Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/08/19 til 2021/08/31.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld med stjålet bil – Osvejen, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 21.23 fik politiet en henvendelse fra en sommerhusgæst om, at en bil var forulykket, efter at den med høj fart var kørt ad Osvejen i sydlig retning. Efterfølgende var et par lygter set ude på marken, inden de blev slukket og personer forsvandt i mørket. Politiet kørte til stedet og fandt en personbil holdende på en mark med kvæg. Der var tale om en blind vej, hvor bilen var fortsat gennem et el-hegn og havnet inde på en mark. Herved var bilens bundkar blevet ødelagt. Ingen personer var at finde i området omkring bilen, og kvæg på marken var sluppet uskadt. Politiet kontaktede efterfølgende bilejeren, som oplyste, at bilen i løbet af dagen var blevet stjålet fra Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg. Ejeren af kvæget blev underrettet om sagen, ligesom bilejeren fik besked på at få bilen fjernet snarest muligt ved hjælp af et bugseringskøretøj. Politiet efterforsker nu færdselsuheldet og biltyveriet i et forsøg på at få identificeret personer, der kan stilles til ansvar herfor.

Narkokørsler i bil og på knallert – Kalundborg

Kl. 07.10 kørte en patrulje på Kalundborgvej i Svebølle, hvor en 26-årig mand fra Gørlev Sj. blev standset rutinemæssigt, da han kom kørende i en personbil i østlig retning. Den 26-årige mand havde ikke gyldig førerret og han var desuden narkopåvirket.
Kl. 08.59 var det en 42-årig mand fra Kalundborgs tur til at blive vinket ind siden på lille knallert, da han kom kørende Holbækvej i Kalundborg. En narkometertest viste, at knallertføreren var påvirket af narko.

Begge mænd blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter de sigtede vil høre mere fra politiet.

Tabte pistol – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 05.11 henvendte personalet på en tankstation sig politiet, fordi en kunde, der blev betjent i butikken, havde tabt en effekt, der lignede en pistol. Ud fra personalets oplysninger om kunden og dennes køretøj fik politiet kort efter kontakt til en 19-årig mand fra Kalundborg, der var i besiddelse af en meget lille plastpistol, som han ved et uheld havde tabt ud af sin lomme under besøget på tankstationen. Pistolen kunne f.eks. skyde med små plastkugler, men den 19-årige var i lovlig besiddelse af pistolen og blev derfor ikke sigtet for noget, idet pistolen ikke var blevet anvendt under besøget på tankstationen.

Søndag – mandag

Færdselsuheld med personskade – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 10.06 kørte en bus ad Klosterparkvej mod syd, og ud for nummer 7 blev en 62-årig lokal kvinde påkørt af bussen. Af ukendte årsager gik kvinden ud på vejen foran bussen, så føreren ikke kunne nå at standse. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge påkørslen, og den 62-årige blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Den 62-årige var dog sluppet fra uheldet med lettere tilskadekomst.

Spiritus og narkokørsel – Kalundborg

Kl. 09.35 blev en 46-årig mand fra Mørkøv anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil, da han blev standset på Kirkemosevej i Føllenslev. En test med alkometeret viste, at han havde en promille på mere end 0,5, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 11.01 standsede en patrulje en 22-årig kvinde fra Fårevejle St., som kørte ad Egemarkevej i Føllenslev. Kvinden havde aldrig taget et kørekort, så hun blev sigtet for kørsel uden førerret og rutinemæssigt testet med narkometeret, som gav positivt udslag for kokain. Den 22-årige blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Herefter blev hun løsladt. Bilen havde den 22-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade føringen til en person uden kørekort.

De sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i deres sager, når resultatet af blodprøverne kommer.

Anmeldelse førte til sigtelse – Kalundborg

Kl. 06.16 fik politiet en anmeldelse fra en 46-årig mand fra Slagelse om, at en yngre kvinde var blevet bortført, trukket ind i en bil og formentlig befandt sig i et kolonihaveområde i Kalundborg by.
Anmeldelsen medførte straks en større politimæssig indsats, hvor flere patruljebiler ledte efter det formodede gerningskøretøj og den bortførte kvinde. Politiets efterforskning kunne i løbet af formiddagen dog ikke bestyrke mistanken i indholdet af den 46-åriges anmeldelse, så politiet har nu sigtet den 46-årige for falsk anmeldelse. Han vil derfor senere høre nærmere fra politiet i anledning af den sigtelse for overtrædelse af straffeloven.