Politiet forsøgte at komme i dialog med de lokale mænd i alderen 20-25 år, men de ønskede ikke at oplyse noget til politiet om årsagen til deres tilstedeværelse i området. Politiet fandt herefter ikke grundlag for at foretage sig yderligere end at være præventivt til stede i området.

Brandundersøgelse – Klovbyvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ladebygning på grund af en ildebrand. Det viste sig, at det ikke var selve bygningen, som brændte, men derimod en bil, der var hejst op på en lift. Stedet var indrettet til autoreparationer, som en 46-årig mand fra Jerslev Sj. havde været i gang med. Efter svejsearbejde på en bil på en lift var der pludselig udbrudt brand i bilen, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Brandvæsnet fik hurtigt bekæmpet ilden, så skaderne begrænsede sig primært til bilen. Ingen kom til skade ved branden, hvis præcise årsag nu undersøges nærmere af politiet.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Buerupvej, Buerup, Kalundborg

Kl. 14.37 fik politiet en anmeldelse om, at en mand i en personbil på en parkeringsplads ved en skole havde påkørt en parkeret bil. Efterfølgende var bilisten kørt fra stedet, men bilens nummerplade var blevet aflæst. Senere fik politiet kontakt til bilen, der blev ført af en påvirket, 41-årig mand fra Kalundborg. Han blev mistænkt for at være påvirket af både spiritus og formentlig narkotika under kørslen, så han blev sigtet for disse overtrædelser af færdselsloven. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol, euforiserende stoffer og andre medikamenter, der kunne påvirke ham under kørslen.

Færdselsuheld – Slagelse Landevej / Dyssevej, Kalundborg

Kl. 16.46 skete der et sammenstød i krydset Slagelse Landevej – Dyssevej, idet to biler var impliceret i et uheld. Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade til trods for, at det ene køretøj var væltet om på siden.

En 37-årig mand fra Årup kørte i en varebil ad Slagelse Landevej mod syd, da han i krydset ved Dyssevej stødte sammen med en personbil ført af en 32-årig kvinde fra Kalundborg. Hun var kørt ad Dyssevej mod vest og videre ud i krydset, så hun ramte den 37-åriges varebil på venstre side, så den væltede om på siden og kurede ca. 15 meter hen ad vejen. Kl. ca. 18.25 var krydset blevet ryddet, så trafikken kunne normaliseres.
Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at en overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være årsagen til ulykken.

Spirituskørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 23.43 stoppede en politipatrulje rutinemæssigt en 20-årig lokal mand i en bil på Holbækvej i Kalundborg i Værslev. En alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Herefter blev han løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Den 20-årige vil da høre mere fra politiet om sagens videre gang.

Indbrud i Perioden

Havnsø Møllevej, Havnsø, Føllenslev
Kastanjelunden, Høng
Ugerløsevej, Ugerløse, Kalundborg

Rynkehaven, Kalundborg