Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2016-03-10 til 2016-03-23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Hallenslevvej, Gørlev 

Kl. 2145 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Sorø for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Da han tidligere var blevet afsløret i samme forseelse, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på konfiskation. Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om konfiskation skal afgøres.

Spirituskørsel – Sorøvej, Sæby, Høng 

Kl. 2312 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Munke-Bjergby for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Kalundborgvej

Kl. 0658 fik politiet en melding om et færdselsuheld med flere parter involveret. Det viste sig, at en 29-årig mand fra Havdrup under kørsel mod vest i en varebil havde overset, at de forankørende var standset for at afvente modkørende færdsel før et venstresving. Den 29-årige påkørte derfor bagenden af en personbil ført af en 48-årig mand fra Greve, hvis bil blev skubbet frem i en personbil ført af en 36-årig kvinde fra Stenlille. Vejen blev spærret for trafik i begge retninger, indtil et bjærgningskøretøj fik flyttet de havarerede biler kl. ca. 0750 og fik samlet diverse væsker på kørebanen op. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Brandundersøgelse – Kelleklintevej, Jerslev Sj. 

Kl. 1557 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en carport. Det viste sig, at der i en carport var placeret to ældre biler, hvoraf den ene havde stået i tomgang et stykke tid. Pludselig udbrød der brand på stedet, således at begge biler og selve carporten udbrændte. Den uheldige, 52-årige mandlige bilejer oplyste, at begge biler var uden forsikring og ikke var registrerede. Der skete ikke skade på andre bygninger, og branden formodes at være opstået i noget lækket benzin. Ingen personer kom til skade ved branden.

Narkobilist / kørsel i frakendelsestiden – Lundevej

Kl. 2248 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, idet han er frakendt kørekortet. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både hash og kokain. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilen må hverken han eller andre køre i, fordi politiet inddrog dens nummerplader på grund af manglende betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring.

Brandundersøgelse – Dalbovej, Snertinge

Kl. 2155 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en carport. Det viste sig, at der af ukendte årsager var opstået brand i en bil, der stod i carporten. Branden i bilen bredte sig herefter til selve carporten. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, og carport udbrændte delvist. Politiet undersøger nu årsagen til brandens opståen i bilen.

Anholdelse – Indbrud i pizzeria – Skibbrogade

Kl. 1017 fik politi en anmeldelse om et indbrud i et pizzeria, hvor en rude i en bagdør var blevet aflistet. Indbrudstyven havde stjålet kontanter fra kasseapparatet efter gennemrodning af lokalerne. Yderligere havde gerningsmanden spredt affald, madvarer, tomatsovs mv. rundt i lokalerne. Indbruddet var sket i løbet af natten mellem lørdag kl. ca. 2200 og søndag d. 130316 kl. ca. 0900, men tidligere i løbet af lørdagen havde en mand oplyst indehaveren om, at han blot kunne ringe efter ham, hvis der skete et indbrud.

Kl. 1145 blev politiet kaldt til et supermarked på Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg, idet en mand var truende over for personalet. Ved politiets ankomst var manden dog forsvundet herfra, men blev senere truffet på Nørre Alle ved et pizzeria. Der var tale om en 27-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg, som var påvirket af euforiserende stoffer. På sine bukser og sine sko havde han røde pletter fra tomatsovs, hvorfor politiet anholdt ham som mistænkt for at stå bag indbruddet i pizzeriaet – også fordi hans signalement passede på den mand, der havde påkaldt sig indehaverens opmærksomhed på grund af sine udtalelser omkring indbrud. Ved visitationen fandt politiet en skruetrækker, som muligt var blevet brugt til indbruddet, samt 0,3 gram kokain i hans lommer. Den anholdte blev transporteret til politistationen i Roskilde til afrusning, inden han mandag formiddag skal afhøres til indbruddet og besiddelsen af kokainen. Politiets jurister vil herefter tage stilling til, om han skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.

Lov om euforiserende stoffer / våbenloven / flygtet fra politiet mv. – Bredgade

Kl. 2243 ville en patrulje kontrollere en parkeret varebil på en p-plads. Da der lugtede kraftigt af hash i varebilen, mistænkte politiet en 24-årig mand fra Kalundborg for at være i besiddelse af hash. Han blev efterfølgende fundet i besiddelse af 37 gram hash, men blev sur og aggressiv over sigtelsen. Han løb fra stedet mod Vænget, men blev indhentet og efterfølgende anholdt til sagen. Han modsatte sig dog anholdelsen så voldsomt, at politiet måtte bruge peberspray for at pacificere ham og udstyre ham med håndjern. Det lykkedes ham imidlertid under sanering efter pebersprayen at løbe fra politiet med håndjernene på ad Kordilgade via Møllestræde til Møllebakken, men han blev igen indhentet, således at han kunne indbringes til en politistation til afhøring. Ved ransagning af varebilen fandt politiet en dolk og en totenschlæger. Sigtelserne mod den 24-årige kom derfor til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, våbenloven, straffelovens bestemmelser om at forhindre en anholdelse samt samme lovs bestemmelser om som anholdt at flygte fra politiet. Den 24-årige, der var påvirket i middel grad, har overnattet hos politiet og skal fredag formiddag afhøres til sagerne. Han vil formentlig blive løsladt efter endt sagsbehandling, men kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden
Kirkevangen, Gørlev
Ingesvej, Høng
Ærøvej, Høng
Skibbrogade, Kalundborg
Rendsborgparken, Kalundborg