Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/07/01 til 2021/07/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist påkørte tankstander og stak af – Bjerge Landevej, Bjerge, Store-Fuglede, Kalundborg

Kl. 18.41 skete et uheld på Bjerge Landevej i Bjerge, Store Fuglede, da en bilist af ukendte årsager kørte af vejen, hen over en cykelsti, videre over i en grøft og til sidst ramte en dieselstander ved en tankstation. Bilisten standsede ikke efter påkørslen, men fortsatte ad Bjerge Landevej i sydgående retning, og efterfølgende drejede mod Bjerge. Tankstanderen fik store skader som følge af påkørslen, da standeren væltede.

Politi og brandvæsen kørte til Bjerge Landevej for at sikre tankstationen. Brandvæsnet skønnede ikke, at der var fare for brand på stedet. Der var kun sket minimalt udslip af diesel, som blev fjernet. Politiets indsatsleder fandt frem til registreringsnummeret på bilen, som havde påkørt tankstanderen, og en patrulje blev sendt til den registrerede ejers adresse. Patruljen fandt frem til en 69-årige mand fra Kalundborg havde været ude at køre i bilen på uheldstidspunktet, og at bilen havde pådraget sig skader. Politiet arbejder nu videre med sagen, for at få afhørt den mistænkte fører til uheldet, for at få klarlagt omstændighederne. Ingen personer meldes at være kommet noget til ved episoden.

Kørsel uden førerret – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 11.04 standsede politiet rutinemæssigt en 20-årig mand fra Nykøbing Sj. i en personbil på Eskebjergvej i Eskebjerg. Føreren af bilen måtte ikke køre bil, da han havde fået et kørselforbud. Han havde inden for de første tre år som ny bilist fået to klip. Et for at køre over for rødt lys, og et for at overhale over spærrelinje. Dette udløste i starten af året et kørselsforbud, og den 20-årige havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve for at generhverve sin førerret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Han kan forvente en bøde i sagen.

Narkobilist med hash hjemme – Havnsøvej, Kalundborg

Kl. 11.42 blev en 29-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil ad Havnsøvej i Føllenslev. Den 29-årige have ikke medbragt sit kørekort, så patruljen kørte manden til sin bopæl, da kørekortet skulle afleveres i forbindelse med sagsbehandlingen. Da betjentene ankom til mandens hjem sammen med den anholdte, så de tilfældigt, at der på sofabordet stod to glas med skunk (hash). Politiet beslaglagde skunken, som senere blev kontrolvejet til 25 gram. Den 29-årige blev nu også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 29-årige høre mere fra politiet i sine sager.

Hasarderet kørsel endte i uheld, trusler og brand – Høng Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 15.56 kom et alarmopkald om en forulykket bil, som var kørt ind i autoværnet på Høng Landevej i Løve, Høng. Flere bilister berettede, at bilen havde kørt hasarderet forud for ulykken, som standsede den vilde kørsel. Bilen havde ifølge vidner kørt stærkt og foretaget flere hasarderede overhalinger. Da forbipasserende efter uheldet tog kontakt til de to yngre mænd i bilen, optrådte føreren truende og fremviste en kniv. De to mænd flygtede herefter fra stedet.

Flere patruljer kørte til stedet, hvor den forulykkede bil blev undersøgt og vidner afhørt. En hundepatrulje gik spor efter de to undløbne mænd, men sporet gik koldt ved Møllegårdsvej. En patrulje på vej til stedet fik på Centervej i Høng øje på to mænd, som passede på beskrivelsen, af de to som var flygtet. Da mændene så politibilen, så de ikke ligefrem begejstrede ud. Betjentene anholdt de to mænd, en 24-årig mand fra Kalundborg og en 31-årig mand fra Albertslund. Den 24-årige kunne mistænktes for at have ført bilen, og have truet med kniv på uheldsstedet. Han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og han blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Den 31-årige blev afhørt til sagen og løsladt. Den 24-årige blev løsladt senere på aftenen.

Kl. 21.19 kom en anmeldelse om brand i et køretøj på Løve Landevej i Høng. Det viste sig at være den forulykkede bil fra tidligere, som nu brændte. Brandvæsnet fik slukket ilden, men bilen udbrændte. Branden var formentlig startet i bilens kabine, og politiet undersøger derfor nu sagen nærmere. Vidner så to mænd omkring bilen før den brændte, og politiet forsøger nu at klarlægge, om de to mænd som kørte i bilen, da den forulykkede kan have været ved bilen efterfølgende. Bilen var afmeldt i motorregistret, så undersøgelsen omkring bilen og den ejer indgår i sagen om uheldet.

Øvrige vidner, som har bemærket personer omkring en ældre grå personbil af mærket Chevrolet Nubira, som holdt på Høng Landevej ved Løve lørdag aften omkring kl. 21.00, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand efter ukrudtsafbrænding – Jorløse Byvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 15.52 blev en 28-årig mand fra København sigtet for at overtræde brandlovgivningen ved ikke at have taget de fornødne sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med afbrænding af ukrudt. Ukrudtsbrænderen satte ild til en stolpe, og branden bredte sig til tagryggen, inden brandvæsnet fik slukket branden. Den 28-årige kan forvente en bøde i sagen, og politiet opfordrer borgerne til at udvise stor forsigtighed ved ukrudtsafbrænding.

Mand uden for livsfare efter solouheld med betonblander – Nykøbingvej, Ørslev – Kalundborg

Kl. 12.19 skete et solouheld med en lastbil med en tonstung betonblander på en sættevogn. Lastbilen kørte ad rute 225, Nykøbingvej mod syd nord for Ørslev, da den af uvisse årsager kom ud i højre siden af vejen, hvor det omkring 44 tons tunge vogntog skred ud og faldt om på siden i rabatten. Den skred desuden ca. 35 meter yderligere, før den standsede. Ingen andre køretøjer blev indblandet i uheldet.

Føreren, en 56-årig mand fra Kalundborg Kommune, blev reddet ud af lastbilens førerhus i kritisk tilstand. Han blev fløjet til Rigshospitalet til traumebehandling, og de pårørende blev underrettet. Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og Nykøbingvej blev afspærret fra Kragegårdsvej i nord og ved Ørslev by i syd, mens politiet arbejdede på stedet. Betonblanderen blev tømt for beton, før den kunne bugseres væk af flere bjærgningskøretøjer omkring kl. 18.00. Bugseringen var først afsluttet sent på aftenen.
Den 56-årige meldes tirsdag formiddag uden for livsfare og i stabil tilstand. Politiet optog rapport i sagen og afventer nu bilinspektørens erklæring, for at få klarlagt omstændighederne omkring uheldet.

Søloven overtrådt i stjålet speedbåd – Vestre Havneplads, Kalundborg

Kl. 11.45 fik politiet kontakt til en 41-årig mand Fredericia, som blev standset på vej ind i havnen i en speedbåd. Den 41-årige mand havde sejlet speedbåden fra Fredericia til Kalundborg, uagtet han var påvirket af narkotika og ikke havde et bevis til at føre båden. Ved søgningen på bådens ejer viste det sig, at den formentlig var stjålet, hvilket et opkald til rette ejer kunne bekræfte. Manden blev derfor sigtet, og båden fik politiet lov til at holde fast i, så den kunne komme tilbage til rette ejermand i Fredericia Havn.

Indbrud i Perioden

Skippervej, Havnsø, Føllenslev
Røsnæsvej, Kalundborg