Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/09/23 til 2021/10/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Egemarksvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 23.06 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur ved et sommerhus. Skuret var ved brandvæsnets ankomst overtændt, så skuret udbrændte. Brandvæsnets indsats var derfor primært fokuseret på at forhindre branden i at brede sig til sommerhuset på grunden. Ingen kom til skade ved branden, hvor opmagasineret indbo var brændt. Ejeren af dette – en 47-årig mand – kom til stedet og blev underrettet om branden. Politiet skal nu kigge nærmere på brandstedet i et forsøg på at fastslå årsagen til brandens opståen.

Rambuktyveri igen i lampebutik – Kirkevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 03.03 slog lokale borgere alarm til politiet, idet der var et indbrud i gang i en lampeforretning, hvor en sort, større bil holdt parkeret på stedet. Gennem en knust rude kom en person løbende ud, som sammen med en anden herefter flygtede i køretøjet i høj fart i retning mod Kirke-Helsinge.
Politiet kørte til området for dels at lede efter flugtkøretøjet, dels undersøge omstændighederne ved indbruddet, som ud fra videoovervågningsmaterialet viste sig at være et rambuktyveri. En sort, større bil var blevet brugt til at knuse en forretningsrude, hvorefter to personer var kommet ind i forretningen, indtil røgkanonen gik i gang.
Politiet har i øjeblikket ikke oplysninger om eventuelt stjålne effekter, og eftersøgningen efter flugtkøretøjet i området gav umiddelbart heller ikke politiet yderligere spor at forfølge.
Ved gennemgang af videoovervågningsmaterialet kunne politiet konstatere, at det var samme køretøj, som var anvendt også ved indbruddet i samme forretning natten til den 14. september 2021. Endvidere kunne politiet også konstatere, at køretøjet var meldt stjålet fra Fyn den 14. september 2021.
Kl. 07.04 fik politiet en henvendelse fra en lokal mand, der på Falkensøvej, Gørlev Sj., var kørt forbi en brændende bil, hvorfor brandvæsnet og politiet blev alarmeret. Branden havde så godt fat i køretøjet, at det trods brandvæsnets indsats udbrændte. Ud fra en foreløbig undersøgelse, herunder det brændte køretøjs nummerplade, arbejder politiet ud fra en formodning om, at det udbrændte køretøj er den stjålne bil fra Fyn, og som har været anvendt til de to indbrud i lampeforretningen.
Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt ved lampeforretningen i nat eller senere på Falkensøvej, hvor den brændende bil blev fundet kl. ca. 07.00. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Narkokørsel – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.45 sigtede og anholdt politiet en 27-årig mand fra Slagelse for narkokørsel i en personbil ad Gørlev Landevej i Gørlev Sj. Den 27-årige blev testet med narkometeret, som viste et positivt resultat for hash, så han fik udtaget en blodprøve. Herefter blev den sigtede løsladt, og han vil senere høre mere fra politiet om sagens gang.

Spiritusuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk
Kl. 00.04 påkørte en bil autoværnet på Kalundborgmotorvejen i Holbæk. en patrulje kørte til stedet, hvor de traf to mænd, på 32 år fra Tølløse og en 20-årig uden fast bopæl. De var begge ved bilen og var uskadte, men påvirkede af spiritus. Ingen af dem påtog sig ansvaret for at have ført bilen i forbindelse med uheldet, så politiet anholdt dem begge og sigtede dem for spirituskørsel. De fik udtaget en blodprøve, og politiet skal nu forsøge at klarlægge, hvem af dem som førte bilen.

Der skete mindre skader på autoværnet som følge af uheldet, men der blev opsat en skiltevogn på stedet til at lede trafikken uden om den forulykkede bil. De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Bil endte i grøften – Davrekildevej, Høng – Kalundborg

Kl. 19.55 fik politiet anmeldelse om, at en bil var kørt i grøften i forbindelse med en vejkurve på Davrekildevej ud for Finderup i Høng. Tre unge mænd forsøgte nu at trække bilen op af grøften.

En patrulje kørte til stedet for at undersøge sagen. Føreren af bilen, en 18-årig mand fra Ringsted, havde af ukendte årsager mistet herredømmet over bilen i kurven, som var kørt i grøften. Ingen personer kom noget til ved uheldet, og der skete kun mindre skade på bilen. Politiet registrerede uheldet.

