Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/10/14 til 2021/10/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Reersøvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 01.51 blev en 19-årig mand fra Næstved anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel uden førerret – Toftevangsvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.55 anholdt og sigtede politiet en 62-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en varebil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde i forbindelse med en anden verserende sag om spirituskørsel inddraget hans førerret, så han ikke må være fører af et køretøj, hvortil der kræves kørekort. Den 62-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Slagelsevej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.06 blev en 41-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet for både kørsel i frakendelsestiden og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, da han blev standset på Slagelsevej i Høng. Bilen var ejet af en anden den 41-årige, som spontant oplyste, at han ikke havde fået lov af bilejeren til at køre i bilen. Sigtelserne kom derfor også til at omfatte overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget brug af en anden køretøj.
En narkometertest havde indikeret, at den 41-årige kunne være påvirket af amfetamin under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse. Han hører nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Spirituskørsel – Kåstrupvej, Kalundborg

Kl. 09.36 sigtede politiet en 61-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille 30-knallert, som han førte ad Kåstrupvej. Den 61-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyseresultatet foreligger, hører han nærmere fra politiet.

Forsøg på indbrud i villa – Hellemosevej, Kalundborg

Kl. 00.39 vågnede en 52-årig mand på grund af støj fra et vindue i hans bolig. Han stod op og konfronterede gennem et opbrudt vindue to mænd, der befandt sig udenfor. Mændene tog straks flugten i ukendt retning, da beboeren gav sig til kende. Der var tale om to mænd, hvoraf den ene var iført en grå hættetrøje, mens den anden var iført en mørk hættetrøje. Beboeren oplyste, at de to indbrudstyve formentlig havde benyttet et koben, som de havde taget fra hans ulåste skur, idet kobenet ikke var finde på sin sædvanlige plads.
Et par patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter de to mænd i området, men politiet fandt dem ikke.
Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set de to mænd på flugt i området omkring Hellemosevej. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Spirituskørsel – Gl. Sorøvej, Ubby, Kalundborg

Kl. 17.43 sigtede politiet en 44-årig kvinde fra Svebølle for spirituskørsel i en personbil. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet vil kontakte hende, når analyseresultatet foreligger.

Risiko for kraftig regn – Kalundborg og Odsherred kommuner

Ifølge DMI er der risiko for kraftig regn over det nordvestlige Sjælland hele dagen. Lokalt kan der i Odsherred og Kalundborg kommuner falde mellem 30 og 50 mm regn frem til kl. 23 i aften. Politiet opfordrer derfor borgerne til at være opmærksomme på lavtliggende områder, hvor store mængder vand f.eks. kan oversvømme vejbanen. Så nedsæt hastigheden, og kør efter forholdene. Læs mere på: www.dmi.dk/varsler.

Tricktyverier – Nykøbing Sj. (Odsherred) og Kalundborg

Kl. 14.41 fik politiet den første af to anmeldelser om tyverier af mobiltelefoner, der var udført på en næsten identisk måde.
På et kontor på Svanestræde, Nykøbing Sj., var en fremmed mand i tidrummet kl. 13.00-14.00 kommet ind og havde spurgt om vej. Han medbragte et kort, som blev lagt hen over et skrivebord, hvor bl.a. en mobiltelefon lå. Personalet på kontoret opdagede først lidt senere, at mobiltelefonen fra skrivebordet var blevet stjålet i forbindelse med mandens henvendelse. Den mistænkte blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 160-170 cm høj, spinkel af bygning, kort sort hår, iført sort skindjakke, sorte bukser og gummisko. Han talte engelsk og medbragte et kort.
Næste anmeldelse kom kl. 15.22 fra en frisørsalon, Kordilgade, Kalundborg, som også havde haft besøg af en fremmed mand med et turistkort. Han havde spurgt om vej, og da han var gået, opdagede personalet, at en mobiltelefon var blevet stjålet fra det sted, hvor manden havde anbragt sit kort. Den fremmede mand i denne sag blev beskrevet som: mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning og med kort sort hår. Også han talte engelsk og medbragte et kort.
Politiet forsøger nu i de to sager at få manden identificeret ud fra en mistanke om, at der ud fra de oplyste signalementer i de to anmeldelser kan være tale om samme mand, der udnytter andres hjælpsomhed til at begå tyverier af mobiltelefoner. Fremgangsmåden er også set i sommertiden ved udendørs cafeborde mv., hvor gæsters mobiltelefoner af og til bliver efterladt synlige på bordet, så tricktyve under dække af at være turister ved brug af et kort kan stjæle mobiltelefonerne i et uopmærksomt øjeblik. Oplysninger i de to sager kan gives til politiet på tlf. 114.

Afbrænding gav bøde – Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.26 rykkede politiet ud til en ildebrand på en ejendom. På afstand kunne politiet se høje flammer op over nogle træer. Ved en landbrugsejendom var der ildløs i en ældre traktorpåhængsvogn korn. Ilden var ved at sprede sig til et nærliggende bevoksning, selv om en 76-årig mand fra Jerslev Sj. forsøgte at forhindre det. Brandvæsnet fik dog forhindret brandens udbredelse, så politiet kunne forsøge at finde årsagen til brandens opståen. Den 76-årige blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen, idet han selv havde sat ild til kornet på påhængsvognen for at skaffe sig af med det ved afbrænding. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af en bøde.

Færdselsuheld – fodgænger omkommet – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 15.07 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et alvorligt færdselsuheld, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist og kommet alvorligt til skade. Uheldet var sket ved et afmærket fodgængerfelt på Nørre Alle i tættere bebygget område. En alvorligt kvæstet mand blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, men hans liv stod ikke til at redde på grund af kvæstelserne. Han havde været fodgænger i forbindelse med uheldet, der skete, da en 80-årig mand fra Kalundborg kørte i en personbil ad Nørre Alle mod vest. Ved fodgængerfeltet var en mand som fodgænger ved at krydse Nørre Alle fra syd mod nord i fodgængerfeltet. Under passagen blev fodgængeren ramt af bilisten, der standsede efter påkørslen. Bilisten var ædru ifølge en narkometertest, men politiet fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse af, om bilisten måtte være påvirket af andet end alkohol under kørslen.
Dele af Nørre Alle blev afspærret i forbindelse med politiets og en tilkaldt bilinspektørs undersøgelser på uheldsstedet for at klarlægge omstændighederne. Movia måtte omlægge busruter frem til kl. ca. 16.50, hvor undersøgelser var afsluttede.
Den omkomne fodgænger blev identificeret som en 67-årig mand fra Kalundborg, hvis pårørende er blevet underrettet herom.

Hærværk – Skolevej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.11 var en alarm gået på en skole. Politiet kunne konstatere, at en rude var ødelagt, så der var adgang til skolens lokaler. Ingen var dog trængt ind jf. overvågningsvideo, hvoraf også fremgik omstændighederne ved rudeknusningen. En ung mand havde sparket til ruden, så den gik i stykker. Ud fra overvågningen kunne politiet identificere den mistænkte, som kort efter blev sigtet for hærværket, da han deltog i en fest i nærheden af skolen. Der var tale om en 16-årig ung mand fra Kalundborg, som ud over en sag om hærværk formentlig også kan forvente at få et erstatningskrav for den ødelagte rude.

Indbrud i Perioden

Krænkerupvej, Høng
Hellemosevej, Kalundborg (forsøg)
Hvedevej, Kalundborg
Elmegade, Kalundborg (forsøg)