Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/09/29 til 2021/10/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Knallert væltet af højresvingende bil – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 06.33 tirsdag morgen skete et uheld på Gørlev Landevej i Gørlev Sj. da en varebil med anhænger svingede ind på tankstation og i den forbindelse ramte en knallert, som kørte i samme retning. Føreren af varebilen, en 50-årig mand fra Kalundborg, overså knallerten, da han svingede til højre. Varebilen ramte knallertens venstre side, så knallerten kom i slinger og landede i grøften. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor føreren af knallerten, en 15-årig dreng fra Kalundborg, blev kørt til tjek på skadestuen. Knallertføreren kom ikke noget alvorligt til, og han slap fra uheldet med hudafskrabninger. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse. Parterne vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Brand i vaskemaskine – Jødeland, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 13.33 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter anmeldelse om ildebrand i en to-længet ejendom. Det viste sig dog ikke at være så omfattende som anmeldt, idet der var tale om en mindre brand i en vaskemaskine. Der var kun sket skade på vaskemaskine og et tilstødende skab, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af branden formentlig på grund af en kortslutning i vaskemaskinen. Ingen personer led overlast i forbindelse med branden.

Narkokørsel – Solbjergvej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.08 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Slagelse for narkokørsel på Solbjergvej mod sydøst i Høng, Kalundborg. Han blev standset i en personbil, og et rutinetjek viste, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Den 29-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 29-årige vil få besked om sagens videre gang.

Redningsaktion / sølovgivningen – Jammerland Bugt, Kalundborg

Kl. 09.32 modtog alarmcentralen et opkald fra en nødstedt mand i Jammerlands Bugt sydvest for Kalundborg. Han oplyste via sin mobiltelefon, at han og en anden mand var kæntret i en mindre båd. Efterfølgende var den anden mand forsvundet og ude af syne. En redningsaktion blev iværksat med indsættelse af en redningshelikopter, der var fremme i området kl. 10.01.

Personalet i helikopteren blev hurtigt lokaliseret og reddet to mænd på 34 år fra Kalundborg Kommune. Begge var i live og lettere nedkølet efter opholdet i vandet indtil redningen, og de blev begge bragt til nærliggende sygehuse til fornøden behandling. De havde været på jagt i en mindre jolle og blev ramt af en bølge, så jollen kæntrede ca. 500 meter fra kysten.

Redningsmyndighederne fik også reddet mændenes jolle i land, og politiet kunne i forbindelse med redningsaktionen konstatere, at de to mænd ikke havde anvendt redningsvest, ligesom der heller ikke fandtes nogen redningsvest i eller ved den nu bjærgede jolle. De to mænd kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af bekendtgørelse om redningsveste i mindre fartøjer, hvorefter alle fartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord.

Knivloven – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 01.16 sigtede politiet en 21-årig mand fra Kalundborg for overtrædelse af knivloven, da han blev kontrolleret som gæst på en restauration. Hertil var han taget direkte fra arbejde og havde medtaget sin arbejdskniv med en bladlængde på 8 cm. Efter sigtelsen beslaglade politiet kniven som bevis og med henblik på senere destruktion, når sagen er afsluttet. Uagtet at kniven er medtaget direkte fra arbejdspladsen og ind på restaurationen, vil det stadig være en overtrædelse af knivloven, idet der ikke vil være noget anerkendelsesværdigt formål i at medbringe kniven på restaurationen.

Butikstyv tilbageholdt – Elmegade, Kalundborg

Kl. 13.44 anmeldte personalet fra Kvickly på Elmegade i Kalundborg, at de havde tilbageholdt en butikstyv, som ikke ønskede at samarbejde. Manden havde flere gange forsøgt at forlade stedet, men var blevet stoppet og ført ud i baglokalet. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den mistænkte, en 57-årig mand fra Kalundborg Kommune

Han erkendte, at han havde været inde for at købe mælk, og var blevet fristet til blandt andet at tage to parfumer, og nogle andre varer for i alt 709,75 kr. Den 57-årige havde puttet varerne ned i sin medbragte pose, hvorefter han ville forlade butikken via indgangen. Her blev han stoppet af personalet, som viste ham ud via kasseområdet.

Alarmen blev udløst ved kassen, og den 57-årige blev bedt om at følge med. Han ønskede i første omgang ikke at samarbejde, så politiet blev tilkaldt. Den 57-årige blev sigtet for butikstyveri og afleverede de stjålne varer retur. Han vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mand anholdt for vold mod hundelufter – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 21.42 kom et alarm opkald om et overfald på en 56-årig kvindelig hundelufter på Nørre Alle i Kalundborg. Kvinden kom kort forinden gående på gaden, da hun så en oprevet spirituspåvirket mand, som råbte og opførte sig utryghedsskabende. Kvinden forsøgte at gå fra stedet, men manden overfaldt hende med slag og spark. En borger så overfaldet fra en lejlighed og slog alarm. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor den 56-årige blev tilset for sine skader.

