Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/07/08 til 2021/07/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand med ulovligt våben mv. på bopælen – Høng – Kalundborg

Kl. 08.47 fik politiet en henvendelse fra en bekendt til en 28-årig mand fra Høng, som havde givet udtryk for at være ked af livet. Endvidere kunne den 28-årige ifølge de oplysninger, som politiet modtog, måske være i besiddelse af et skydevåben. Politiet kørte under de fornødne sikkerhedsmæssige foranstaltninger til området ved den 28-åriges bopæl for at observere. Herunder bemærkede politiet, at den 28-årige blev afhentet af et køretøj med flere mænd i. Efterfølgende fik politiet standset bilen ganske udramatisk standset i Høng by senere på formiddagen, hvorefter politiet fik kontakt til bl.a. den 28-årige, der var passager i bilen. Han var påvirket af bl.a. euforiserende stoffer og fremstod i øvrigt som ked af det, men blev anholdt som mistænkt for ulovlig våbenbesiddelse. Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet et skydevåben (uden tilhørende ammunition) og en peberspray, hvorfor den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen ved besiddelse af disse effekter uden politiets tilladelse. Han blev efter en nærmere juridisk vurdering løsladt efter endt sagsbehandling og afleveret på et sygehus til nærmere undersøgelse i anledning af sin mentale tilstand.
Føreren af bilen, hvori den 28-årige blev truffet, var en 24-årig mand fra Kalundborg, som også blev anholdt og sigtet for bl.a. narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. I bilen fandt politiet en ulovlig kniv, så den 24-årige blev også sigtet for overtrædelse af knivloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet også den 24-årige, der senere vil høre nærmere fra politiet ligesom den 28-årige. I bilen var yderligere to mænd som passagerer, men de blev ikke sigtet for noget.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Skippingevej, Særslev, Snertinge – Kalundborg

Kl. 20.20 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Jyderup for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil med tilkoblet trailer. I forvejen var den 39-årige frakendt kørekortet, så han blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Rådyr årsag til styrt med knallert – Drøsselbjergvej, Drøsselbjerg, Slagelse – Kalundborg

Kl. 23.12 fik politiet en melding om, at knallertkører var forulykket. Der var tale om en 17-årig ung kvinde fra Høng, som havde kørt på knallert ad Drøsselbjergvej mod syd. Pludselig var et rådyr ud foran hende, så hun måtte lave en undvigemanøvre. Herved mistede hun kontrollen over knallerten og væltede ned i vejgrøften. Den 17-årige, der anvendte styrthjelm og i øvrigt kørte på en lovlig knallert, slap uskadt fra uheldet. Kun selve knallerten fik en mindre ridse i lakken som følge af uheldet. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Hensynsløs kørsel – Vesterlunden, Særslev, Snertinge – Kalundborg

Kl. 21.53 henvendte en lokal borger sig til politiet om, at to unge mænd kørte hensynsløst på en crossmaskine på en gangsti bag et supermarked. De unge mænd tog ikke hensyn til andre ved deres kørsel på crosseren. En patrulje kørte straks efter anmeldelsen til området, men trods eftersøgning i området fandt politiet ikke nogen, der kunne drages til ansvar for den hensynsløse kørsel.

Brand efter ukrudtsafbrænding – Jorløse Byvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 15.52 blev en 28-årig mand fra København sigtet for at overtræde brandlovgivningen ved ikke at have taget de fornødne sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med afbrænding af ukrudt. Ukrudtsbrænderen satte ild til en stolpe, og branden bredte sig til tagryggen, inden brandvæsnet fik slukket branden. Den 28-årige kan forvente en bøde i sagen, og politiet opfordrer borgerne til at udvise stor forsigtighed ved ukrudtsafbrænding.

Indbrud i Perioden

Skippervej, Havnsø, Føllenslev
Stationsvej, Kalundborg – Tricktyveri
Røsnæsvej, Kalundborg