Solouheld – Kragerupgårdsvej, Tjørnelunde, Høng – Kalundborg

Kl. 01.22 skete et solouheld på Kragerupgårdsvej mod vest i Høng, da en 23-årig mand fra Slagelse mistede herredømmet over sin bil i et højresving, da bilens hjul kom ud i grusrabatten. Bilen kom i slinger og snurrede rundt og kørte videre ud på en mark, hvor den rullede rundt på taget. Bilisten slap uskadt fra uheldet, men bilen blev totalskadet, og der skete skader på afgrøderne på marken. Politiet optog rapport om uheldet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Rynkevangen, Kalundborg

Kl. 16.35 sigtede politiet en 46-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil, som politiet havde standset med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. I forbindelse med sigtelsen blev den 46-årige oplyst om de gældende regler vedr. beslaglæggelse af et køretøj, såfremt han igen blev afsløret i at være fører trods den manglende førerret. Politiet kunne nemlig konstatere, at det var anden gang inden for de seneste tre år, at den 46-årige fik en sigtelse for den overtrædelse af færdselsloven. Efter endt sagsbehandling forlod politiet stedet.
Under fortsat patruljering i Kalundborg så samme patrulje den 46-åriges bil køre fra det sted, hvor den var standset. Ved en fornyet kontrol af bilen kunne nu konstatere, at den 46-årige trods oplysningerne om konsekvenserne havde sat sig bag rattet. Politiet gav ham nu den tredje sigtelse for kørsel uden førerret inden for de seneste tre år og gjorde den 46-årige bekendt med, at hans personbil nu blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Beslaglæggelsen var den 46-årige ikke enig i og ønskede, at en dommer skal kigge nærmere på grundlaget herfor.

Narkokørsel – Bredgade, Kalundborg

Kl. 15.10 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 19-årige.

Mistænkelige mænd – Klitrosevej, Kalundborg

Kl. 08.26 fik politiet en henvendelse fra en beboer på Klitrosevej om en mistænkelig mand, der søndag eftermiddag kl. ca. 13.30 havde indfundet sig på adressen. Manden havde på tysk spurgt, om den private bolig var en restaurant, hvilket familien havde benægtet og efterfølgende bortvist manden. Bag en bil på gaden havde en anden, fremmed mand stået skjult, hvilket beboeren fandt mistænkeligt. Efterfølgende cyklede begge mænd væk fra området. En anden beboer på vejen havde også haft besøg af disse to mistænkelige mænd, som blev beskrevet som: A: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 50 år, 175-180 cm høj, kraftig af bygning, brunt kort hår med lidt krøller, iført rødlig og falmet trøje, og B: mand, lyst hår, iført hvid trøje med blålige striber.
Politiet er ikke rykket ud til denne efteranmeldelse af beboernes oplevelser, men er glade for oplysningerne. Hvorvidt der er tale om rekognoscering forud for berigelses- og/eller indbrudskriminalitet, kan politiet ikke umiddelbart afgøre, men oplysningerne er vigtige i denne sammenhæng.

Færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 19.55 anmeldte en 47-årig kvinde fra Kalundborg, at hun var impliceret i et færdselsuheld med en knallertkører. Der var ikke sket nogen personskade, men patruljen, der blev sendt til uheldsstedet på Holbækvej lidt øst for rundkørslen ved Nørre Alle, fik klarlagt, at begge parter var kørt ad Holbækvej i vestlig retning inden sammenstødet.
Den 47-årige kvinde kørte i en personbil ad Holbækvej mod vest, og på hendes højre side kørte en lille knallert ført af en 51-årig mand fra Kalundborg. Han kørte i rabatten ved siden af kørebanen, men var formentlig trukket ud på selve kørebanen, hvor han ramte ind i højre side på den 47-åriges personbil. Der skete kun ringe materiel skade som følge af uheldet, så parternes køretøjer kunne selv køre fra stedet. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne ved uheldet, men inddrog dog efterfølgende af præventive årsager nøglerne fra den 51-åriges knallert. Han havde efter uheldet indtaget alkohol i et sådant omfang, at han ikke lovligt ville kunne fortsætte sin kørsel på knallerten. Han vil dog senere i ædru tilstand kunne få udleveret nøglerne til sin knallert, idet der ikke er mistanke om noget strafbart for den 51-åriges vedkommende.

Færdselsuheld – Klosterparksvej, Kalundborg

Kl. 03.24 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en af parterne i uheldet var flygtet fra uheldsstedet. En 24-årig mand fra Holbæk var efter kørsel i nordlig retning i en personbil standset på en del af cykelstien på Klosterparkvej. Samtidig kom endnu en bilist kørende i samme retning ad vejen og ramte af ukendte årsager ind i bagende på den 24-åriges bil, der fik skader. Den skadevoldende bilist flygtede fra stedet, men politiet havde oplysninger om, hvem bilisten kunne være. Derfor fik politiet identificeret føreren af bilen som en 42-årig mand fra Kalundborg. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, og ingen af dem var påvirket af hverken alkohol eller euforiserende stoffer. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne ved uheldet, der medførte tilkaldelse af brandvæsnet til oprydning på uheldsstedet.

Indbrud i Perioden

Kirkevangen, Gørlev Sj.
Saltbæk Ringvej, Kalundborg
Røsnæsvej, Kalundborg