Kort efter modtog politiet anmeldelse om en mand, som skabte utryghed på Nyvangsvej i Kalundborg. Signalementet passede på gerningsmanden fra overfaldet på kvinden. En hundepatrulje kørte frem og traf her den mistænkte voldsmand, en 44-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for vold mod den 56-årige kvinde, der også kommer fra Kalundborg.

Den anholdte var påvirket af spiritus og han blev taget med i detentionen til afrusning. Han var ved anholdelsen ikke egnet til afhøring, men han blev senere afhørt til sagen.

Offeret slap heldigt fra overfaldet uden at komme alvorligt til skade. Politiet ser på sagen med stor alvor, og sagen blev forelagt anklagemyndigheden, der overvejede om der var grundlag for at fremstille den 44-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Anklageren fandt ved den juriske vurdering ikke betingelserne for varetægtsfængsling til stede. Den 44-årige blev løsladt efter afhøringen, men er fortsat sigtet i sagen.

Politiet har afhørt vidner i sagen, men vil stadig gerne høre fra borgere, som har bemærket noget i forbindelse med overfaldet på den 56-årige kvinde. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Narkobilist fik taget sin nye bil – Slagelsevej, Kalundborg.

Kl. 20.00 fik en patrulje øje på en bilist, som de desværre kendte lidt for godt for at køre uden kørekort og i påvirket tilstand. Billisten kørte ad Slagelsevej i Snertinge ved Kalundborg, da patruljen tændte det blå blink og fik ham til at standse. Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Kalundborg, havde stadig ikke et gyldigt kørekort. Bilen han kørte i, havde han købt for bare to uger siden. Han blev sigtet for kørsel uden førerret for 9. gang i 2021, så politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation. Den 22-årige accepterede beslaglæggelsen.

En narkometertest viste, at han desuden også ved dagens kontrol var påvirket af hash under kørslen. Han blev derfor anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Med som passager i bilen var en 17-årig pige fra Odsherred. Hun blev fundet i besiddelse af en klump hash, som senere blev vejet til 0,75 gram. Hun blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt. Politiet underrettede hendes mor om sagen, da hun er mindreårig. Den unge kvinde kan forvente en bøde i sagen.

Den 22-årig blev løsladt efter blodprøven var taget, og nu afventer resultatet af analysen. Retten vil senere bedømme sagen sammen med hans øvrige verserende sager, hvor der også vil blive taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Lov om euforiserende stoffer – Kalundborg

Kl. 09.51 fik en 51-årig mand fra den centrale del af Kalundborg by uventet besøg af politiet med narkohunde, idet politiet ønskede at foretage en ransagning af hans bopæl på grund af en mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer.
Ved ransagningen fandt politiet den 51-årige i besiddelse af knap 35 gram hash, som blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere destruktion. Den 51-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende og vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Kl. 10.30 kom turen så til en 54-årig mand også fra den centrale del af Kalundborg by til at få besøg af politiet med narkohunde. Også han var mistænkt for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, og ved ransagningen af hans bopæl fandt politiet ca. 3½ gram hashmix. Politiet beslaglagde hashmixen og sigtede også den 54-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil også høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.45 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra København S for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Rynkevangen, Kalundborg

Kl. 16.35 sigtede politiet en 46-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil, som politiet havde standset med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. I forbindelse med sigtelsen blev den 46-årige oplyst om de gældende regler vedr. beslaglæggelse af et køretøj, såfremt han igen blev afsløret i at være fører trods den manglende førerret. Politiet kunne nemlig konstatere, at det var anden gang inden for de seneste tre år, at den 46-årige fik en sigtelse for den overtrædelse af færdselsloven. Efter endt sagsbehandling forlod politiet stedet.
Under fortsat patruljering i Kalundborg så samme patrulje den 46-åriges bil køre fra det sted, hvor den var standset. Ved en fornyet kontrol af bilen kunne nu konstatere, at den 46-årige trods oplysningerne om konsekvenserne havde sat sig bag rattet. Politiet gav ham nu den tredje sigtelse for kørsel uden førerret inden for de seneste tre år og gjorde den 46-årige bekendt med, at hans personbil nu blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Beslaglæggelsen var den 46-årige ikke enig i og ønskede, at en dommer skal kigge nærmere på grundlaget herfor.

Indbrud i Perioden

Krænkerupvej, Høng