Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/06/10 til 2021/06/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Havnsøvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel uden førerret – Østerled, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.38 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde noget kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Voldtægtsanmeldelse – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.08 fik politiet en anmeldelse om, at en 21-årig kvinde fra Skanderborg var blevet voldtaget af en 34-årig kvinde og en 44-årig mand – begge fra Sorø. De tre personer kendte hinanden i forvejen og var sammen i social sammenhæng. Politiet kørte til deres opholdssted, hvor den 34-årige kvinde og den 44-årige mand blev anholdt og sigtet for voldtægt. Lørdag blev de fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet indtil den 29. juni.

Humanitær eftersøgning – Høng – Kalundborg

Kl. 12.51 bad personalet på et plejecenter i Høng om assistance fra politiet til at lede efter en 80-årig kvinde, som havde været forsvundet i ca. en time. Hun kunne formentlig ikke selv finde retur til plejecenteret, og personalet havde trods eftersøgning ikke kunnet finde hende. Et par patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte til området for at lede efter den 80-årige, som kl. ca. 14.30 blev fundet af en politihund i hjælpeløs tilstand på skrænt ved en skole tæt på plejecenteret, hvor hun var forsvundet fra. Hun var i god behold og blev reddet fra skrænten, så personalet igen kunne tage sig af den 80-årige beboer.

Færdselsuheld – Stensbjergvej / Gierslevvej, Gierslev, Høng – Kalundborg

Kl. 00.45 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld, der var sket 20-25 minutter tidligere, hvor anmelderen var blevet vækket af et højt brag. Anmelderen havde efter set en forulykket bil blive slæbt væk fra uheldsstedet, hvor et par vejskilte var blevet påkørt i en midterrabat ved Gierslevvejs udmunding i Stensbjergvej. Politiet fandt således ikke noget køretøj på uheldsstedet, hvor en bilist inden uheldet formentlig havde kørt ad Gierslevvej i østlig retning. Ved at følge væskespor formentlig fra det forulykkede køretøj fandt politiet i Jerslev-området frem til det forulykkede køretøj, der ikke havde nummerplader på. Der var heller ingen personer til stede, så føreren af køretøjet i uheldsøjeblikket er uoplyst. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt ejerforholdet på det involverede køretøj og få identificeret føreren.

Mystisk telefonopkald – Kalundborg

Kl. 11.53 anmeldte pårørende til en 81-årig kvinde fra Kalundborg, at den 81-årige for kort tid siden havde modtaget et telefonopkald fra en fremmed mand. Han havde oplyst at være fra politiet og kontaktede hende, fordi hendes navn stod på en liste. Derfor ville han gerne have oplysninger om, hvorvidt den 81-årige havde kontanter, smykker eller pengeskab. Den 81-årige fattede mistanke til det mystiske telefonopkald og afkrævede manden et navn, som han oplyste, men afbrød straks efter telefonopkaldet. På grund af den skepsis over for opkaldet skete der ikke yderligere med den 81-årige, som politiet gerne vil rose for sin adfærd over for den fremmede mand i telefonen. Manden havde ringet fra et dansk telefonnummer, men dog ikke politiets hovedtelefonnummer.
Politiets gode råd er at følge den 81-åriges eksempel med at være skeptisk over for uanmodede telefonopkald – og afbryd samtalen, hvis indholdet og anledningen synes lidt for mærkelig.

Narkokørsel uden førerret / knivloven – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 22.38 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Da han ikke havde nogen førerret, blev han også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved ransagning af varebilen fandt politiet en køkkenkniv med en bladlængde på ca. 20 cm, så han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven. Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Knallertkørsel til ulempe – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.34 fik politiet en henvendelse fra en borger, som fik ødelagt sit ophold på en privat terrasse, idet en knallert kørte frem og tilbage på vejen og i øvrigt gassede unødigt op. En patrulje kørte til området for at lede efter knallertkøreren, men politiet fandt ingen, der kunne mistænkes for at have forstyrret ophold udendørs i området.

Spirituskørsel uden gyldig førerret – Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 20.25 standsede politiet en 29-årig mand fra Høng, der førte en varebil, uagtet at han var påvirket af alkohol. Derfor blev han anholdt og sigtet. Manden havde desuden ikke en gyldig førerret, hvorfor politiet på vej til blodprøveudtagning fik vejledt den anholdte om reglerne for beslaglæggelse af køretøjer ved 3. gangs kørsel uden førerret. Efter blodprøven blev han løsladt, men han er fortsat sigtet og vil høre mere fra politiet senere.

Færdselsuheld – Leren, Kalundborg

Kl. 13.08 fik politiet melding om, at to personbiler var stødt sammen i en vejkurve, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Her traf politiet de to førere, hvoraf en 23-årig mand fra Kalundborg blev bragt til skadestuen i Holbæk. Bilerne havde ramt med deres respektive venstre forlygter mod hinanden i vejkurven, så bilernes airbags var blevet udløst. Den 23-årige var inden sammenstødet kørt ad Leren i sydvestlig retning og ind i kurven, hvor han blev impliceret i et sammenstød med en modkørende bil ført af en 37-årig mand fra Kalundborg. Ved kurven var der høj beplantning på markerne, så overskueligheden i kurven var begrænset. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder i uheldet, og fordi den 23-årige havde pådraget sig en mindre flænge på den ene bil som følge af sammenstødet.

Indbrud i Perioden

Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg